VanityTrove & Kanebo Pink Carpet Event

Jumaat lepas 4 Januari 2013 berkesempatan juga saya menghadiri VanityTrove & Kanebo Pink Carpet Event di Parkson Pavilion Personal Shoppers Room. Saya mengambil sesi pagi kerana ada event lain disebelah petang.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-2

VanityTrove adalah beauty box terkini yang asalnya dari Singapore dan mula melebarkan sayap ke Malaysia dan Thailand. Hanya dengan RM 60 langganan setiap bulan, anda akan mendapat rangkaian produk penjagaan kulit dan produk riasan muka dari pelbagai jenama popular dan berkualiti.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-1

Untuk tahun 2013 adalah tahun pertama VanityTrove memulakan langkah di Malaysia dan saya beruntung juga kerana menjadi yang pertama bagi bulan January 2013. Terima kasih VanityTrove! Untuk julung kalinya pengeluaran beauty box dari VanityTrove, mereka berkolubrasi bersama Kanebo Malaysia bagi menjayakan Pink Carpet. Hehehe..

Kanebo is a leading company in Japan that sells most of Asian skin care and makeup product. Kadang-kadang terselit juga rangkaian makeup dalam handbag saya dari brand Kanebo, seperti eye liner. Hehehe. Bila dah haadiri beauty pampering ni baru tahu banyak lagi rangkaian produk dari Kanebo.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-4

Rangkain Penjagaan Muka  dari Kanebo Blanchir Superior

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-3

Rangkaian Penjagaan Muka dari Kanebo Impress IC

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-5

 

Rangkaian Penjagaan Muka dari Kanebo Impress

Pada mulanya saya ingat datang ke Pink Carpet ni dengan mekap and dress properly la kan. Then, baru tahu ada pampering session with Kanebo. Hahaha! So, apa lagi layan la.. Tapi don’t worry, mekap Lunasol ada. Lepas facial session, kita melaram dengan mekap dari Lunasol pula. 🙂

First of all sebelum mencuba produk penjagaan muka Kanebo, saya telah menjalani ujian Skin Analyzer dari Kanebo. Sama ada malas, tak tahu atau tertinggal step penjagaan kulit muka ke, pasti mesin tu bagi tau rahsia kemalasan uols! Hahahaha! Seriously!

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-8

Kanebo Skin Analyzer

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-7

Saya mempunyai pori tersumbat dan step yang tidak teratur. Ooopss!

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-6

 

Pampering Session

 

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-14

Bersihkan muka dengan Kanebo Blanchir Superior Cream Cleansing, masa ni rinse off mekap-mekap yang tertinggal kat muka.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-15

Lepas tu double cleansing dengan Kanebo Blanchir Superior Oil Cleansing. First time try Oil Cleansing, not bad juga. Bagi muka yang kering cam saya sesuai juga.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-17

Gunakan Kanebo Blanchir Superior White Luster, fungsinya untuk membuang sel kulit mati. Lepas tu gunakan Kanebo Impress IC White Emulsion I untuk lebih penjagaan dan rasa segar sangat bila aplikasikan White Emulsion tu.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-18

Pakai mask dengan menggunkan Kanebo Blanchir Superior White Deep Clear Conditioner II. Lepas buka mask tu, pakai sunblock Kanebo IC Brightening Sun Protector SPF 50 PA+++ dan lakukan urutan muka.

Urutan muka yang diajar adalah sangat menyuluruh, rasa dah boleh buka facial center di rumah. Hehehe.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-29

Rangkaian produk kanebo yang kami semua guna. Best sangat!

 

Makeover Session

 

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-19

Rangkain makeup dari Lunasol! Love this box!

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-20

First of all gunakan makeup base. sikit je picit, sebab ni makeup base tak perlu banyak-banyak.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-24

Sebelum ni guna Foundation yang cream, so dengan Lunasol saya nak cuba Water Gel Foundation. It’s cover well on my skin, tidak rasa tebal sangat. Just nice dan ringan je.

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-27

Selepas tu sapukan loose powder, saya memang suka guna loose powder sebab sapuannya rata dan kemas! Gunakan Kabuki Brush!

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-28

Sapukan lipstick dan walah! Siap! Suka warna lipstick ni. Nanti nak serbu counter Kanebo!

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-31

Group Photo!

VanityTrove box RM 60

 

Vanity-Trove-And-Kanebo-Skin-Care-33

Kanebo Lunasol Modelling Water Liquid Foundation #OC03 – Full Size 25ml
Kanebo Impress IC White Lotion II – 30ml
Kanebo Impress IC White Emulsion II – 25ml
Kanebo Impress UV Essence SPF 30 PA++ Sachet – 2 pcs (0.4ml each)
Kanebo Blanchir Superior Cotton Pad – 60 pcs
Kanebo Lunasol Purifying Makeover Voucher

Like FB Page mereka untuk lebih info terkini! Terima kasih kepada VanityTrove and Kanebo.

Bagi anda yang ingin melanggan beauty box dari Vanity Trove, cekidout http://www.vanitytrove.com/my

 

xoxo!

sign5.png

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

9 thoughts on “VanityTrove & Kanebo Pink Carpet Event

    Aku Penghibur

    (January 25, 2013 - 12:25 pm)

    sangat beruntung + bertuah …/ ishhhh seronoknya…
    Aku Penghibur´s last blog post ..Boleh Nak Menegur Tapi Kena Dengan Caranya Dan Jangan Mengunakan Agama Sebagai Senjata Untuk Kepentingan PeribadiMy Profile

    Myra Jay

    (January 14, 2013 - 11:55 am)

    Rasa macam tak pernah dengar pasal produk ni..huhuu..

    Cheq pakai jenama tempatan je…heheee
    Myra Jay´s last blog post ..Berehat dari Dunia BlogMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (January 14, 2013 - 8:26 pm)

      Myra Jay > jenama dr asia semuanya ok je untuk skin. cuma kena tahu jenis kulit apa. sama ada oily ke kombinasi or kering ke. kalau salah beli, ibarat makan nasi sambal pedas tp perut tu tak boleh pedas. so sakit perut dan melabur. hehehe.

    Miss Sunshine Kelly

    (January 11, 2013 - 6:29 pm)

    thanks for the invitation. best la. i like the foundation 🙂

      rabiatul adawiyah

      (January 14, 2013 - 12:12 am)

      Kelly > thank you for coming tau. 🙂

    nurmisnan

    (January 11, 2013 - 3:00 pm)

    Dulu2 suka gua lipstik KOSE.. tapi kanebo tak pernah lagi..
    Sekarang utk produk muka lebih gemar guna 100% natural.

    Boleh cuba kalau bagus..
    nurmisnan´s last blog post ..Wordless Wednesday #68My Profile

      rabiatul adawiyah

      (January 13, 2013 - 11:59 pm)

      nurmisnan > hehehehe.. oh.. kena rajin explore produk 100% mineral kalau macam tu. hehehe.

    prince n princess mum

    (January 11, 2013 - 2:29 pm)

    lovely event!
    prince n princess mum´s last blog post ..National Science Centre – Science ShowMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (January 13, 2013 - 11:56 pm)

      prince n princess mum > memang best… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.