Resepi Sup Sayur

      10 Comments on Resepi Sup Sayur

Resepi Sup Sayur!! Hari ni menu diet yg murah dan berkhasiat dan jimat masa iaitu sup sayur! Saya memang nak turunkan berat badan. Hehe.. Dengan result 74kg baru2 ni dah naikkan semangat saya untuk turunkan lagi berat badan.

Bukannya cacat takleh nak bersenam, tapi MALAS tu lagi besar dari badan tau. Ish.. Ish.. Teruk betul kan?

Yang menambahkan lagi semangat saya nk diet ialah supupu sepapat saya la. Mereka ni cabar nak jumpa saya time raya aidilfitri dalam keadaan slim.. tercabar woo..

So, mari kita menikmati makanan diet yg enak nih. Satu sifat saya, saya suka masak makanan yg ada warna. contohnya dalam sup ada carrot warna oren, sayur bewarna hijau dan bebola ikan bwarna putih. Nice kan. Nak diet ni kurangkan garam dan minyak okeh.. Kalau dah menumis minyak ciput je tak sedap gak sup ko nanti. hehe.. cewah chef sekejap!

Mula2 sediakan bahan2 seperti didalam sinki dibawah. hehe.

Reneh sup pung pang pung pang.. Tadaaa.. Siap dah. hehe..

Siap semua. lihatlah hidangan ku. Nasi 1/4 je tau.. Suku maknanya.


.Sup Sayur dan Nasi.


.Jemput makan.

Wahh.. kekenyangan makan menu ni jam 6pm td.. Sendukan nasi tu aku tngok macam tak cukup je. Bila dah makan. Fuh.. Tak muat perut dah. Sayur tu pun dah cukup aku rasa. hehe.

Untuk diet, elok makan sebelum jam 8 malam. Saya memilih makan jam 6pm. Kalau lapar malam nanti, hirup sup tu n kunyah carrot. Sihat kan..

Selamat berdiet!

Yg berhempas pulas,

About Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

10 comments on “Resepi Sup Sayur

  1. admin Post author

    kenwooi : ni percubaan yg ke 10 kali.. because i hangat2 tahi ayam.. dan i tak bleh xda nasi every daily meals. haha..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge