Riverside Majestic Hotel Kuching Sarawak

      7 Comments on Riverside Majestic Hotel Kuching Sarawak

Sewaktu bercuti bersama Malindo Air dan Sarawak Tourism Board, saya dan rakan-rakan ditempatkan di Hotel Lima Bintang iaitu Riverside Majestic Hotel, Jalan TAR, Kuching, Sarawak.

Kenapa hotel ini dikatakan lima bintang? Cukupkah kriteria yang mereka ada sehingga mendapat lima bintang? Ternyata ia menepati kriteria. Pelbagai perkhidmatan hotel ditawarkan malahan Hotel Riverside Majestic ini disambungkan dengan pusat membeli belah. Anda boleh menonton filem di MBO Cinema, shopping di Parkson, makan di KFC. Macam-macam ada.

Riverside-Majestic-18

Sewaktu ketibaan kami di Hotel Riverside Majestic, kami disambut dengan minuman dan tuala sejuk untuk segarkan diri kami yang kepanasan. Cuaca di Sarawak tidak sepanas Kuala Lumpur. Tetapi matahari terik memancar ke muka.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-34

Kami juga disambut dengan tarian tradisional Sarawak. Teruja sangat! Seriously!

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-33 Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-32

Iras wajah seperti pereka fesyen Jovian Mendagi. Nanti nak tag kat Jovian, mungkin ini saudara dia ke?? Hehehe.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-30 Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-29

Bergambar bersama mereka semua. 🙂

Rutin saya apabila menyertai trip tajaan mana-mana pihak, saya akan sebaik mungkin review tempat yang mereka bawa.. Jom kita “room inspection” bilik 704.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-22

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-21 Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-19Saya suka cara mereka mengendalikan bahagian elektrik. Lampu sekali tekan dah on. tidak berkelip-kelip. Itu menandakan energy saving tau!

Jika anda tekan Make Up Room, dibahagian depan pintu juga akan ada LED berlampu. Seperti double alert. 🙂

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-18

Welcome to my room. Hehehehe.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-28

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-15

Ruang Bilik Air

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-27

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-6 Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-7

Almari ku..

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-3

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-11

Sejadah dan waktu solat disediakan.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-10

Baju tidur.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-24

Jam, Alarm dan switch untuk kawal lampu di dalam bilik. Mudah kan?

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-26

Supper. Mereka sediakan cookies. Hehehe.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-25

Peti Sejuk Mini.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-12

Jika anda menginap di hotel ini. Silalah cuba bantal Lavender tu. Nyaman!

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-13

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-14

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-8

Permandangan dari dalam bilik saya. Saya nampak hotel tennis court dan hotel bersebelahan. Hehehe.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-9

Riverside Majestic Hotel juga memiliki sijil anugerah dari TripAdvisor.

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-23

Sewaktu di Riverside Majestic Hotel saya hanya berkesempatan menikmati breakfast di Hotel sahaja. Pelbagai makanan disediakan termasuklah sarapan bertemakan barat dan Laksa Sarawak!

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-16

Riverside-Majestic-Hotel-Kuching-17

Jika anda berhasrat ke Kuching Sarawak, menetaplah di Hotel ini kerana ia berdekatan dengan pusat bandar. Mudah nak kemana sahaja. Nak berjalan dari satu tempat ke tempat lain pun mudah.

Selamat bercuti!

www.riversidemajestic.com

xoxo!

sign5.png

 

7 comments on “Riverside Majestic Hotel Kuching Sarawak

    1. rabiatul adawiyah Post author

      PenaBerkala > ko duk sorang, akak pun duk sorang. nak mampus terjah bilik ko. hahaha. takpelah. lagi pun dah penat, mana nak ingat semua tu..

      Reply
  1. penaberkala

    bilik saya lagi bes…
    cermin depan hadap sarawak river
    sebelah lagi satu hadap patung kucing kat roudabout tu
    superb view!

    betul tuh, bilik dia memang awesome
    part suis tu memang mudah, tekan je terus nyala

    cuma kena hati-hati ngan alarm kat lampu tidur tuh, lewat satu jam
    seb bek kunci alarm kat phone aritu
    penaberkala´s last blog post ..WeChat : THE NEW WAY TO CONNECTMy Profile

    Reply
    1. rabiatul adawiyah Post author

      PenaBerkala > oi patut bilik tu ko tukar ngan akak. akak nak ambil gambar view yang cantik-cantik. Hahaha.

      Reply
  2. Pingback: Malindo Air Media Familiarization Kuching Sarawak Day 2 | The LifeStyle Journalist

  3. Pingback: Malindo Air Media Familiarization Kuching Sarawak Day 1 | The LifeStyle Journalist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.