Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review

Salam uols. Hari sabtu 19 Mei 2012 semalam memang indah apabila dipenuhi dengan aktiviti berfaedah untuk kaum hawa seperti saya ni. Memang syok kalau ada mekap-mekap thingy tu.

Terima kasih kepada Cik Hana yang telah menjemput saya dan blogger lain untuk ke Lancôme Rouge In Love Blogger Party yang diadakan di KLCC. Untuk pengetahuan uols, ROUGE IN LOVE Concourse Promo at Suria KLCC dari 17 till 23rd May ’12 je! So better uols cepat-cepat pergi dapatkan barangan dari brand Lancôme segera! Diskaun banyak wo!

Selain memperkenalkan lipstick terkini Rouge In Love dari Lancôme, terdapat juga perfume dan produk mekap yang lain dari Lancôme. Ada makeover dan photoshoot. Sure uols suka! Kalau dah dari produk Lancôme sure muka lawa. Sebab sambil mekap, ia menjaga kulit anda.

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 1

Sesi makeover oleh Zamri Zainol, Lancôme’s National Makeup Artist.

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 2

Zamri Zainol memang terkenal seantero dunia dengan hasil makeover yang korang pun tak percaya muka korang leh cantik mulus sebegitu dengan sentuhan Zamri Zainol.

Semasa Zamri Zainol mengaplikasikan makeup keatas muka model iaitu blogger Jezmine, saya tertarik dengan dua produk dari Lancôme. Actually dua produk ni saya dah admire lama dah. Cuma belum berkesempatan untuk memiliki. Dua produk itu adalah :

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 3
LA BASE PRO – Perfecting Makeup Primer Smoothing Effect

dan..

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 4
TEINT MIRACLE INSTANT RETOUCH PEN

Kedua-dua bahan asas ini OIL FREE! So sesuai sangatlah dengan muka yang berminyak seperti saya. Tapi saya tidak lah berminyak teruk sangat, cuma makeup cepat cair kalau panas dalaman. So kalau nak gi event, kena ke tempat yang ber-aircond je. Hahaha! Jika ada rezeki, saya review kedua-dua produk gojes ni ye.

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 5

Blogger Party? Party bersuka ria dapat Rouge In Love Lipstick uols! Before nak dapat gift, kenalah join aktiviti menconteng muka rakan-rakan blog yang lain. Satu kumpulan ada 3 orang, 2 orang designer dan 1 orang adalah mangsa @ model untuk muka dihiasi dengan lukisan dari warna-warna Lipstick Rouge In Love tu. Dalam group saya ada Cik Lily dan Kelly Sunshine. Motif lukis love and lips shape. Kalah weh. Sebab majoriti lukis benda yang sama. Last sekali team Zuriey and Zarah menang sebab they lukis pokok. Hahaha. Congrats!

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 6

Manakala bagi Best Dress ofkoz la blogger Chinese yang menang. Coz they can wear anything. If saya pakai merelip merepek tu kang tak menang nanti jadi mangsa fesyen je. hehe. Anyway congrats! Suka tngok baju purple and short skirt yang trend sekarang yang ada lace di luar jarang-jarang tu. Saya rasa kalau muslimah fesyen pon boleh pakai macam tu, cuma berani atau tidak je. Yang pasti kalau badan kurus, apa je sesuai. Even sarat ngan berlapis-lapis baju. Tapi kesian la bila badan kurus tapi tak pandai bergaya. Buat den geram je. Hahaha!

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 7
Rasa macam kurus je. Hakhakhak!

Uols tahu ke apa itu Rouge In Love? Sebelum datang event ni, saya ada la google pasal produk terkini Lancôme. Mula-mula macam blur je bila they bagi email mengenai Rouge In Love three colour universes atau lebih senang cakap ikut mood la kan.. So, ada 3 mood iaitu Jolins Matins, Boudoir Time and Tonight is my Night. Dah google baru la faham! It’s about warna untuk morning, evening dan night. Bila combined warna-warna ni jadi purple! Uols tahu x? That’s why Leng Looi tu menang best dress. (eh ada kena mengena ke? :p )

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 8

Benefits
• Comfortable, ultra light texture that feels like a second skin
• Up to 6 hours of wear
• Smooth and soft lips, thanks to nourishing and repairing oils
• Medium to full coverage provide high color pay off with long lasting shine

Technology
• Long wear color from new generation polymer
• Oil concentrated deposit on lips maintains comfort of a balm
• Shiny silicon creates brilliance of a gloss

