Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik

Assalammualaikum, apa khabar semua? Macam ramai benor orang baca blog i yang dah tua nih. Hahaha!

Okaylah, today nak share dengan uols cincin pernikahan pilihan hati aku. Masa zaman sekolah dulu kan, aku nak sangat cincin perkhawinan aku ada ukiran tulisan khat jawi. Ehhh.. Cam gatal plak aku ni dah plan nak cincin camtu dari zaman sekolah. Grrr.. Actually, setiap perempuan aka wanita ni ofkoz ada benda yang di idamkan kan kan kan. Bukanlah typical nak itu ini. But kami sebagai perempuan suka perkara yang organize dan plan. Cincin pun dah plan dari zaman sekolah! Hahahaha!

Nak dijadikan cerita, aku ni dah tua dan alhamdulillah dah sampai seru untuk bernikah. InsyaAllah. So, tunang aku tidak cerewet nak beli apa untuk masa nikah nanti. Aku pula memang tidak suka aksesori. Even rantai ke, gelang ke apa benda bangle2 semua tu memang masukk tong sampah je. Rimas betul nak pakai barang2 perhiasan aksesori ni. Kecuali cincin tunang tu aku simpan rapi dalam kotak. Astaghfirullahalazim serius gatal-gatal jari aku bila pakai cincin dan aksesori bagai semua tu. Untunglah suami ku nanti, i tak minta emas semua tu waktu raya nanti. Kehkehkeh.

Nak dijadikan cerita lagi, saya pun duk bersembang dengan tunang berkenaan cincin nikah. Saya sedia maklum bahawa lelaki tidak boleh memakai emas dan mengikut sunnah Rasullullah, baginda mengenakan cincin Perak. Saya pun bagi pendapat bahawa kami berdua buat cincin dari Perak dan ukir tulisan khat jawi di tepi cincin. Dalam masa mengikut sunnah Rasullullah tu, kami pun selesa. Sepasang cincin Perak ukiran tulisan khat jawi bernilai rm 1000 sahaja. Jimat kan?

Saya google cincin ukiran tulisan khat jawi ni dan cincin dari Irma Hasmie dan suami yang terpampang. Belian secara online melalui Anggun Klasik. Anggun Klasik pula berpusat di Shah Alam. So jika takut ditipu ke atau kemusykilan ke boleh le aku gi terjah outlet mereka kan!

Diantara contoh cincin tulisan ukiran khat jawi adalah :

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 1

Atun + Azam

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 2

Ana + Fit

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 3

Sarah + Fuad

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 4

Irma + Redza

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 5

Khalis

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 6

Nurul + Lan

Ini diantara Permata Zirkonia yang korang boleh pilih untuk batu di cincin korang.

 

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 7

Pilihan saya adalah merah ruby tu. Nanti bila cincin saya dah siap, aku share dengan korang ye.

So apa-apa info berkenaan Cincin Ukiran Tulisan Khat Jawi ni korang boleh LIKE Fan Page myAnggunklasik ye.

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 8

LIKE banyak-banyak, mana tau korang boleh menang sebentuk cincin ni.

– Seorang pemenang akan dipilih setelah fan mencecah 65,000 orang

– Cincin akan di”customized” untuk pemenang. Pemenang bebas memilih warna batu, saiz & nama yang hendak diukir khat jawi

– Cincin sesuai untuk lelaki & perempuan

Korang boleh email zulfa.khairi@gmail.com untuk sebarang pertanyaan jika nak buat tempahan ye. Disini korang bleh cekidout produk lain di sini http://anggunklasik.wordpress.com. Good luck everyone!

xoxo!

Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik 9

12 thoughts on “Cincin Perkahwinan Ukiran Tulisan Khat Jawi dari Anggun Klasik”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.