Williams Corner, Kelana Jaya SS 26 | Love in a Blog

Assalammualaikum semua! Hari ni nak update skit entry mengenai makanan. Wah.. Sure meleleh. First time aku pergi tempat ni, kalau org lain dah pernah pergi dah kan? Saya tak rajin cari makan dekat area Kelana Jaya ni. :)

Terima kasih kepada Jannah kerana memperkenalkan gerai yang best ni!

Sebelum apa-apa, para pembaca tngok gambar iklan ubat gigi kat bawah ni ye. :)


Rabiatul, Jannah, Zaty :)

Okay start ngan Food Review and Food Tasting kita. Om Nom Nom.. :)

Williams Corner. Siapa tak tahu? Ini adalah gerai tepi jalan yang menyediakan Western food yang sama level dengan high class restaurant.

Masa mula-mula sampai restoran ni memang tak sedar diri order. Jannah dah warn kami yang portion setiap menu besar dan banyak!

Akan tetapi, takda hal la. Sebab selera buaya kan. Haha. Bila hidangan dah tiba. Arghh. dan terpikir nak kongsi-kongsi pula, sedangkan pada asalnya nak makan sepinggan sorang. :)


Hidangan Juice Ice Blended didalam balang. Teka balang apakah itu? Tentulah Mayonnaise! hihi. Creative la!


Chicken Chop


Spaghetti Meatballs


Chicken Parmesan


Arabiata Spaghetti Meatballs


Jannah – dia tak makan, tetapi dia minum jer. Apa yang dia minum sangat lazat! “Blueberry Yogurt”! Rasa seperti Sugus!


Asri – Orang yang tak habis makan adalah dia! Hahaha! Menu dia Spaghetti Meatballs + Passion Fruit Ice Blended. Terbaik!


Zaty – Menu dia best. Ayam dia ada sumbatan sosej. Hihihik.. :) Menu dia adalah Chicken Parmesan + Coco Mocha Blended. Delicious!


Naim – Menu cik abang ni seperti biasa. Suka benar review Chicken Chop. Kali ni dia cuba Chiken Chop di Williams Corner. Nama menu adalah Chicken Chop + Snowy Wintermelon. Sedaaap!


Rabiatul – saya pula suka benar dengan meatballs. Mana2 restaurant western food mesti nak makan nih. Tapi kali ni lagi best. Menu adalah Arrabiata Sauce Spaghetti Meatballs + Mango Blended with Lychee. Nyum! Nyum!


Im full! and can’t finish the juice!

Ni sedikit review dari ruby.my. Untuk makanan dan minuman memang best! Untuk customer service tu please serve customer politely k. Anyway… I will come again. Your food is fantastic! Harga berpatutan dan if kongsi2 makan memang jimat.

Rabiatul and Naim food charges was rm 53 (Arrabiata Sauce Spaghetti Meatballs + Mango Blended with Lychee and Chicken Chop + Snowy Wintermelon). :)

Selesai makan kami bergegas ke Shah Alam, my stomach full! Arghh!!

Ni cara nak pergi ke Williams Corner atau dikenali sebagai Warung Williams dari LRT Kelana Jaya k.Can imagine right?


View Larger Map

Selamat mencuba!

Comments

  1. 25

    says

    sini makan terbaik, dan aku rase berbaloi makan disini coz where else you all can go to get a better meal than this place at the same price he charged us….

    tiap2 minggu aku dan isteri , abg aku dan isterinye juga kesini makan.

  2. 27

    says

    Hahaha, been here a few times tapi malam baru pergi. Tapi benda I try tak berapa sedap sangat la. And portion dia besar sangat, tak kehabisan~! So taknak basir pergi sana la. Dengar dia punya brother Murni SS2 lagi bagus. Dengar je la. Nak cuba try ke? Ajak tau~!

    • 28

      rabiatul adawiyah says

      @Elwyn apa yg you makan tu? next time kita gi makan ngan geng blogger lain n makan yg best! order pinggan besar n share. :)

  3. 31

    says

    this place had been shown 1 of my frens…

    now im showing to u RUBY!! huhu

    owner dia cina islam drpd pahang..

    too bad xde pic owner kt sini..aka dia xde time tuh kan….

    food review kt cni mmg owesome!

    kne dtg bwk prut ksong..klu bwk ala2 50/50 kne sharing is caring

    klu x, bak kta pepatah org tamak sllu rugi..

    kdai nie cm ala2 warung tpi jalan..

    org xkn sgka tmpt 2 sdiakn mkanan & mnuman sdp2!!

    xrugi nk cuba!!!

  4. 33

    says

    salam ukhwah…ni kak jijah,mekaseh le bebanyak coz cik rabiatul adawiyah dah taruk alamat williams ni kat cni..dah lama xp perabih doit mkn kat william..memang mabeles ayor dier..lebey2 lagi kalu buah st0beri d kawenkan ngan pisang..wallaaaweehh…pep0n,makaseh yerk..

    • 40

      rabiatul adawiyah says

      @KenWooi next time we gather all blogger and have a dinner here. Can share. Order 3 type of food and they will give you an empty plate. Delicious!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge