Elianto Eye Shadow Haul Dan Diskaun 30% Untuk Octoborn Girl

Assalammualaikum uols..

Musim hujan camni best tido kan. Tapi musim hujan camni lah waktu aku suka mekap-mekap. Sebab cuaca tak panas sangat. Kalau cuaca panas mesti mood nak marah tu memuncak dan mengakibatkan mekap spoil dan berbelak. Huwaaa…. Errr.. Ada kena mengena dengan cuaca ke? Lawak betul la… Tapi memang pun bagi diriku ini yang lebih suka cuaca dingin nih.. :p

Sabtu lepas banyak betul aktiviti aku, dari ke #ChurpOut2012 pastu Marathon Wedding Invitation pastu Movie Day Out Taken 2 pastu ke Elianto kerana gara-gara nak tunggu waktu tayangan movie jam 9.15malam.

Sekitar gambar di #ChurpOut2012. Meriah betul.!

 

So sempat la juga aku buat aktiviti memberi kad undangan ke majlis perkahwinan ku. Hahahaha!

Bagi kad kawen kat abg nara. hehehe.. Lama betul tak jumpa dia.. Dah bertahun kot. Hehehheee..

Dah letih jalan dan shopping baju kat #ChurpOut2012 ni aku pun gerak ke e@Curve. Sambil nak tunggu movie screening, haruslah cuci mata di e@Curve. Tapi kaki dah lenguh memandu kereta, urut kaki kat kerusi Gintel RM 1 tu… Mata ni melilau pikio apa nak buat. Nampak kedai mekap le pulokkk! Apa aku nak beli?? Sebab semua benda dah ada. Tajaan dari Loreal, Maybelline, Garnier and Maxi Peel. Lepas urut tu pergi ke Kiosk Elianto tu.. Hehehehe… Dalam hati duk berdoa janganlah aku terjebak beli apa-apa pun!!!!! Nak save duit utk wedding gift ni..

Sekali dah masuk kiosk Elianto hamik kooo!!! RM 61.60 posen den berbelanja! Mesti uols nak tahu kenapa? Why? Porke keh pasa??!

Ekceli masa kehadiran aku ke kiosk Elianto ni, keadaan muka ku seperti dibawah ini..

Ni muka panas hati. Hahahahaa! Time aku tengah FOKUS memandu nak ambil gambar, takda gaya lain dah selain muka panas nih.. Hahahaha!

So hanya bedak, lip balm dan blusher skit. Bila di Kiosk Elianto… Makanya sesi diskusi berlaku..

Staff Elianto : “akak nak cari apa?“.

Aku : “Nak tengok-tengok aje“.

Staff Elianto : “Akak beli produk Elianto apa-apa je sampai RM 90 akan dapat Facial Tissue ni“.

Aku : “errrr.. takpe saya nak tengok-tengok aje“.

Staff Elianto : “akak tak suka pakai eye shadow ke, sekarang trend warna korean kak“.

Aku : “Taknaklah pakai eye shadow sebab tak tahan lama la kat mata ni“.

Staff Elianto : “Akak guna tak primer? Tahan lama tau kat mata, tengok mata saya ni dari siang tadi saya guna eyeshadow warna Saphire ni. Cantikkan?

Aku : “Alah mata akak sepet, tak guna banyak pun eye shadow

Staff Elianto : “Eh, mata sepet la nak bg lagi galak kak. Akak suka warna apa? Meh saya pakaikan

Aku : “Warna natural je, tak berani nak main warna sangat” dalam hati berkata, aku dah nak sangkut nii!!! Grrr! Pandai plak Staff Elianto melayan aku..

Staff Elianto : “Akak sekarang ni bukan zaman dulu, baju pink kena eye shadow warna pink. Akak baju pink pun boleh pakai warna biru pekat ni..” Sambil dia pilih-pilih warna eye shadow yang lain.

Aku “Eh yeke?. Boleh le tu utk cuba.” Sambil tu dia sapu eye Primer, eye shadow warna biru dan alis putih beserta eye liner. Hamikk!

Staff Elianto : “Okay akak dah boleh buka mata. Cantik tak?

Aku : “Eh eh eh eh, cantiknyerrrr………” Sambil membelek-belek mata aku ni macam mana dia sapu eye shadow guna jari je.. Kemas pula tu..

Staff Elianto : “Elianto punya eye shadow mudah di aplikasi kak. Guna jari je, sebab tu nampak lagi cantik. Jangan guna berus tau kak“.

