Bukit Mata Seafood TopSpot Food Court

      12 Comments on Bukit Mata Seafood TopSpot Food Court

Yay! Tibalah entry makanan dari Sarawak! Pandai pemandu pelancong pilih lokasi dinner. Unexpectable di dalam bangunan ada food court yang penuh dengan umat manusia! Walaupun open air food court, tetapi setiap restoran penuh!!

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-5

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-6

Kami menikmati makan malam dari kedai nombor 25, Bukit Mata Seafood.

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-4

Cara makan disini, anda pilih bahan. Kemudian beritahu kepada staff, apa juadah yang anda ingin masak bahan tu. Mungkin soup ke? Goreng biasa ke? Eksotik ke? Apa sahaja pun boleh. 🙂

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-3

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-1

Semua ikan segar dan sayuran segar disediakan disini.

Jom “food review” menu makan malam kami. Setiap satu meja ada 10 orang dan total RM 350. Maka RM 35 untuk satu kepala. Murah juga kan. 🙂

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-8

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-7

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-9

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-10

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-11

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-12

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-13

Bukit-Mata-Seafood-Top-Spot-Food-Court-14

Keseluruhan makanan ini sangat sedap.. Paling saya suka adalah pucuk Midin. Kerana ia lebih berlemak dan lembut. Nyummy!!!

Ingin ke Top Spot Food Court? Jom!! Saya dari Riverside Majestic Hotel pun pergi balik berjalan kaki je.. 5 minit je. Tapi kami sempat pergi bergambar di Kuching statue.. Best.. Angin malam di Kuching sangat nyaman!!

locality_map_b

TopSpot Food Court terletak di tingkat 6 di Taman kereta dengan terdiri daripada 21 cawangan restoran. TopSpot Food Court menyajikan pelbagai makanan etnik dan minuman yang terdiri daripada masyarakkat Melayu, Cina, India dan lain-lain hidangan tempatan. Top Spot Foodcourt adalah tempat wajib jika anda adalah seorang peminat dan pencinta makanan laut di mana anda boleh menikmati makanan ini dimasak dengan cara yang eksotik. Sedapp.

Di TopSpot Food Court terdapat juga restoran lain, cuma kali ini saya cuba makanan di restoran no 25 Bukit Mata Seafood. Ketam, Udang, Sup, Midin semuanya sedap.

Untuk lebih info berkenaan TopSpot Food Court anda boleh lawati sub website dari Kuching Sarawak seperti dibawah.

http://www.sedctourism.com/top_spot.asp

xoxo!

sign5.png

12 comments on “Bukit Mata Seafood TopSpot Food Court

    1. rabiatul adawiyah Post author

      PenaBerkala > hahaha. abis dah duk ngan pirana.. Bukan berperang lagi tu. Dah jadi siapa cepat dia dapat.. Hahahaha!!!

      Reply
  1. Pingback: Malindo Air Media Familiarization Kuching Sarawak Day 2 | The LifeStyle Journalist

    1. rabiatul adawiyah Post author

      KiD > kat meja ruby semua suka makan. semuanya habis ditelan pirana. hmmm.. rasa nak ambil hidangan meja sebelah yang sopan santun makan dengan gaya travel dan staff malindo tu. Ecececece.. kemain sopan! hahahaa!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge