Bukit Mata Seafood TopSpot Food Court

Yay! Tibalah entry makanan dari Sarawak! Pandai pemandu pelancong pilih lokasi dinner. Unexpectable di dalam bangunan ada food court yang penuh dengan umat manusia! Walaupun open air food court, tetapi setiap restoran penuh!!

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-5

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-6

Kami menikmati makan malam dari kedai nombor 25, Bukit Mata Seafood.

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-4

Cara makan disini, anda pilih bahan. Kemudian beritahu kepada staff, apa juadah yang anda ingin masak bahan tu. Mungkin soup ke? Goreng biasa ke? Eksotik ke? Apa sahaja pun boleh. 🙂

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-3

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-1

Semua ikan segar dan sayuran segar disediakan disini.

Jom “food review” menu makan malam kami. Setiap satu meja ada 10 orang dan total RM 350. Maka RM 35 untuk satu kepala. Murah juga kan. 🙂

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-8

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-7

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-9

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-10

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-11

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-12

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-13

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-14

Keseluruhan makanan ini sangat sedap.. Paling saya suka adalah pucuk Midin. Kerana ia lebih berlemak dan lembut. Nyummy!!!

Ingin ke Top Spot Food Court? Jom!! Saya dari Riverside Majestic Hotel pun pergi balik berjalan kaki je.. 5 minit je. Tapi kami sempat pergi bergambar di Kuching statue.. Best.. Angin malam di Kuching sangat nyaman!!

locality_map_b

TopSpot Food Court terletak di tingkat 6 di Taman kereta dengan terdiri daripada 21 cawangan restoran. TopSpot Food Court menyajikan pelbagai makanan etnik dan minuman yang terdiri daripada masyarakkat Melayu, Cina, India dan lain-lain hidangan tempatan. Top Spot Foodcourt adalah tempat wajib jika anda adalah seorang peminat dan pencinta makanan laut di mana anda boleh menikmati makanan ini dimasak dengan cara yang eksotik. Sedapp.

Di TopSpot Food Court terdapat juga restoran lain, cuma kali ini saya cuba makanan di restoran no 25 Bukit Mata Seafood. Ketam, Udang, Sup, Midin semuanya sedap.

Untuk lebih info berkenaan TopSpot Food Court anda boleh lawati sub website dari Kuching Sarawak seperti dibawah.

http://www.sedctourism.com/top_spot.asp

xoxo!

sign5.png

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

12 thoughts on “Bukit Mata Seafood TopSpot Food Court

    Sherry

    (April 24, 2013 - 11:42 pm)

    My friend has wrist hand pain cannot eat any shell seafood

    Sherry

    (April 24, 2013 - 11:42 pm)

    I like eat seafood, hehe.. This food court been there once only.

    penaberkala

    (April 23, 2013 - 11:31 pm)

    kitorang baru siap snap gambor, korang dah siap makan, kah3
    lawak!
    penaberkala´s last blog post ..TOPSPOT FOODCOURTMy Profile

    penaberkala

    (April 12, 2013 - 7:43 pm)

    owh, tak perasan pulak gambor udang
    meja korang makan macam nak berperang
    penaberkala´s last blog post ..MALINDO AIR INAUGURAL FLIGHT MEDIA : KUCHINGMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (April 13, 2013 - 11:36 am)

      PenaBerkala > hahaha. abis dah duk ngan pirana.. Bukan berperang lagi tu. Dah jadi siapa cepat dia dapat.. Hahahaha!!!

    […] Di TopSpot Food Court kami makan malam di restoran nombor 25 Bukit Mata Seafood. Masakan disini enak sangat! Boleh dikatakan semua makanan yang dihidangkan saya pertama kali cuba juga. Hahaha. Inilah baru best, “pergi negeri orang, rasa makanan mereka”. Kalau sedap tambah lagi. Kehkehkeh. Untuk keseluruhan menu makanan di nombor 25 Bukit Mata Seafood, anda boleh baca di SINI. […]

    KiD

    (April 11, 2013 - 8:44 pm)

    time ni aku makan sampai sengkak perut.. hahaa.. kenyang sangat!!! sedappp!!
    KiD´s last blog post ..Pelancaran FXMicropay Oleh Resorts World Genting Dan RBSMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (April 12, 2013 - 3:23 am)

      KiD > kat meja ruby semua suka makan. semuanya habis ditelan pirana. hmmm.. rasa nak ambil hidangan meja sebelah yang sopan santun makan dengan gaya travel dan staff malindo tu. Ecececece.. kemain sopan! hahahaa!

    penaberkala

    (April 11, 2013 - 7:44 pm)

    ketam masak dengan telur tu best
    tapi malas nak makan malam tuh
    ambil separuh je try

    eh,mana gambor udang?
    penaberkala´s last blog post ..WeChat : THE NEW WAY TO CONNECTMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (April 12, 2013 - 3:21 am)

      PenaBerkala > udang tu ada gambarnya.. Prawn tuuu udang la… Hahaha.

    syu90

    (April 11, 2013 - 9:21 am)

    nmpak sedap je sume mkanan kat atas..klau gi sarawak nnti leh la try..
    syu90´s last blog post ..Mini-Mini Giveaway by Nabila Medan!My Profile

      rabiatul adawiyah

      (April 12, 2013 - 3:12 am)

      Syu90 > wajib tau! sebab midin masak garlic tu sedaap sangat. nyum nyum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.