MyMaxi-Peel Journey – Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview

Hai Hai Hai semua,

 

Pagi yang indah, kini sudah cerah.. lalalala.

Okay, hari ini saya nak share dengan uols sepanjang 2 minggu bergelar finalis Maxi-Peel. Syukur Alhamdulillah. 🙂

Panjang bebenor tajuk blog post kali ini. Bila dah combined semua cerita ini, lagi tambah menarik kan. hehe.

7 Julai 2012 – Adalah hari Kem Kecantikan diadakan di De Palma Hotel Shah Alam.

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 1

Dr. Ham Man Chin menerangkan Pengelupasan kulit oleh Dermatologis UH

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 2

 

Zenny Salihuddin berkongsi  “My Journey” sepanjang perjalanan kehidupan beliau sebelum dan selepas berjaya menaikkan semangat diri beliau dan menjadi diri sendiri untuk mendapat apa yang beliau impikan. Semangat yang tegar seperti Zenny menjadi sumber inspirasi untuk menjadi lebih berkeyakinan!

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 3

Charmaine Sales dari Splash Filipina memberi penerangan berkenaan produk Maxi-Peel dan beberapa iklan Maxi-Peel di Filipina membuat peserta teruja dengan kecantikan Marian Rivera.

 

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 4

Pn Christina Buenafe menerangkan cara pengunaan Maxi-Peel. What to do dan regimen penggunaan siang dan malam. Mudah sangat.

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 5

Produk Maxi-Peel yang bakal saya guna dan alhamdulillah setakat ini tiada apa2 masalah.

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 6

Sesi interview oleh pihak Event Plus. Nyatakan nama, umur, tempat tinggal dan kenapa ingin menyertai MyMaxi-Peel Journey. Masa letak sebab musabab kat facebook hari tu kemain best. Sekali suruh cakap depan kamera, tergagap-gagap dan boleh lupa terus. T_T

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 7

Bergambar bersama Finalis MyMaxi-Peel Journey dan Splash Corporation Big Boss. :p

(From left :  Pn Christina Buenafe, Charmaine Sales, Wendy, Rabiatul, Salynata, Zenny, Liza, Saadiah, Ayu, Ronita dan Hazlind)

Banyak ilmu yang saya dapat semasa di beauty camp, yang penting adalah penggunaan secara konsisten produk Maxi-Peel yang bakal memberi wajah sihat dan bercahaya nur. hehehe.

15 Julai 2012 – Cara Penggunaan Produk dan Sebut Harga

Ramai yang bertanya harga dan cara penggunaan produk Maxi-Peel dengan lebih jelas. Jadi saya rakamkan video ini untuk tatapan anda. Mungkin ada yang mengatakan penggunaan di waktu siang terlalu banyak produk. Sebenarnya ada dua cara, iaitu samada anda hanya berada di rumah atau keluar kemana-mana dan terdedah dengan sinaran UV. Jadi, untuk mereka yang berada di rumah, penggunaan produk Maxi-Peel hanya 4 sahaja. 1. Facial Wash, 2. Toner, 3. Exfoliant Cream dan 4. Concealing Cream. Jika anda keluar rumah gunakan moiturizing cream apabila kulit menjadi kering dan gunakan sunblock setiap 4 jam jika terdedah dengan sinaran UV.

 

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 8

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 9

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 10

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 11

19 Julai 2012 – Video Shooting di Selayang Mall. Bersama dengan sahabat blogger Wendy. Hehehe.

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 12

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 13

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 14

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 15

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 16

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 17

Well, Thank you to Alan, Zenny, Videographer- what his name ar? for this first time experience. Hehehe. Luckily have Wendy, sure i am blur if she not join together for our MyMaxi-Peel Journey.

xoxo!

MyMaxi-Peel Journey - Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview 18

31 thoughts on “MyMaxi-Peel Journey – Kem Kecantikan, Cara Penggunaan Produk, Sebut Harga dan Interview”

  1. Assalam sis,
    say baru juga ingin mencuba Maxi Peel ini..
    jd blh x saya nak tahu apakah yang patut lakukan bagi beginner user???

