Train Live in KL concert entertain as many as 2500 fan in KL Life Centre

Hi hello everyone!

Macam mana dengan weekend ni? Pada 16 Jun 2012 jam 8.30 pm telah berlangsungnya concert Train Live In KL di KL Life Centre. Walau tidak dapat Meet & Greet passes sebab kocek kering, dapat tonton Train Live in KL anjuran Tune Talk pun dah bernasib baik. Hehehe. Tapi malam ni saya tidak membawa DSLR camera, kerana kawan-kawan menggunakannya untuk majlis orang kawin. Lagi pun saya tidak memiliki DSLR lagi, semuanya pinjam kawan-kawan. Untung saya ada kawan-kawan yang baik hati! Hehehe.

So sesampainya di KL Life Centre pergi la register dan masuk je dah start concert. Bergegas ke depan pentas dengan harapan kamera kecik ku ni boleh mengambil photo yang cantik2. Tapi hampa sebab event security nak DSLR juga! Huwaa! Kenapa compact camera ni tak laku ke? Hukhukhuk. Dah le i teruja dengan vokalis kumpulan Train iaitu Patrick Monahan! Pandai dia hiburkan peminat. Lagu-lagu evergreen semua dia nyanyi.

I like the way when Patrick Monahan said “Apa Khabar?” “Kami Keretapi” and few other malay language! He also said “Cinta” You are awesome la Patrick!!!

Diantara lagu yang dinyanyikan adalah :

1. 50 Ways to Say Goodbye ( California 37 (2012) )
2. This’ll Be My Year ( California 37 (2012) )

3. If It’s Love (Save Me, San Francisco (2009) )
4. Meet Virginia ( Train (1998) )
5. I Got You (Save Me, San Francisco (2009) )
6. You Can Finally Meet My Mom ( California 37 (2012) )
7. Calling All Angels ( My Private Nation (2003) )
8. Mermaid ( California 37 (2012) )
9. Save Me, San Francisco (Save Me, San Francisco (2009) )
10. Bruises ( California 37 (2012) )
11. Marry Me (Save Me, San Francisco (2009) )
12. Don’t Stop Believin
13. Hey Soul Sister (Save Me, San Francisco (2009) )
14. Drive By ( California 37 (2012) )
15. California 37 ( California 37 (2012) )

16. Drops of Jupiter ( Drops of Jupiter (2001) )
17. Sing Together ( California 37 (2012) )

Estimated crowd 2500 pax!! Wohooohho!

Patrick Monahan VOKALIS Train membantu peminatnya rekod video! Saya sangat teruja dan alangkah baiknya jika saya punya kamera video yang Patrick Monahan pegang. At least saya boleh upload kat blog ni. Hehehehe.


It’s me Rabiatul! Yay!

Here you go, i followed Train Instagram and cekidout!!


Scott Underwood, Patrick Monahan & Jimmy Stafford bergambar di Petronas Twin Tower KLCC!

Thank you for coming TRAIN!

xoxo!

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.