Williams Corner, Kelana Jaya SS 26 | Love in a Blog

Assalammualaikum semua! Hari ni nak update skit entry mengenai makanan. Wah.. Sure meleleh. First time aku pergi tempat ni, kalau org lain dah pernah pergi dah kan? Saya tak rajin cari makan dekat area Kelana Jaya ni. :)

Terima kasih kepada Jannah kerana memperkenalkan gerai yang best ni!

Sebelum apa-apa, para pembaca tngok gambar iklan ubat gigi kat bawah ni ye. :)


Rabiatul, Jannah, Zaty :)

Okay start ngan Food Review and Food Tasting kita. Om Nom Nom.. :)

Williams Corner. Siapa tak tahu? Ini adalah gerai tepi jalan yang menyediakan Western food yang sama level dengan high class restaurant.

Masa mula-mula sampai restoran ni memang tak sedar diri order. Jannah dah warn kami yang portion setiap menu besar dan banyak!

Akan tetapi, takda hal la. Sebab selera buaya kan. Haha. Bila hidangan dah tiba. Arghh. dan terpikir nak kongsi-kongsi pula, sedangkan pada asalnya nak makan sepinggan sorang. :)


Hidangan Juice Ice Blended didalam balang. Teka balang apakah itu? Tentulah Mayonnaise! hihi. Creative la!


Chicken Chop


Spaghetti Meatballs


Chicken Parmesan


Arabiata Spaghetti Meatballs


Jannah – dia tak makan, tetapi dia minum jer. Apa yang dia minum sangat lazat! “Blueberry Yogurt”! Rasa seperti Sugus!


Asri – Orang yang tak habis makan adalah dia! Hahaha! Menu dia Spaghetti Meatballs + Passion Fruit Ice Blended. Terbaik!


Zaty – Menu dia best. Ayam dia ada sumbatan sosej. Hihihik.. :) Menu dia adalah Chicken Parmesan + Coco Mocha Blended. Delicious!


Naim – Menu cik abang ni seperti biasa. Suka benar review Chicken Chop. Kali ni dia cuba Chiken Chop di Williams Corner. Nama menu adalah Chicken Chop + Snowy Wintermelon. Sedaaap!


Rabiatul – saya pula suka benar dengan meatballs. Mana2 restaurant western food mesti nak makan nih. Tapi kali ni lagi best. Menu adalah Arrabiata Sauce Spaghetti Meatballs + Mango Blended with Lychee. Nyum! Nyum!


Im full! and can’t finish the juice!

Ni sedikit review dari ruby.my. Untuk makanan dan minuman memang best! Untuk customer service tu please serve customer politely k. Anyway… I will come again. Your food is fantastic! Harga berpatutan dan if kongsi2 makan memang jimat.

Rabiatul and Naim food charges was rm 53 (Arrabiata Sauce Spaghetti Meatballs + Mango Blended with Lychee and Chicken Chop + Snowy Wintermelon). :)

Selesai makan kami bergegas ke Shah Alam, my stomach full! Arghh!!

Ni cara nak pergi ke Williams Corner atau dikenali sebagai Warung Williams dari LRT Kelana Jaya k.Can imagine right?


View Larger Map

Selamat mencuba!

About Ruby

Rabiatul, dikenali sebagai Ruby menulis blog sebagai catatan peribadinya. Isi kandungan blog ada yang ditaja dan ada yang dibeli sendiri untuk kepuasan menulis. Pendapat seseorang penulis mungkin berbeza, tetapi ia memberi kita satu skop yang luas bahawa setiap dari kita mempunyai pendapat berlainan. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua pihak. Barakallah. -Ruby.MY-

Comments

  1. taw x mse operasi kdai ni???

  2. fadzreen says:

    kedai nie area mnew erk…sedap x mkanan die…??

  3. sini makan terbaik, dan aku rase berbaloi makan disini coz where else you all can go to get a better meal than this place at the same price he charged us….

    tiap2 minggu aku dan isteri , abg aku dan isterinye juga kesini makan.

  4. Hahaha, been here a few times tapi malam baru pergi. Tapi benda I try tak berapa sedap sangat la. And portion dia besar sangat, tak kehabisan~! So taknak basir pergi sana la. Dengar dia punya brother Murni SS2 lagi bagus. Dengar je la. Nak cuba try ke? Ajak tau~!

    • rabiatul adawiyah says:

      @Elwyn apa yg you makan tu? next time kita gi makan ngan geng blogger lain n makan yg best! order pinggan besar n share. :)

  5. Paparan menu yang menarik…. anyway MEATBALLS tu memang amat menarik hati…
    hazmanfadzil´s last blog post ..Tips jimat Barangan ElektrikMy Profile

  6. this place had been shown 1 of my frens…

    now im showing to u RUBY!! huhu

    owner dia cina islam drpd pahang..

    too bad xde pic owner kt sini..aka dia xde time tuh kan….

    food review kt cni mmg owesome!

    kne dtg bwk prut ksong..klu bwk ala2 50/50 kne sharing is caring

    klu x, bak kta pepatah org tamak sllu rugi..

    kdai nie cm ala2 warung tpi jalan..

    org xkn sgka tmpt 2 sdiakn mkanan & mnuman sdp2!!

    xrugi nk cuba!!!

  7. salam ukhwah…ni kak jijah,mekaseh le bebanyak coz cik rabiatul adawiyah dah taruk alamat williams ni kat cni..dah lama xp perabih doit mkn kat william..memang mabeles ayor dier..lebey2 lagi kalu buah st0beri d kawenkan ngan pisang..wallaaaweehh…pep0n,makaseh yerk..

  8. waaaa.. detail seyh food post nie. hehe, sayang aku tak dok kat area KJ.. hoho, nampak cam best.. pinggan pun besor2 yer.. puas hati laa makan..
    samanosuke_04´s last blog post ..Dota 2 Bakal Keluar Hujung 2011!!My Profile

  9. mmg besh la mkan kat sini… so, my advise is kosongkan perut2 anda dr makanan sblum g kat sini… ;)

  10. i keep hearing about williams corner, but till today havent visit the place.. haha..
    food seems nice :)
    ken´s last blog post ..Ken Wooi Launches His Own iPhone AppMy Profile

    • rabiatul adawiyah says:

      @KenWooi next time we gather all blogger and have a dinner here. Can share. Order 3 type of food and they will give you an empty plate. Delicious!

  11. wahseh…dah lapar bila baca blog post ni…=S jahat….>.<

Trackbacks

  1. @hilalazmi @mohdzaid @arashygibson tulah kalau lepas gaji lagi best! Hahaha! Gi makan kat kelana jaya. Williams! http://bit.ly/hRDyQV

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge