Penangan Nando’s Jumbo Platter

Assalammualaikum, sempena bulan raya ni saya berbesar hati belanja family saya Nando’s Jumbo Platter! Fuhyooo! Actually ini adalah sumbangan Nando’s Malaysia bagi Peraduan We Grill The Champion yang berlangsung bulan lepas. Terima kasih Nando’s Malaysia kerana tidak putus-putus support ruby.my dan support blogger di Malaysia ni.   Dari laser tag ke Jumbo Platter memang perkenalan yang penuh keseronokan. Tapi broframestone awal-awal dah menang laser tag beberapa bulan yang lepas.. Cis! Terrer dia tuh! Go gerilla! Hahaha! Kalau korang nak baca kenangan permulaan aku join #Cluckers ni baca disini http://ruby.my/2012/01/cluckers-day-out-with-nandosmalaysia

So berbalik kepada Jumbo Platter tu. Aku sekeluarga makan di Nando’s KL Festival City. Dekat je dengan rumah aku. So mak, angah, husband dia, anak2 dia konvoi satu kereta ngan mak. Adik bongsu habis kerja je terus datang ke Nando’s. Booking reservation jam 7pm. Sekali semua sampai nak dekat jam 8pm! Hamik!

Nasib baik bukan bulan puasa. Kalau tak memang takda table le jawabnya. :p

Dibawah adalah gambar tentera-tentera yang hadir makan sampai lebam! hehehe.

Pilihan table versi privacy which is di dalam gua.! Hahaha! I like!

Family adik aku angah aka mak buyong. Angah, Jamil, Qistina, Miqail.

Ni aku ngan mak aku. hehe.

Qistina, Mak dan adik bongsu ku.

Ini tunang saya. Naim nama dia…… kehkehkeh. bajet cam korang tak kenal. :p

Ini adalah voucher yang saya terima beserta 2 botol sauce. Terima kasih Nando’s.

Naim bagi tahu mak aku, “Extra Extra Hot sauce dari Nando’s sedap“. Mak aku plak cakap “Tomato sauce Nando’s lagi sedap“. Hehehe.

Menu makanan kami. Jeng Jeng Jeng..

Set aku cuma tambah air dua jug je. hehe…..

Jug of soft drink – adik aku nak strawberry!

Jug of Ice Lemon Tea – pilihan ku.

10 pcs 1/4 ayam

 

6 ketul ayam untuk flavour – MILD

4 ketul ayam untuk flavour – EXTRA HOT

6 sidelines

 

Coleslaw

Potato

Mixed Beans

Mediterranean Rice

Wedges

Peri Chips

Complimentary Sidelines from Nando’s

 

1 set ROTI

2 set SALAD.

Overall makanan di Nando’s memang tiada masalah untuk kami sekeluarga. Bak kata orang baik untuk kesihatan! Hehehe.

Kekenyangan dan ada banyak lebih dari menu sidelines tu. Ayam semua dah selamat! Lepas kenyang, sesi berkaraoke di Superstar Karaoke KL Festival City. Kali ni mak belanja karaoke!

Yang belasah karaoke sampai tak ingat dunia adik aku yang bongsu tu. Nyanyi lagu putus cinta je. Pastu lagu indon yang goyang inul tu. Mak pula nyanyi lagu raya. Angah and jamil nyanyi lagu rock aje. Aku and naim jadi back up singer. Hahahaha!

P/S : Family aku susah nak berkumpul semua skali. Masing-masing sibuk. Terima kasih Nando’s Malaysia

xoxo!

 

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

14 thoughts on “Penangan Nando’s Jumbo Platter

    syafik

    (Aug 28, 2012 - 1:28 pm)

    BILA NAK BELANJA SAYA PULAK , HIHI

      rabiatul adawiyah

      (Aug 28, 2012 - 2:50 pm)

      syafik > nantikannya. rasa nak buat gathering mkn di nando’s. hehehe.

    myravea

    (Aug 28, 2012 - 2:00 am)

    Terliur sungguh malam2 gini tengok gambar makanan. hehe. Nampak sedap!
    Nom nom nom. :’)

      rabiatul adawiyah

      (Aug 28, 2012 - 2:56 am)

      myra > terliur jom le ke Nando’s. Heehehehehe..

    boni kacak

    (Aug 27, 2012 - 7:27 pm)

    eh.. first time saya tgk naim tu.. wah… baru nak marah sebab dia tak ajak, rupanya dah ada tunang da. tak jadi nak marah.hahaha
    boni kacak´s last blog post ..Video Ucapan Raya 2012 Daripada Lelaki Melayu TerakhirMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (Aug 28, 2012 - 2:55 am)

      Boni > er first time eh.. ehehe.. :p

    syu90

    (Aug 27, 2012 - 5:59 pm)

    besnye dpt kumpul rmai2 1 family..
    syu90´s last blog post ..Giveaway Celak ArabMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (Aug 27, 2012 - 6:56 pm)

      syu90 > alhamdulillah. keceriaan terpancar kan kan kan. 🙂

    Anuar

    (Aug 27, 2012 - 4:20 pm)

    Seronoknya dapat berkumpul beramai-ramai bersama keluarga makan dekat Nandos.. Lepas ni nak cuba jugalah buat event keluarga dekat sini.. hehehe.. 😉
    Anuar´s last blog post ..Pemenang Kuiz Tergempar Eyriqazz Vs DenaihatiMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (Aug 27, 2012 - 6:56 pm)

      Anuar > best. alhamdulillah. kalau nak buat gathering ni, Anuar call utk RSVP dulu. Selalunya full house.

    pia

    (Aug 27, 2012 - 3:36 pm)

    i loike kl festival hehe

    yummy2,muke dgn tunang agak seiras 🙂
    pia´s last blog post ..Pernikahan Ustaz Don Daniyal dan Dr HusnaMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (Aug 27, 2012 - 6:55 pm)

      pia > pia tinggal kat sini ke? hehehe. leh le jumpa and makan nando’s. 🙂

    Nurul

    (Aug 27, 2012 - 3:08 pm)

    Meriahnya… Dah lama tak makan Nandos..

    lagi best kalau dapat berkumpul satu keluarga.. Jeles ngan akak.. hehehe
    Nurul´s last blog post ..Raya Sudah habis..My Profile

      rabiatul adawiyah

      (Aug 27, 2012 - 6:55 pm)

      nurul > best kan makan-makan satu family ni. tapi bukannya selalu cam gini. selalu tiada masa je. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.