LG Fiesta Perkenalkan 3D TV Gergasi

LG FIESTA

LG Fiesta roadshow telah diadakan di E@Curve pada 7 Jun 2013 yang lepas. Menariknya tentang event ini adalah pelbagai produk LG ada disini.

LG-TV-Fiesta-2

LG mempersembahkan televisyen terbaru LG ultra HD TV bersaiz 84″ yang berharga RM 69999, adakah berbaloi? memang berbaloi-baloi kerana tv ini dilengkapi dengan cermin mata 3D yang super cool. Dengan penggunaan dinamik , cermin mata yang ringan sesuai dengan pelbagai jenis umur dan jantina. Anda akan menonton televisyen dengan lebih jitu. LG menggunakan 9.1Ch cinema Sound Home Theather  (LG BH9530TW) untuk menaikkan mood dan perasaan anda apabila menonton filem-filem aksi bersama keluarga atau berhibur dengan kawan-kawan di rumah. Dengan adanya dua produk yang berkualiti seperti ini terasa anda seolah-olah berada di dalamnya.

Sila lihat gambar di bawah lihatlah hasil 3D yang menkjubkan.:)

LG-TV-Fiesta-8

Jika anda berminat dengan tv in, anda boleh ke website LG TV dan bagi sesiapa yang suka dengan bunyi-bunyian yang gempak boleh la ke LG Sound Speaker untuk maklumat lanjut.

Jom kita melihat produk tv LG yang lain iaitu Smart TV. Smart TV sekarang sudah menjadi trend di kalangan masyarakat. LG Smart Tv mempunyai “engine” yang bagus. Selain itu, alat kawalan jauhnya juga sangat best, saya seperti tidak mahu melepaskan alat kawalan jauh, ergonomik dan senang digunakan. Semasa demo mengenai Smart Tv diadakan, saya terpaku dengan kecangihannya.

Sila lihat gambar-gambar Smart Tv oleh LG.

LG-TV-Fiesta-3Broframestone bersama LG smart TV

LG-TV-Fiesta-4Demonstrasi mengenai LG Smrt TV

LG remote

Remote Tv yang sesuai dengan semua jenis tangan. hehehe.

LG-TV-Fiesta-1LG  3D Smart TV boleh di pusingkan mengikut kesesuaian anda apabila menonton

LG Tv ini di datangkan khas dengan 4 jenis Tv, salah satunya 84″ ultra HD Tv, 3D LED Smart TV, LG LCD Smart Tv dan LG plasma Smart TV.

Jom saksikan satu lagi produk best dari LG iaitu LG photo pocket. Produk ini memang menarik bagi sesiapa yang suka menangkap gambar menggunakan handphone. Dengan adanya photo poket ini anda boleh print gambar di mana-mana sahaja. Setiap orang ingin menyimpan kenangan. Dengan adanya LG Photo Pocket banyak gambar anda boleh cetak dan bawa kemana sahajs kerana saiznya kecil sebesar tapak tangan.

LG-TV-Fiesta-7Photo printer pocket yang supercool

LG-TV-Fiesta-6

Hasil daripada printer photo poket yang memang cool

Produk seterusnya adalah LG XBOOM. Sebuah barangan elektronik yang menarik,  jika anda ingin menjadi DJ inilah yang sepatutnya anda cari dengan ciri-ciri yang bombastik. LG X BOOM mempamerkan bunyian yang super ‘kaw’. Pastikan jiran anda tiada di rumah dulu okay. hehe.

LG-TV-4

DJ Ariff Shah bersama XBOOMnya.

xboom

Selain dari mengenali kesemua produk terkini LG. Para blogger juga turut berpeluang untuk bersama-sama memeriahkan LG Fiesta dengan menyertai pertandingan menari, menjawab soalan filem lama dan baru. Hahaha. Part ini saya kalah la. Nak menari Gangnam Style memang tidak terror la kan. Wakakaka. Jawab soalan filem pun tak berapa pandai kerana filem lama-lama je yang banyak. Hahaha. Photo berkumpulan bersama para blogger dan pengurus LG.

LG-TV-7Group photo blogger-bloger di LG fiesta e@curve Mutiara Damansara

Jadi kepada yang berminat dengan LG 84″ TV anda boleh la ke website 84″ TV dan sesiapa berminat dengan 3D LED Smart Tv boleh rujuk di Smart TV.

Kepada yang suka bunyi-bunyi bombastik dan teringin menjadi DJ boleh la rujuk di website : Home Theater dan XBOOM.

Sila rujuk di photo pocket bagi sesiapa yang berminat dengan gajet yang cool ini.

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.