4G WiFi MX230 Terkini Dari P1

Assalammualaikum | Good Day

Semakin hari semakin bertambah teknologi terkini dan paling ketara adalah dari P1. Bila bab WiFi ni, orang yang paling gembira adalah blogger seperti aku. Takpun macam uols yang lifestyle macam aku. Hehehe.

P1 WiFi MX230 adalah MiFi “to go” yang memberi kepuasan maksimum bagi pengguna yang mempunyai gadget banyak dan menginginkan penggunaan internet walau dimana sahaja uols berada dan pastinya di kawasan rangkaian P1 lah. Kalau korang balik kampung pun boleh guna juga, tetapi check lah dulu mana lokasi yang ada rangkaian P1. 🙂

 

Jom Kenali P1 4G WiFi MX230

 

Saiz ketinggian dan lebar yang sama. Ketebalan MX230 juga tidak teralu tebal. Ibarat tebal saiz smartphone uols je.

 

Saiz sebesar tapak tangan suami ku. Comel je kan.

Pertama kali aku guna MX230 ni adalah sewaktu aku berada di Uptown Danau Kota. Saje je jalan-jalan sambil turn on MX230 dan simpan di dalam hand bag. Aku upload gambar di atas tu pun melalui instagram dan menggunakan MX230. Hohoho..

Nantikan next review dari aku tentang pakej dan gambar-gambar aku “to-go” menggunakan MX230. Hehehe.

Dapatkan MX230 di http://www.p1.com.my/mifi/

xoxo!

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

7 thoughts on “4G WiFi MX230 Terkini Dari P1

    harun

    (December 5, 2012 - 7:13 am)

    kurang pasti sebab jarak dari opfis dengan rumah lebih kurang 1.5km je. tapi dirumah memang enjoy guna p1 ni. baru baru ni saya pergi msn keramat test tengok lampu 4G merah, takkan takde coverage kat situ

    harun

    (December 4, 2012 - 11:01 pm)

    Asalamualaikum. saya baru je sebulan guna P14G MX230. kat rumah walaupun lampu 4G kuning saya masih boleh tengok youtube yang sizenya 10 minit tanpa sangkut. kat tempat kerja lampu 4G merah dan takde rangkaian P1, ade ke alat booster atau apa saja yang boleh mengatasi masalah tu. terima kasih

      rabiatul adawiyah

      (December 5, 2012 - 12:10 am)

      harun > ofis awak ada liputan p1 tak? dah check coverage area? sebab p1 mx230 direka khas untuk outdoor. saya tak pasti ada ke tak booster tu.

    Myvitrd

    (December 3, 2012 - 4:20 pm)

    wah kuantan sampai juga P1 ye
    Myvitrd´s last blog post ..Eyriqazz Dot Com Bakal Berwajah Baru?My Profile

      rabiatul adawiyah

      (December 3, 2012 - 5:55 pm)

      Myvitrd > semalam saya on MiFi tu kat perumahan taman permatang badak damai, kuantan dan bentong town. dua kawasan tu lampu 4G hijau. wohohoho..

    Myvitrd

    (December 3, 2012 - 1:19 pm)

    Memang kalau kena pada kawasan liputan P1.. speed dia memang terbaik..
    Myvitrd´s last blog post ..Eyriqazz Dot Com Bakal Berwajah Baru?My Profile

      rabiatul adawiyah

      (December 3, 2012 - 3:34 pm)

      myvitrd > ha’ah.. saya ada bawa balik kuantan. ada gak coverage disana. hehehe. terkezut..

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.