Peraduan Tayangan Perdana Lawak Ke Der 2

Amaran keras bahawa peraduan ini untuk kamu yang suka ketawa berdekah-dekah tanpa segan silu. Apa nak malu, gelak dalam panggung wayang je. Dulu kat Panggung Sari Istana Budaya boleh gelak sakan, ini gelak guling-guling je pun. Pecah perut. Hahahaha!

Okaylah, peraduan ini di atas usahama ruby.my bersama Excellent Pictures dan Tall Order Productions untuk menjemput para blogger sekitar Kuala Lumpur dan Selangor untuk join Tayangan Perdana Lawak Ke Der 2 yang di filemkan dan bakal menggeletek perut penonton pada 7 Mac 2013. TETAPI! Anda semua boleh tonton awal 2 minggu. Best kan? Kebiasaan Tayangan Perdana sudah pasti lah ada artis, pengarah dan barisan pelakon. Dinner bersama mereka.

Lawak-Ke-Der-2-Poster-Filem

Lawak Ke Der 2 adalah sebuah filem dari Hans Isaac yang  menampilkan Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik, Harith Iskander, Nabil, Zizan dan Johan. Teringin berjumpa dengan mereka face to face? Nak autograph? Nak bergambar dengan mereka? Semuanya boleh, asalkan anda ada pen, kamera dan berani menegur mereka. Mereka pun berbesar hati ingin berkenalan dengan anda. At least mereka tahu anda peminat mereka or blogger yang sering mengikuti perkembangan mereka. Tak gitu..?

Butiran Tayangan Perdana Lawak Ke Der 2 adalah seperti berikut :

Tarikh : 22 Februari 2013

Hari : Jumaat

Masa : 7.30 malam

Lokasi : Cathay Cineplex e@curve

Untuk memenangi sepasang tiket (2 tiket) anda perlu..

1. Like FB Fan Page : Lawak Ke Der 2

2. Gunakan fb/ twitter/ instagram untuk trending.

#LawakKeDer2 @hansisaacactor @afdlinshauki @HarunSB7979 @HarithIskander @NabilAhmad83 @zizanrajalawak @johan_rajalawak @ExcellentPic_MY

3. Jawab soalan berikut : Diantara barisan pelakon Lawak Ke Der 2, siapakah yang paling anda minat dan kenapa?

Hantarkan jawapan anda di ruang komen dibawah beserta dengan butiran peribadi anda. Contoh adalah seperti berikut:

Nama : Rabiatul Adawiyah Zakaria

Blog Url : www.ruby.my

Email Address : rabiatuladawiyah87@gmail.com

Twitter : @rabiatuladawiya

FB : rabiatul adawiyah

Q1 :  Diantara barisan pelakon Lawak Ke Der 2, siapakah yang paling anda minat dan kenapa?

A1 : Saya paling suka  Johan kerana lawak dia bersahaja dan sering buat saya pecah perut sambil berair mata ketawa!

4. 11 komen terbaik, akan memenangi sepasang tiket.

5. Tarikh tamat untuk anda hantarkan jawapan adalah pada 12 tengah malam, 20 Februari 2013 (Khamis).

Syarat Penyertaan :

1. Terbuka kepada blogger sahaja.

2. 100% berminat untuk join agar tiada last minute cancel.

3. Tiket ini tidak boleh dipindah milik.

4. Pemilihan pemenang berdasarkan aplikasi random.org.

5. Pemenang akan dihubungi melalui email dan twitter pada 21 Februari 2013.

6. Pengambilan tiket bermula jam 7.30 malam. Sila hadir tepat pada masa. Lewat tidak akan dilayan. *Surau ada bersebelahan Cathay

7. Keputusan Juri adalah muktamad.

Jumpa anda disana!

xoxo!

sign5.png

13 thoughts on “Peraduan Tayangan Perdana Lawak Ke Der 2”

  1. Nama : Mohamad Uzair Othman
    Blog Url : http://www.uzairothman.com
    Email Address : uzairblog90@gmail.com
    Twitter : @uzair_othman
    FB : Mohamad Uzair Othman

    Q1 : Diantara barisan pelakon Lawak Ke Der 2, siapakah yang paling anda minat dan kenapa?
    A1 : Semestinya JOAZAN !!! setiap kali tengok JOZAN perfom mesti tak henti-henti ketawa . Persefahaman mereka terlalu baik dan pandai tarik perhatian penonton ditambah pula dengan lawak-lawak mereka yang fresh membuatkan bertambah minat saya dengan JOZAN.
    Satu Malaysia tahu kehebatan JOZAN diatas pentas dan dalam Lawak Ke Der 2 ni saya nak lihat bagaimana lawak terbaru mereka dan semestinya saya tak sabar nak gelak sepuas-puasnya..haha

  2. Nama : Bro Framestone
    Blog Url : http://www.broframestone.com

    Email Address : broframestone@gmail.com
    Twitter : @broframestone
    FB : Bro Framestone

    Q1 : Diantara barisan pelakon Lawak Ke Der 2, siapakah yang paling anda minat dan kenapa?

    A1 : saya lebih menyukai gabungan mantap Johan dan Zizan atau lebih dikenali sebagai Jozan. Chemistry mereka berdua mampu membuat orang lain ketawa waktu aksi dan lawak yang mereka sampaikan dalam keadaan spontan.

    Aura mereka berdua mampu menghasilkan lawak yang berbeza berbanding pelawak-pelawak lain di Malaysia. Mungkin satu masa nanti, mereka layak menjadi pelawak diperingkat antarabangsa.

  3. Nama : Kifli Mally

    Blog Url : http://www.kiflimally.com

    Email Address : kiflimally@gmail.com

    Twitter : @kiflimally

    FB : Kifli mally

    Q1 : Diantara barisan pelakon Lawak Ke Der 2, siapakah yang paling anda minat dan kenapa?

    A1 : Saya paling suka Johan kerana lawak johan paling flexible. Sebab cara dia melawak hanya menggunakan kata-kata yang santai. Johan juga boleh membuat 1001 satu watak untuk memberi lawak yang spontan. Tanpa Johan lawak industri seni kita confirm tak ceria. Hidup Lawak Johan haha ^_^

  4. Hi ruby,

    nak join gak la…
    Nama : Cik Lily Putih
    Blog Url : http://www.ciklilyputih.com
    Email Address : jajasayang@gmail.com
    Twitter : @ciklilyputih
    FB : ciklilyputih
    Q1 : Diantara barisan pelakon Lawak Ke Der 2, siapakah yang paling anda minat dan kenapa?
    A1 : Saya paling suka Nabil kerana dia suka buat lawak cakap loghat negeri sembilan secara spontan. sangat terbaek oooo…. kelakar yang amat…

    memintakla dpt tiket ye ruby….

    • Nurul > Pergilah Dinner tu. Yee Sang menanti anda. Nurul, Zizan ada di Malaysia, next screening ada lagi masa leh jumpa. 🙂

  5. Nama : Yana Yassin
    Blog Url : http://www.yanayassin.com
    Email Address : y_2607@yahoo.com
    Twitter : @yanayassin
    FB : yana yassin
    Q1 : Diantara barisan pelakon Lawak Ke Der 2, siapakah yang paling anda minat dan kenapa?
    A1 : Paling saya suka adalah gabungan johan dan zizan , sebab diorang nie mempunyai kekemiaan yang kuat , bila bergabung buat lawak mmg blh kasi pecah perut dan keluar air mata sebab kelakar sangat.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.