27 Warna Gojes – sure rambang mata nak pilih. Hahaha!

Jolins Matins
Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 9

Boudoir Time
Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 10

Tonight is my Night
Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 11

Ramai blogger tanya shades lipstick yang Emma Watson’s guna yang mana satu?? Admire le tu. Saya pun tidak dapat pastikan sebab dalam video ada nama 170N – Sequence of Love tapi yang no 170N di Malaysia namanya Rouge Valentine, mungkin uols boleh tanya Zamri Zainol. Sebab kulit Emma Watson’s masyaallah cerah giler (macam pernah jumpa je… :p ). Tiap 3 mood Jolins Matins, Boudoir Time and Tonight is my Night ada je warna merah seperti bibir Emma Watson’s tu. Anda boleh cuba mana yang sesuai. Hehe.. :p

Lancôme Rouge In Love Lipstick Review

Okay thank you to Hana and her assistant, they bagi mini gift kepada blogger! Saya menerima 1 Rouge in Love lipstick (worth RM 75) dan Lancôme’s Bi-Facil Eye & Lip Makeup Remover (30ml). Yay! Terima kasih Lancôme Malaysia.

Pada awalnya saya dapat warna shades dari Tonigh is My Night. Shades no 377 N – Jolie Rosalie. Saya dah guna warna apa tah masa they lukis-lukis dan ter-berkenan, ingat dapat warna pilihan hati tetapi tidak. Then menggunakan muka comel ni and pujuk Hana, “Hana nak tukar warna liptik yang lain.. Please.. Sebab nanti saya nak buat review juga… Nanti warna tak cantik acane nak blog?“.. Hana yang serba salah pun menjawab “You tak suka warna ni ke? Tapi kita takda warna yang you nak tu, ambil evening punyalah ye“.. and i pun cakap “okay je asalkan pink“. Sekali buka kotak, hamik ko merelip pinknya! Lipstick Rouge in Love in 163B – Rose St Honoré.

Jom kita buat testimoni Lipstick Rouge in Love in 163B – Rose St Honoré.

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 12
Bibir saya jenis kering, so kena pakai lip balm. Sikit je. Then pakai Lipstick Rouge in Love in 163B – Rose St Honoré tu.

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 13
Bila aplikasi Lipstick Rouge in Love in 163B – Rose St Honoré dibahagian bawah lips jadi warna lain pulok! Jadi warna sweet-sweet gitu!

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 14
Ini tandanya saya dah mula suka Lipstick Lancôme Rouge in Love in 163B – Rose St Honoré. Gojes and meletops!

Feedback dari saya yang cerewet memilih lipstick.

Lipstick sememangnya penyeri wajah selain pembayang mata yang menawan, ofkoz masyarakat akan melihat bibir uols dulu. Saya dulu takut nak pakai lipstick yang glossy-glossy seperti koleksi Lancôme Rouge In Love dan hanya memakai Matte Lipstick. Kesian kan??? tsskk..

Bagi saya Lancôme Rouge In Love memberi kesan yang melembab di bibir. Lepas ni saya pakai Lancôme Rouge In Love tanpa lip balm. Sebab Lancôme Rouge In Love ni pun melembabkan bibir saya juga selain bertahan selama 6 jam. Tadi saya aplikasikan Lancôme Rouge In Love Lipstick sekitar jam 11 pg di KLCC, kemudian pergi The Curve, pergi makan kat Teh Tarik Place. Lepas makan pun kesan lipstick tu masih ada cuma tidak glossy je lg. Just touch up skit, dah sempurna bibirmu.

Saya nak berterima kasih kepada abang yang ajar saya pakai lipstick pada khamis lepas.. (err saya ada terjah Rouge In Love sebelum datang blogger party ni hihiks!). Dia panggil saya “GIRL”. “Girl come here girl, dah cuba lipstick baru dari Lancôme Rouge In Love? Now kita ada banyak warna. You suka warna yang macam mana?” I pun jawab le “saya suka warna-warna nude, tapi mak marah (tetiba terkeluar rahsia, mak marah.. hahaha!) so saya rasa pinkish pinkish ok kot“. Abg tu ambil satu warna Lipstick Lancôme Rouge In Love dan dia bawa saya ke tempat Lip Gloss. Untuk bibir you yang tebal ni (abang tu tak cakap camtu.. hehe)… “Untuk inginkan bibir yang nampak sentiasa penuh, girl pakai lipstick with lip gloss. Biasakan beli satu lipstick dan 2 lip gloss berlainan warna. (sambil-sambil tu dia try kat tangan dia)..” kelihatan warna berubah dari pinkish pinkish jadi purple dan light red. Wow! Amazing..

Kerana abam tu la saya dah start mix and match lipstick and lip gloss. Pastikan ia dari Lancôme baru extra gojes!

xoxo!

Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review 15

4 thoughts on “Lancôme Rouge In Love Bloggers Party & Lipstick Review”

  1. @PearlHani > eh akak sudi komen kat blog saya! hehehe. thanks kak! tulah, saya tengok masa Lancome bagi lipstick macam pekat sangat warnanya! Sekali bila dah aplikasi di bibir munggil ni jadi gojes pula. hehehe. Akak wajib dapatkan Rouge In Love ni. Best!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.