Celcom Cupcake Challenge Grand Finale

Assalammualaikum uols,

Selamat berhujung minggu, hari ini nak update berkenaan acara The Celcom Cupcake Challenge Grand Finale yang berlangsung di Publika dari jam 1.30 pm hingga 5 petang. Nervous tengok mereka menghiasi cupcake tu dalam masa 1 Jam! Macam-macam dekorasi yang aku lihat.

Peserta yang menyertai cabaran dekorasi cupcake ni perlu remake balik cupcake yang mereka buat sebelum ini sama 100% seperti gambar cupcake yang di hantar di ruang facebook facebook.com/cupcakeschallenge sebelum ini.

Seeloknya jika uols join cabaran begini, sediakan segala bahan siap dari rumah. Seperti icing sugar yang sudah bewarna tu kan.

 

Gambar Sekitar Acara Cupcake Challenge

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 1

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 2

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 3

Ada pemberian cupcakes secara percuma. Hehehe. Nyummy!

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 4

Uols juga diberi kesempatan untuk dekorasi ur own cupcakes dan bawa pulang ke rumah! Best! Semua bahan tersedia! Guna je!

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 5

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 6

 

Gambar Para Peserta dan Cupcakes. 🙂

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 7

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 8

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 9

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 10

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 11

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 12

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 13

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 14

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 15

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 16

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 17

 

Juri Juri Juri. Hehehehe.

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 18

Chef Sherson Lian (Lima Rencah Lima Rasa), Chef Rose (Selera), Rabiatul, Chef Dr Fazley Yaacob (Masterchef Selebriti)

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 19

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 20

 

Games & Show semasa menunggu keputusan pemenang oleh pihak juri.

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 21

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 22

Chef Dr Fazley pun menyanyi semasa kiraan markah oleh juri. Hehehe. Lagu baru beliau iaitu Jaga-Jaga yang feat dengan Altimet tu. Boleh tahan best dan waktu part lagu lama keluar tu memang lucu sikit. Dah lama tak dengar lagu tu, sekali ada selit dalam lirik lagu Jaga-Jaga. Yale.. Yale.. Yale.. Yale.. Hehehe.

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 23

Competition membuat cupcake terpantas! Yay! Yana Yassin pun join. Hehehe.

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 24

 

Pemenang-Pemenang! Tahniah! Nak juga Samsung S3!

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 25

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 26

Congrats to Mac Leong (3rd), Vincent Liew (1st) & Juneci Siong (2nd) – our Top 3 winners for the Celcom Cupcake Challenge

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 27

 

The Celcom Cupcake Challenge – Winner Cupcakes!

 

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 28

Vincent Liew (1st)

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 29

Juneci Siong (2nd)

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 30

Mac Leong (3rd)

Congratulations!

xoxo!

Celcom Cupcake Challenge Grand Finale 31

 

8 thoughts on “Celcom Cupcake Challenge Grand Finale”

  1. Seronok tengok gelagat para peserta yang tekun menyiapkan Cupcake.. Tahniah kepada yang berjaya.. Kepada yang tak berjaya boleh cuba lagi pada masa akan datang.. 😉

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.