Halal Gelatine Untuk Kek Keju

Assalammualaikum dan hai uols,

Setelah berumahtangga ni kan. emmmm. Aku rasa nak buat kek untuk suami sempena hari lahir dia. Tapi saya taknak guna pengukus atau oven. Sebab malas betul nak kecah-kecah dapur tu. So, inisatif lain adalah buat kek menggunakan bantuan dari Gelatine. Hanya menggunakan peti ais sahaja. Hehehe.

So nak dapatkan Gelatin memang susah sebab banyak Gelatin non halal  je kat pasaraya di sekitar Klang Valley. Google punya google baru la jumpa halalgelatine.com yang menjual Gelatine halal seantero dunia.

Nasib baik aku google Gelatine tu pada sabtu 24 Nov 2012 yang lepas dan terus order melalui email serta bank in terus. Cepat juga pihak mereka balas email. Maka proses pos pun lancar. Mereka pos Gelatine yang aku order pada hari Ahad 25 Nov 2012. Tadi 27 Nov 2012 sekitar jam 10 pagi posmen pos laju sampai rumah hantar parcel. Tadaa..

Halal Gelatine Untuk Kek Keju 1

 

Minimum order kena 2 packet. RM 25 sahaja untuk semenanjung Malaysia. Bayaran tu sekali dengan postage.

 

Halal Gelatine Untuk Kek Keju 2

Gelatine telah tiba, jom buat kek.

 

Nanti aku update disini bagaimana rupa kek keju edisi aku. be right back.. hehehehe.

 

xoxo!

Halal Gelatine Untuk Kek Keju 3

10 thoughts on “Halal Gelatine Untuk Kek Keju”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.