Listerine 21 Days Challenge

Selama 21 hari saya mencabar diri saya mengamalkan Listerine agar kesihatan mulut kekal sihat. Alhamdulillah hari ini hari terakhir dan saya berjaya menjadikan ia sebagai hobi tiap kali selepas menggosok gigi.

Saya memiliki masalah ulser dan sakit tekak yang agak kerap sebab pemakanan yang tidak seimbang. Gemar minum air sejuk dan gosok gigi 2 kali sehari aje. Bagun tidur dan sebelum tidur. Hehehe.

Bila ulser dah menyengat, waktu itu lah nak kawal pemakanan dan tabur garam semua dah tak menjadi kerana ulser tu pun dah lali. Hahahaha. So, pergi klinik dan doktor beri Folic Acid je. Sebab jika kurang Folic Acid dalam badan ulser mudah keluar. Makan pil pun tak jalan actually, cuma saya nak MC tu. Hehehehe. Dulu masa kerja customer service, mana lah boleh nak bercakap dengan pelanggan. Moody pula bila bekerja, lebih baik apply MC. Hahahaha.

15 Januari 2013 yang lalu telah berlangsungnya perlancaran kempen Listerine 21 Days Challenge yang disertai ramai artis.

Listerine-21-Days-Challenge-16

Menurut Eunice Tan (Pengarah Komersil Johnson & Johnson Consumer Malaysia dan Singapura), “majoriti orang dewasa Malaysia tidak mengamalkan berkumur dengan cecair kumur dalam rutin harian kesihatan mulut mereka. Ini mendedahkan mereka kepada isu-isu kesihatan mulut yang biasa seperti nafas berbau, kerosakan gigi dan gusi berdarah. Memberus gigi hanya membersihkan 23% bahagian mulut. Berkumur dengan cecair kumur mulut antiseptik sangat penting untuk menghapuskan bakteria kawasan mulut yang sukar dicapai oleh berus gigi. Bagi menanamkan amalan kesihatan mencuci mulut sebagai sebahagian daripada rutin harian untuk mulut rakyat Malaysia, kami mengadakan Cabaran 21 Hari Listerine dengan jaminan pemulangan wang sebagai jaminan keberkesanan Listerine untuk menambahbaikkan kesihatan mulut pengguna.”

Gambar sekitar perlancaran blue carpet Listerine 21 Days Challenge. 🙂

Listerine-21-Days-Challenge-2

Serena C

Listerine-21-Days-Challenge-5

Scha Alyahya dan Awal Ashaari

Listerine-21-Days-Challenge-6

Atilia Haron, Prem, and Jay Menon

Listerine-21-Days-Challenge-7

Lawrence Wong

Listerine-21-Days-Challenge-8

Dynas Mokhtar

Listerine-21-Days-Challenge-9

Yoon dan Megan Tan

Listerine-21-Days-Challenge-10

Mayjune Tan

Listerine-21-Days-Challenge-11

Deen, Karl Shafek dan Rizal Tisin

Listerine-21-Days-Challenge-12

Abbas Saad dan Ben

Listerine-21-Days-Challenge-13

Jane Tan dan Jane Ng

Listerine-21-Days-Challenge-14

Susan Manen

Listerine-21-Days-Challenge-15

Joanne Yew, Frederick Lee, dan Yunn Ru

Listerine-21-Days-Challenge-18

Gimik perlancaran Listerine 21 Days Challenge bersama kereta mewah.

Listerine-21-Days-Challenge-19 Listerine-21-Days-Challenge-20 Listerine-21-Days-Challenge-21

Saya menyahut cabaran Listerine, kerana mereka memberi goodies bag yang exclusive begini.

Listerine-21-Days-Challenge-3 Listerine-21-Days-Challenge-4

Selamat mencuba! Pasti nafas berbau segar dan mulut sihat sentiasa. 🙂

Sahutlah Cabaran 21 Hari Listerine hari ini dan rasailah sendiri perbezaannya! Ketahuilah bagaimana selebriti-selebriti mengekalkan tahap sosial mereka yang tinggi dengan Listerine menerusi video mereka di www.facebook.com/ListerineMalaysia untuk lebih info!

P/S : Cantiknya Dynas.. Saya suka dia sangat! Hehehe. Pandai Dynas jaga badan dan kekal langsing. 🙂

xoxo!

sign5.png

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

6 thoughts on “Listerine 21 Days Challenge

    Sherry

    (February 27, 2013 - 10:44 pm)

    Wow how’s the challenge? Is it already 21 days?

      rabiatul adawiyah

      (March 4, 2013 - 9:28 am)

      Sherry > refreshing! hehehe…

    Nurul

    (February 15, 2013 - 10:02 am)

    Nurul kalau kat Instagram.. memang scha & awal yg Nurul cari.. sebab diorang dua org ni romantik giler..

    Scha jenis gila2 & awal jenis romantik.. waaahhhh..
    Nurul´s last blog post ..Bersuka Ria di Paradigm MallMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (February 15, 2013 - 10:57 am)

      Nurul > ruby dah tak follow scha and awal. sekarang duk follow awi rafael dan hanez suraya. comel…

    Nurul

    (February 13, 2013 - 11:33 am)

    Suka sgt ngan Scha & Awal.. Listerine memang best.. Segar gitu.. 🙂
    Nurul´s last blog post ..AL Fatihah Arwah Abg Jejai..My Profile

      rabiatul adawiyah

      (February 13, 2013 - 11:36 am)

      Nurul > kan!! suka Scha yang memang ternyata comel. cara dia berjalan cam manja gitu. rambut goyang2 tu sangat comel tau. hahaha. berapa kali comel daaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.