Aku : “Ok, ok, adik pilih la warna yang sesuai untuk akak ni.

Staff Elianto : “Erm akak kulit cerah semua warna boleh masuk, takmo la asik natural je…” Sambil dia hamik sampai 4 warna eye shadow dan eye primer.

Aku : “Mak aih banyaknyer eye shadow karang tak terpakai pulak!

Staff Elianto : “Mesti akak pakai punya sebab akak kan nak dating ni…

Aku : “Hahahahahahahaaa!!” Gelak sakan aku dibuatnya.

Staff Elianto : “Akak dah kawin?

Aku : “Nak menikah 10 November ni la adik, belom kawin lagi” sambil senyum.

Staff Elianto : “Sebelum kawin ni belajar mekap kak, nanti nak gi majlis ngan suami tak la akak muka pucat je. Hehehehe.”

Aku : “ha’ah kan.. ” time ni aku dah segan giler. Hahaha!

Staff Elianto : “Akak dah jadi member Elianto?” Sambil isi eye shadow dalam pallete.

Aku : “Belum lagi la dik

Staff Elianto : ” Akak register isi borang ni.” Sambil aku menulis dia key in kat dalam komputer.

Aku : “Kenapa kat borang ni tanya saiz kasut akak ni? Padahal akak nak info Elianto je..” sambil bg borang yg dah diisi lengkap kepada Staff Elianto

Staff Elianto : “Sebab sama satu company dengan Aivoria Group kak.. Ada Bonita, Tiamo dan Enuca juga.

Aku : ” Hahaahahaha macam tu eh.. Akak isi borang tak baca pun yg lelain.. hehehe..

Staff Elianto : “Eh akak birthday bulan 10 eh? Akak boleh dapat diskaun satu kali selama 7 hari sebelum birthday akak lah.. untuk setiap barang 30% tau. Hari ini dah 13 Okt, akak beday 18 okt. Hari ke-6 ok sangat la tu!

Aku : “hoorey!! berapa hinggit akak kena bayar selepas diskaun tu

Staff Elianto : “RM 61.60 sahaja. 🙂

Aku : “Murah tu.. Eye Shadow RM 10 jadi RM 7, Eye Shadow RM 12 jadi RM 8.40, Eye Shadow RM 14 jadi RM 9.80. Eye Primer RM 25 jadi RM 17.50. Gila best!

Staff Elianto : ” Best kan kak? Nanti dah pandai pakai Eye Shadow kan, selepas birthday datang lagi beli ye. Ada diskaun!!. Tapi dalam masa 7 hari tau selepas birthday.”

Aku : “Okay! Jumpa lagi ye dik. Terima kasih!

 

Elianto Haul!!

 

Lustre Shadow 08 Olive Green RM 10, Luminous Shadow 13 Saphire Blue RM 12, Madigra Shadow 06 Purple RM 12, Safari Shadow 01 Snow Flake White RM 14.

Elianto Eye Primer RM 25

 4 Color Pallete from Elianto RM 15

 Elianto Haul. Hehehee!

Kad sementara aku. hehehe.

Ekceli aku tak berapa minat pergi Elianto ni, Kiosk mekap yang aku blacklist dari zaman sekolah sebab apa tau. Sebab staff dia. Staff Elianto yang tak reti nak grooming siap-siap semasa kiosk dah mula beroperasi. Sambil mekap suggest aku beli itu ini. Lepas tu dia sibuk cari lipstick lah, eye shadow lah, blusher lah, eye liner lah. So tak beri attention kat customer. Lagi satu ada staff yang hanya tahu cantik di muka dia je, tang muka customer tak reti nak beri suggestion. Sebab dah keje di Elianto dan ko sebagai beautician should suggest customer apa yang terbaik. Return customer tu penting juga.

Aku pernah beli eye liner di Elianto Time Square 3 tahun lepas. Suggest liquid liner yang aku tak reti pakai. Dia pakaikan aku pun tangan berbau lauk! Grrr… Aku dah tension gila. Okaylah tangan berbau lauk tapi aplikasi eye liner kat muka aku cantik ke? Sekali tengok dah macam gothic! Adoi! Budak ni bengong ke apa kan. Nak mekap kat muka pandai plak ko gayakan cantik, tang muka customer jahanam!

