Genting Sky Venture, Outdoor Theme Park with Nuffnang Bloggers

Minggu lepas saya berkesempatan meningkatkan adrenalin di Genting Highland. Hahahaha! Dah terlalu lama tidak mencabar diri untuk bermain permainan di Genting Highland yang sememangnya terkenal dengan game lain dari yang lain.

Sebelum itu saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak Genting Highland dan Nuffnang Malaysia kerana sudi menjemput blogger separuh abad ini. Hahaha!

Kesemua blogger dan nuffies telah sampai awal sekitar jam 8.30 pagi. So bus bertolak dalam jam 9.30 pagi macam tu lah. hehehe. Sesampainya disana kami diberi briefing dan maps Outdoor Theme Park. Memang best lah!

Genting Outdoor Theme Park
Diantara game yang kami main adalah Bumper Boat, Space Shot, Grand Prix Fun Kart, Pirate Ship, Spinner dan Flying Coaster.

Saya tidak berkesempatan naik main Space Shot kerana ketakutan mengatasi segalanya. Saya menghantar wakil, iaitu adik saya. Hahaha! Nasib baik lah dia berani. 🙂

Genting Sky Venture, Outdoor Theme Park with Nuffnang Bloggers 1

Saya join blogger lain naik Space Ship pun dah menjerit-jerit ketakutan. Saya duduk dibahagian belakang sekali dan sememangnya menjerit itu awesome!

Seterusnya saya berkesempatan mencuba Sky Venture di First World Plaza. First time, antara nak dan taknak sahaja. Siap dapat sijil lagi. Saya berjaya juga terbang walaupun badan comel macam ni. Hahahaha!

Jom lihat video kesemua blogger terbang di Genting Sky Venture.

Selamat mencuba! Aktiviti ini memang sangat seronok. Go Genting!

Bagi anda yang ingin mengetahui harga tiket dan apa sahaja info berkenaan permainan di Genting Highlang sila klik link Genting Theme Park atau lihat carta di bawah.

Genting Malaysia - Resorts World Genting - City of Entertainment - Theme Park

xoxo!

Genting Sky Venture, Outdoor Theme Park with Nuffnang Bloggers 2

2 thoughts on “Genting Sky Venture, Outdoor Theme Park with Nuffnang Bloggers”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.