Halal Gelatine Untuk Kek Keju

Assalammualaikum dan hai uols,

Setelah berumahtangga ni kan. emmmm. Aku rasa nak buat kek untuk suami sempena hari lahir dia. Tapi saya taknak guna pengukus atau oven. Sebab malas betul nak kecah-kecah dapur tu. So, inisatif lain adalah buat kek menggunakan bantuan dari Gelatine. Hanya menggunakan peti ais sahaja. Hehehe.

So nak dapatkan Gelatin memang susah sebab banyak Gelatin non halal  je kat pasaraya di sekitar Klang Valley. Google punya google baru la jumpa halalgelatine.com yang menjual Gelatine halal seantero dunia.

Nasib baik aku google Gelatine tu pada sabtu 24 Nov 2012 yang lepas dan terus order melalui email serta bank in terus. Cepat juga pihak mereka balas email. Maka proses pos pun lancar. Mereka pos Gelatine yang aku order pada hari Ahad 25 Nov 2012. Tadi 27 Nov 2012 sekitar jam 10 pagi posmen pos laju sampai rumah hantar parcel. Tadaa..

 

Minimum order kena 2 packet. RM 25 sahaja untuk semenanjung Malaysia. Bayaran tu sekali dengan postage.

 

Gelatine telah tiba, jom buat kek.

 

Nanti aku update disini bagaimana rupa kek keju edisi aku. be right back.. hehehehe.

 

xoxo!

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

10 thoughts on “Halal Gelatine Untuk Kek Keju

    Sherry

    (April 22, 2013 - 4:05 pm)

    Cheese cake yum.. My son favoruite

    Sherry

    (April 21, 2013 - 9:59 am)

    Now they have minimum order maybe my friends can share when purchase, need go let them know.

    Sherry

    (April 21, 2013 - 9:58 am)

    Halal gelatine can tell my friends where to buy

    Sherry

    (April 21, 2013 - 9:57 am)

    What flavour cake will you bake?

    Sherry

    (April 21, 2013 - 9:57 am)

    When you ready bake cake?

    penaberkala

    (April 19, 2013 - 8:18 pm)

    owh, guna benda ni tak payah bake la eh?
    nak kena baca cara buat cheese cake ni
    my favorite!
    penaberkala´s last blog post ..SARAWAK CULTURAL VILLAGEMy Profile

    boni kacak

    (November 27, 2012 - 8:33 pm)

    boleh buat kek pakai gelatin ye??? wah.. nak tgk hasilnya

      rabiatul adawiyah

      (November 28, 2012 - 2:33 pm)

      boni > hasilnyaaa.. jeng jeng…. hehehe…

    pia

    (November 27, 2012 - 5:34 pm)

    selamat membaking 😉

    good sharing
    pia´s last blog post ..Baskin Robbins Pink DayMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (November 28, 2012 - 2:27 pm)

      pia > hehehehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.