Inilah Masa Untuk Dapatkan Data, Jangan Kehilangan Si Dia

Assalammualaikum uols,

Percintaan jarak jauh sangat mencabar jiwa dan raga. Tambahan pula apabila kesibukan melanda dan si dia atau anda yang tiada masa untuk membalas sms, email, bbm, whatapps, we chat, twitter atau pun fb message. Huwaaa.. Rindu melakukan aktiviti gila bersama si dia lagi membuatkan rindu tidak tertahan dan akhirnya menjadi emosi yang berkecelaruan. Urgghhh.. Adakah situasi uols sama dengan aku? Suatu ketika dahulu sebelum bernikah, kisah kami sama seperti Amy & Nick.

 

Apa yang lebih penting, hubungan Amy & Nick menunjukkan bahawa sekiranya tiada Data, anda akan kehilangan orang yang anda sayang. Lagipun , semuanya ada di internet dan kadar harga hampir tiada apa-apa kos langsung. Hanya selagi anda miliki data, perhubungan anda akan  berjalan lancar. Jadi dail *128# untuk mendaftar  mana-mana pek yang anda inginkan.

Bila tonton video diatas, aku pun tidak lari dari situasi begitu… Long time ago.. Inilah kisah aku.. Long Distance Relationship in a good way. Hehehehe.

Aku hampir begitu juga, hampir di sambar orang. Hehehe. Tapi… Dia juga yang aku sayang.. Dia… Kami Long Distance Relationship (LDR), bagi aku ia sesuatu baik kerana sebagai Muslim jika bercinta selama bertahun lamanya, pasti membuatkan orang sekeliling tidak senang jika aku dan dia sering bersama. Itu apa yang aku fikirkan pada mula kami berkenalan. Alhamdulillah dia berada jauh dari aku. Belajar di daerah yang jauh dari aku membuatkan aku secure dari melakukan maksiat. Yelah darah muda, nanti dating 24/7 non stop je keje aku.

Percintaan kami selama 6 tahun. 5 tahun kami berjauhan dan kami hanya berjumpa pada tahun 1 perkenalan sebanyak 3 kali dan seterusnya tahun ke 6 baru kami bertemu kembali untuk mengikat tali pertunangan dan seterusnya bernikah. Sepanjang 5 tahun kami berhubung melalui telefon, luckily kami memiliki smart phone dan ketika itu SKYPE, BBM, Chatting YM sudah ada  di Malaysia. Bayangkan kalau zaman 80-an dulu, memang tulis surat aje la kan. Hehehe.

Bagi aku LDR lebih seronok kerana aku bebas. Maksud aku, aku boleh belajar dengan aman dan bekerja dengan selesa kerana kami hanya BBM sahaja. Konsep LDR mudah aje, “let me know what are you doing baby, coz i takkan kacau u if i know you busy kan…” Itulah ayat aku masa mula-mula berjauhan. Kami buat timetable untuk utuhkan lagi hubungan dengan set masa bila boleh SKYPE or Chatting YM but untuk BBM everyday, everywhere kami free always on aje. Hehehe. Selalunya waktu aku tido lah dia BBM. Haishhhh.. Ada juga missed out schedule. Tapi dengan SKYPE kami continue pada waktu weekend. Masa tu kami buat rumusan cerita”busy” study, keje and etc. Hehehehe.

Rabiatul Adawiyah Saiful Naim Data

Seriously bila SKYPE pada waktu tengah malam weekend rasa macam jimat masa dan tenaga. Dah mengantuk, memang sekejap je pun SKYPE. Jimat masa! Hahahaha. For sure aku kekadang gaduh merajuk sentap dengan emosi masing-masing. Tapi kami baik balik after we send funny picture via email. Hahahaha. Roses lah, kartun lah, emoticons lah. Hmmm.. Rindu pengalaman manis pahit semua tu.

So, dalam perhubungan kenalah kreatif. Takkan la nak tunggu je si dia daftarkan Data untuk uols. Bincang sama-sama dan pergi register XPAX sama-sama. Isn’t it so sweet? Nombor pun cantik je beza hujung satu angka.  Sebagai contoh 0192345689 dan 01923456788. Oh so sweet..

Because of Data, we are happily Married!

Wedding Ku 3

DON’T LOSE IT ALL. TIME TO GET DATA.

 

Okaylah, cekidout www.xpax.com.my for more info!

xoxo!

sign5.png

 

5 comments on “Inilah Masa Untuk Dapatkan Data, Jangan Kehilangan Si Dia

  1. Pingback: Time To Get DATA - Ruby.My

  2. Pingback: Time To Get DATA | Rabiatul Adawiyah

    1. rabiatul adawiyah Post author

      Sop > betul tu! kalau tak yang dekat le kita cari. hahahhaa. tapi cabaran percintaan jauh atau dekat depend kepada kedua-dua pasangan. hehehe.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge