Raikan Ramadhan & Syawal bersama The Cube

Hai semua, malam ini adalah malam tujuh likur kan? Lagi beberapa hari Ramadhan bakal meninggalkan kita dan tibanya Syawal untuk kita rayakan.

Bila bercerita pasal raya ni, mesti macam-macam cerita boleh dikongsikan bersama. Memori indah dibulan Ramadhan dan Syawal memang buat semua orang senyum meleret. Dari persiapan Ramadhan untuk berpuasa 1 bulan, ke persiapan berbuka puasa dengan beli juadah berbuka di Bazaar Ramadhan, lepas tu buat kuih untuk persiapan Syawal bagi meraikan Raya Aidilfitri dengan meriah dengan pelbagai juadah kuih muih. Fesyen baju raya lagilah mengancam! Macam-macam gaya!

Selain persiapan yang turun temurun kita lakukan, disini ada sedikit tips untuk kita sama-sama happy pada musim perayaan ini.

Tip #1 : Meriahkan raya bersama jutaan lagu best!

Tak cukup raya lah kalau tak muat turun Call Me Tones lagu-lagu raya!  Perkara wajib dan sering dilakukan oleh kita semua! Seawal Ramadhan dah purchase lagu raya kan? Lagu “Balik Kampung?”. Lagu “Menjelang Hari Raya?” Hehehehe. Kali ni The Cube siap bagi duit raya bernilai RM 1’500 bagi anda yang memang suka beli lagu-laguu Call Me Tones dan siap beli lagu untuk mak, ayah, adik, kakak punya Call Me Tones! Memang lagi sikit rezeki nak dapat duit raya tu. Kat Musicube tu macam-macam ada. InsyaAllah!

Tip #2 Menjadi lebih baik!

Walaupun kita-kita ni duk happy dengan Ramdhan dan Syawal, janganlahh happy dengan duniawi je. Puasa tu fahamkan sebab apa korang puasa. Bukan setakat menahan minum dan makan / lapar dan dahaga je. Banyak lagi perkara yang korang boleh selami. Lepas tu rajin-rajin la beramal. Pergi solat terawih dan join la majlis mohreh tu untuk rapatkan diri dengan masyarakat sekeliling. InsyaAllah Ramadhan dan Syawal lebih diberkati. Kalau kebuntuan tak tahu nak buat apa, korang subscribe Lifecube. Belajar masak!!!! Disitu semua ada! Hahaha!

Raikan Ramadhan & Syawal bersama The Cube 1

Tip #3 Kuatkan Ikatan Persaudaraan

Bulan Ramadhan dan Syawal lah bulan kita semua bersatu! Cina, Melayu, India dan lain-lain semua bersatu. Sama-sama menghormati diantara satu sama lain. Kuatkan hubungan ummah walau pun anda sedang berpuasa. Takkan asik nak emo je kan. Hehehehe. Di Frencube tu ada ramai rakan baru kalau korang nak besarkan rangkaian persahabatan! Facebook, Twitter, Love, Social SMS, Fren Club, Universal, Frenzer, GMooz, Speesh, Frenspot, Foursquare, Kolony, Yahoo Messenger & MyCupid.

Tip #4 Buka Hati, Minda dan Dengar

Bulan rahmat sebegini, buka hati, minda dan dengar zikir dan muhasabah diri. Selain tu kalau nak tambah mood raya, korang turn on Cube Radio. Pasti senyum sentiasa.

Raikan Ramadhan & Syawal bersama The Cube 2

Tip #5 Tunjukkan Cinta, Kasih Sayang anda!

Zaman sekarang ni semua orang sibuk dengan komputer, laptop, tab, smartphone dan etc gadget semua tu. Even yang ada smartphone pun bukannya sms mak, bapak, kakak, adik pon kan. busy balas emel je. why not korang hantar Fun Talk Dedications kat semua orang yang sentiasa bersama korang. Yelah, kalau mulut susah nak cakap “terima kasih kerana sentiasa ada bersama saya”. Better gunakan khidmat Fun Talk je. Mudah…..

Tip #6 Join The Cube

Raikan Ramadhan & Syawal bersama The Cube 3

Ini adalah tips terakhir dari aku, kalau diantara tips diatas tak berapa nak tusuk jantung korang. Korang log in The Cube! Sempena Malam 7 Likur ni macam-macam ada.!

Selamat Berpuasa & Selamat Hari Raya Aidilfitri!

xoxo!

Raikan Ramadhan & Syawal bersama The Cube 4

2 thoughts on “Raikan Ramadhan & Syawal bersama The Cube”

    • @nurul > kan! dulu masa kecik kalau abah pasang lagu balik kampung terus automatik nyanyi sama-sama. Gamat satu kereta. 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.