Alhamdulillah aku dah mula terbuka hati untuk beli produk Elianto ni setelah berjumpa dengan beautician yang kena jiwa. Lokasi Elianto di e@Curve akan menjadi tempat aku bertapa beli eye shadow. Sebab aku lebih suka guna jari bila pakai eye shadow ni instead guna berus. Tak feel bila guna berus. Hahaha! Staff Elianto yang layan aku gelak besar ni dia suka pakai eye shadow hijau dan biru. Nama dia aku lupa. Comel adik tu. Terima kasih adik!

p/s : pic aku dimekap takdok le pulak sebab takda sapa nak amik gambar aku walau kamera gedabak ada dalam handbag. :p

xoxo!

 

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

14 thoughts on “Elianto Eye Shadow Haul Dan Diskaun 30% Untuk Octoborn Girl

    dayah

    (Nov 27, 2012 - 9:05 am)

    ohhh..kalau tahan lama boleh la cuba cari nti..thanks info..!
    🙂
    dayah´s last blog post ..jenis jenis bloggerMy Profile

    dayah

    (Nov 26, 2012 - 12:44 pm)

    kehkeh..dayah baca cerita lengkap cam gini….dah naik terpengaruh pulak nak cuba..
    satu masalah yg sama…tak lekat lama make kat muka…err…setakat nih awak dah try tak make sendiri then tahan tak..? ke tahan nye sebab dalam aircond je..
    bila peluh sikit..babai make up cair..hehe..
    dayah´s last blog post ..jenis jenis bloggerMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (Nov 26, 2012 - 7:28 pm)

      dayah > setakat ni bila pakai eye shadow ni tahan lama. sebab dah pakai sekali ngan primer dia tu. sesuai ngan kulit mata yang lembab tu. lama dia tahan. hehe.

    Putri

    (Nov 3, 2012 - 10:12 pm)

    Tanya sih, halal tak elianto ni?

    boni kacak

    (Oct 15, 2012 - 4:18 pm)

    wah..dapat 30% diskaun ye?? saya nak pergi lah..memandangkan busday saya pun bulan ni..hehehehe..
    boni kacak´s last blog post ..Shooting Shortfilm AksiMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (Oct 15, 2012 - 9:20 pm)

      Boni > Jom!! Belanja saya satu eye shadow eh. RM 7 jeerrrr…. :p

    kifli mally

    (Oct 15, 2012 - 2:22 pm)

    part ni mmg aku sangat setuju, kalau dah jadi beauty consultant or what ever beautician sekali pun, yang penting sekali adalah 1st impression kalau dah dia pun HAZAB for sure customer tak berani nak datang. At least cara dia calitkan makeup pada diri sendiri dan pada customer juga memainkan peranan. Aritu g watson tapi sayang consultant tu tak berapa reti dalam perkemaskan diri so weols tak confident nak beli product tu walaupun weols tahu product tu mmg nice 🙂 Effect juga ok.
    kifli mally´s last blog post ..My Black Envelope Clutch Bag (Black Widow)My Profile

      rabiatul adawiyah

      (Oct 15, 2012 - 9:19 pm)

      Kifly > ha’ah kan.. kekadang akak nengok beautician dah cam tak berapa nak present terus letak balik lipstick and blah. Hahahaa!

    Nurul

    (Oct 15, 2012 - 2:21 pm)

    Friendly nyer staff elianto tu… Pandai dia layan customer..
    Nurul´s last blog post ..The Miracle DrinkMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (Oct 15, 2012 - 9:17 pm)

      Nurul > Friendly tau, leh kita pergi. Sekangkang kera je dr rumah kannnnn.. :p

    Dkna Abza

    (Oct 15, 2012 - 2:17 pm)

    dkna suka elianto… best pakai 🙂
    Dkna Abza´s last blog post ..Pasangan Propa!!My Profile

      rabiatul adawiyah

      (Oct 15, 2012 - 9:17 pm)

      Dkna Abza > saya pun baru suka. kehkehkeh.. 🙂

    Anarm

    (Oct 15, 2012 - 12:59 pm)

    Staff Elianto tu comel eh? nanti gi sana lagi kem salam kat adik comel tu ye.. hehe
    Anarm´s last blog post ..Tempah Korban sempena Aidiladha dengan eQurban.comMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (Oct 15, 2012 - 1:12 pm)

      Anarm > hahahahaaa!! insyaAllah salam abang Anarm tu berbalas kerana saya akan ke sana pada 25hb nanti. hehehehe. :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.