Riverside Majestic Hotel Kuching Sarawak

Sewaktu bercuti bersama Malindo Air dan Sarawak Tourism Board, saya dan rakan-rakan ditempatkan di Hotel Lima Bintang iaitu Riverside Majestic Hotel, Jalan TAR, Kuching, Sarawak.

Kenapa hotel ini dikatakan lima bintang? Cukupkah kriteria yang mereka ada sehingga mendapat lima bintang? Ternyata ia menepati kriteria. Pelbagai perkhidmatan hotel ditawarkan malahan Hotel Riverside Majestic ini disambungkan dengan pusat membeli belah. Anda boleh menonton filem di MBO Cinema, shopping di Parkson, makan di KFC. Macam-macam ada.

Riverside-Majestic-18

Sewaktu ketibaan kami di Hotel Riverside Majestic, kami disambut dengan minuman dan tuala sejuk untuk segarkan diri kami yang kepanasan. Cuaca di Sarawak tidak sepanas Kuala Lumpur. Tetapi matahari terik memancar ke muka.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-34

Kami juga disambut dengan tarian tradisional Sarawak. Teruja sangat! Seriously!

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-33 Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-32

Iras wajah seperti pereka fesyen Jovian Mendagi. Nanti nak tag kat Jovian, mungkin ini saudara dia ke?? Hehehe.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-30 Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-29

Bergambar bersama mereka semua. 🙂

Rutin saya apabila menyertai trip tajaan mana-mana pihak, saya akan sebaik mungkin review tempat yang mereka bawa.. Jom kita “room inspection” bilik 704.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-22

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-21 Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-19Saya suka cara mereka mengendalikan bahagian elektrik. Lampu sekali tekan dah on. tidak berkelip-kelip. Itu menandakan energy saving tau!

Jika anda tekan Make Up Room, dibahagian depan pintu juga akan ada LED berlampu. Seperti double alert. 🙂

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-18

Welcome to my room. Hehehehe.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-28

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-15

Ruang Bilik Air

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-27

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-6 Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-7

Almari ku..

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-3

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-11

Sejadah dan waktu solat disediakan.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-10

Baju tidur.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-24

Jam, Alarm dan switch untuk kawal lampu di dalam bilik. Mudah kan?

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-26

Supper. Mereka sediakan cookies. Hehehe.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-25

Peti Sejuk Mini.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-12

Jika anda menginap di hotel ini. Silalah cuba bantal Lavender tu. Nyaman!

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-13

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-14

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-8

Permandangan dari dalam bilik saya. Saya nampak hotel tennis court dan hotel bersebelahan. Hehehe.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-9

Riverside Majestic Hotel juga memiliki sijil anugerah dari TripAdvisor.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-23

Sewaktu di Riverside Majestic Hotel saya hanya berkesempatan menikmati breakfast di Hotel sahaja. Pelbagai makanan disediakan termasuklah sarapan bertemakan barat dan Laksa Sarawak!

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-16

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-17

Jika anda berhasrat ke Kuching Sarawak, menetaplah di Hotel ini kerana ia berdekatan dengan pusat bandar. Mudah nak kemana sahaja. Nak berjalan dari satu tempat ke tempat lain pun mudah.

Selamat bercuti!

www.riversidemajestic.com

xoxo!

sign5.png

 

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

7 thoughts on “Riverside Majestic Hotel Kuching Sarawak

    penaberkala

    (April 16, 2013 - 10:33 pm)

    duk sorang satu je problemnya,
    takut overslept
    seb bek ok je bangun, cun-cun waktu sepatutnya
    penaberkala´s last blog post ..SINPIAO DAN SERAPI CORNERMy Profile

    penaberkala

    (April 12, 2013 - 7:40 pm)

    tak cakap, klu tak boleh bagi sewa
    kasik masuk utk snap pic je, wakaka
    penaberkala´s last blog post ..MALINDO AIR INAUGURAL FLIGHT MEDIA : KUCHINGMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (April 13, 2013 - 11:33 am)

      PenaBerkala > ko duk sorang, akak pun duk sorang. nak mampus terjah bilik ko. hahaha. takpelah. lagi pun dah penat, mana nak ingat semua tu..

    penaberkala

    (April 11, 2013 - 7:33 pm)

    bilik saya lagi bes…
    cermin depan hadap sarawak river
    sebelah lagi satu hadap patung kucing kat roudabout tu
    superb view!

    betul tuh, bilik dia memang awesome
    part suis tu memang mudah, tekan je terus nyala

    cuma kena hati-hati ngan alarm kat lampu tidur tuh, lewat satu jam
    seb bek kunci alarm kat phone aritu
    penaberkala´s last blog post ..WeChat : THE NEW WAY TO CONNECTMy Profile

      rabiatul adawiyah

      (April 12, 2013 - 3:18 am)

      PenaBerkala > oi patut bilik tu ko tukar ngan akak. akak nak ambil gambar view yang cantik-cantik. Hahaha.

    […] Seawal 6 pagi saya sudah terjaga dari tidur. Rasanya di Sarawak ni, lagi mudah saya bangun tidur. Mungkin sebab mentari dah menyinar, azan subuh awal dan aktiviti hari pertama sebelum ini banyak free and easy which is sangat bagus untuk saya santai sahaja sepanjang percutian ini. Hehehe. Riverside Majestic Hotel memang best sangat. Saya ada buat “room inspection”. Anda boleh baca di SINI. […]

    […] Saya ada buat “room inspection” dari Riverside Majestic Hotel, anda boleh baca entry penuh di SINI. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.