Baki Zainal Fan Meet Awesome Wehh!

Who is Baki Zainal? Ramai ke yang tidak tahu mengenai beliau? Pastinya tahun 2011 dan 2012 adalah tahun paling bertuah buat Baki Zainal kerana beliau menjadi K-pop idol. Tiba-tiba jadi K-pop idol? Ehh… Bukan tiba-tiba je, Baki Zainal melalui pelbagai rintangan untuk sampai ke tahap itu. So sekarang Baki Zainal lebih dikenali dan rata-rata mengatakan sangat selesa bekerjasama dengan beliau.

Nama penuh beliau adalah Zahamin Baki Bin Zainal dan dilahirkan pada 16 May 1981. Esok birthday beliau, sila wish beliau di twitter @BakiZainal kerana beliau akan membalasnya sepantas kilat! Hahaha! Tak gitu Baki? (Saya tahu Baki Zainal mesti baca blog saya ni… 🙂 )

Permulaan saya mengenali Baki Zainal adalah melalui Media Screening filem The Joshua Tapes pada 27 Sept 2010. Masa itu jurang kami adalah diantara peminat dan artis.. Cewah!! Hahaha!

So, perkara yang membuatkan saya lebih interesting dengan Baki Zainal ni sebabnya cara dia. There”s a story behind this friendship, i met him again di Empire Shopping Gallery dan masa tu saya baru habis event food review. Jalan-jalan dengan Saiful Naim nak ke parking. Sekali toleh kanan nampak kelibat Baki Zainal di dalam sebuah kedai kamera. Mula-mula macam pelik, sebab he speaks Mandarin with Shop owner. Saya tanya Saiful Naim, “does he speaks Mandarin dengan Shop owner tu?” And he said “yes and fluently!”. Then i said “Let’s terjah Baki!”. Hahaha! Then start chatting with him. He is so friendly, even he share his anak saudara photos with us. All photos yang baru je cuci semua dia bagi saya tengok! Saya pula yang serba salah, takut-takut ada gambar yang he tak nak saya tengok. But he said “look at this, my family picture. Nice isn’t it?”. After Baki said like that baru saya tengok sepuas-puasnya. Hehehe.

Baki Zainal Fan Meet Awesome Wehh! 1

So Baki Zainal Fan Meet 12 May 2012 yang lepas telah diadakan di Nando’s Sungai Wang pada jam 3 petang. Ramai juga peminat Baki Zainal. Ada surprise dari Baki Zainal iaitu beliau menari Oppa-Oppa! Sangat wow factor bila Baki Zainal muncul. Hahaha!

Sponsor’s untuk lucky draw memang meriah la kan. Paling best adalah Jay Park ticket concert dari DiGi dan Percutian ke Beijing semua ditanggung!!!!

Baki Zainal Fan Meet Awesome Wehh! 2

Baki Zainal Fan Meet Awesome Wehh! 3

Memandangkan Birthday Baki Zainal esok, so we all celebrate 4 days earlier!! Yay! Happy Birthday Baki!

Quotes for Baki Zainal : You can be what you want as long as you appreciate your fans. This is the prize you get when you be your self and we are watching you! I got my eyes on you! ;p

xoxo!

Baki Zainal Fan Meet Awesome Wehh! 4

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.