  2. aslmkm. sis, sy dduk puchong jaya. mne nk dptkn produk maxi peel? puas cri. hurmm.. sy ad masalah jerawat serta parut. interested sgt bila baca tntang maxi peel. nk try.. how n where to grab it. thank you.

  3. Assalam. maaf nak bertanya. Boleh tak kalau saya guna produk ni campur ngn produk saya yg lama sebab pencuci muka dan toner saya yg lama masih banyak lagi. sayang pulak nak buanterus…

  4. cik rabiatul…sy nk tanye, produk ni sesuai ke utk kaum lelaki. sbb kulit sy berjerawat. ade kesan jerawat. kesan tu kemerah merahan dan agak gelap. kulit sy jd kusam. rasenye peroduk ni dpt membantu tak?

    • Aisyah > Boleh pakai. Tapi jangan combined dengan facial wash atau scrub tau. sebab soap tu ingredient lg kuat. Kulit badan kita bukannya senipis kulit muka. Untuk jimat, boleh la pakai sabun tu. 🙂

  5. macam mana pakai maxi peel malaysia sama x dengan hasil filipina.saya pakai yang filipina punya tp hasil nya mmg cantik. bintik2 hitam hilang,kulit semakin cerah.kalau malaysia sama saya nak tukar.

    • @si cantik > maxi peel malaysia hanya tukar kotak je le.. hehehe.. tiada beza ngan yang filipina tu. bagus atau tidak, dapatkan yang asli k. jangan amik yg tiruan.

  6. salam,

    terima kasih atas perkongsian.Cuma ada sedikit pertanyaan ttg produk ni:

    1)Toner tu, maxi-peel exfoliation lotion ke?
    2)Exfoliant solution tu ,dlm fb maxi peel, terangkan yg pakai 2 bulan, berhenti sebulan, dan pakai 2 bulan lagi..dan seterusnya…Bagaimana pulak dgn exfoliant face cream?kena buat macam tu jugak ke atau boleh pakai berpanjangan?
    3)Apa bezanya exfoliant solution dgn exfoliant cream?

    moga dpt memberi sedikit panduan.

    Tqvm

    • @win > maxi peel malaysia tiada toner lagi. sila gunakan toner dari mana-mana brand. example cam safi ke.

      Jawapan untuk solana ke dua, iya betul perlu pakai dua bulan dan berhenti sebulan TETAPI mengamalkan FACE WASH dan MOISTURISER sahaja. Dan continue balik guna regimen seperti biasa pada bulan berikutnya. Regimen biasa siang : 1. Facial Wash, 2. Toner, 3. Exfoliant Cream, 4. Concealing. Malam : 1. Facial Wash, 2. Toner, 3. Exfoliant Solution 4. Moisturiser. Itu sahaja.

      Jawapan untuk solan ke 3 beza cream dan solution, cream sesuai dengan cuaca siang kita yang panas dan peratusan kadar kandungan pengelupan kurang 10% dari solution. Solution sesuai untuk malam sebab nanti nak kena pakai dengan moituriser. So, takda la tebal sangat nak bawa tido kan. Simple.

      Sekian Terima Kasih.

  7. Salam miss..
    this entry very helpful… TQ so much…
    Reason :
    1: U tnjuk detail setiap product
    2: U tunjuk retail price.. at least pengguna2 laen xda la tertipu… coz ramai yg jual online product ni mahal sgt..
    smpi a few my friend bile i ckp produk murah. .diorg kata i tgk yg X ori kot sbb murah… u still pki product ni
    lg ker..i pin rasa nk mencuba le… Tq again…

  8. salam..akak,saye ni baru je 3 bulan pkai produk ni,tapi kenape gambar produk yang saye pkai tu tak same dengan gambar2 produk yang saye tengok kat blog akak ni..? saye rase macam tertipu pulak..so macam mane saye nak dapatkan produk yang same macam yang kat gambar blog akak ni?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.