Kasut TevaSphere Speed Untuk Gaya Hidup Aktif

Sebagai blogger, kasut sukan sememangnya teman rapat. Kebanyakan acara yang saya sertai memerlukan saya berjalan jauh. Ada kalanya seperti berlari pun ada.

Teva-WOS-8

Teva-WOS-11

Teva-WOS-10

Teva-WOS-9

Sesetengah orang memilih untuk melalui halangan dan sesetengah pula yang memilih untuk menempuhinya. TevaSphere Trail eVent® dibuat untuk mereka yang memilih untuk menempuh halangan kerana ia memiliki teknologi TevaSphere iaitu tumit berbentuk sfera dan pod sokongan untuk meningkatkan langkah, mengurangkan kesan dan menggalakkan kestabilan di kawasan yang tidak menentu.

Manakala eVent® membran mengekalkan kaki anda sentiada kering, selesa dan sentiasa bersedia untuk melakukan aktiviti seterusnya. Reka bentuk yang tegap dan bumper kaki yang keras melindungi anda daripada disabotaj oleh batu kecil atau akar yang tersembunyi yang kebiasaannya terjadi kerana kasut yang longgar dan tidak grip keseluruhan kaki anda.

T.I.D.E. GRIP

  • TevaSphere menggunakan tumit sfera dengan dua buah pod sokongan untuk memberi anda sentuhan minimalis ringan tanpa menjejaskan kestabilan.
  • Nilon memberi kestabilan dan kawalan kepada kaki
  • Spider365 menggunakan getah yang sesuai untuk persekitaran basah bagi cengkaman yang maksimum.

T.I.D.E. HYDRO

  • eVent® membran kalis air yang mampu bernafas akan menjaga kaki anda kekal kering.

T.I.D.E. COMFORT

  • Menggunakan material Sintetik dan Mesh Upper.
  • Berat : 12.1 oz . Sangat ringan.

Mengapa memilih antara gerakan semulajadi dan keselesaan apabila anda boleh memiliki kedua-duanya? Tumit sfera TevaSphere dan pod sokongan memberi manfaat gerakan semulajadi seperti berkaki ayam, dan juga keselesaan dan perlindungan daripada kasut tradisional.

Dengan kasut TevaSphere Speed saya bebas melakukan apa sahaja. Menungang kuda? Mencandat sotong? Melakukan kerja sebagia blogger? Semuanya tidak menjadi masalah. Pilihan saya adalah TevaSphere Speed bewarna hitam. 🙂

Teva-WOS-3

Teva-WOS-1

Teva-WOS-7

Teva-WOS-5

Teva-WOS-12

Untuk lelaki yang aktif, Kasut TevaSphere Speed sangat sesuai. Keselesaan TevaSphere Speed grip dan ringan membuatkan anda selesa melakukan aktiviti bersukan. Model En Shamsul dari Gaya Travel Magazine menggayakan TevaSphere Speed warna kelabu. Nak berjalan, berlari atau bersukan semua pun boleh. 🙂

Teva-Mens-Tevasphere-Speed-Grey-Model-Sham-1

 Run Sham Run! Kudaku lari gagah berani. Hahahaha.

Teva-Mens-Tevasphere-Speed-Grey-Model-Sham

TevaSphere Speed mempunyai 2 rekaan untuk lelaki dan perempuan.

Mens Tevasphere Speed

Video Mens Tevasphere Speed 
Teva-Mens-Tevasphere-Speed-Black

TevaSphere Speed – Hitam

Teva-Mens-Tevasphere-Speed-Grey

TevaSphere Speed – Kelabu

Womens Tevasphere Speed 

www.teva.com/mens-tevasphere-speed

Video Womens TevaSphere Speed
Teva-Womens-Tevasphere-Speed-Woman-Purple

TevaSphere Speed – Ungu

Teva-Womens-Tevasphere-Speed-Woman-Lunar-Rock

TevaSphere Speed – Lunar Rock

 www.teva.com/womens-tevasphere-speed

TevaSphere Speed mempunyai bahan-bahan yang cepat kering dan reka bentuk yang ringan. TevaSphere Speed ini boleh didapati dalam warna hitam dan kelabu bagi lelaki & lunar rock dan ungu untuk wanita.

Sepanjang saya menggunakan TevaSphere Speed, saya dapati agak terhuyung hayang sedikit apabila memakai kasut TevaSphere Speed ni. Berdiri tidak stabil lebih kurang macam tu. Tetapi bila sudah melangkah kaki berjalan dan bergerak pantas, ia seakan-akan tidak memakai kasut. Saya selesa sangat. Permukaan tapak sfera membuatkan saya tidak sedar bahawa saya sudah berjalan jauh. Kemudian 2 pod getah di bahagian kanan dan kiri memberi keseimbangan maksimum. Membantu menjaga postur tulang belakang, sebab saya berdiri tegap. Hehehehe. 🙂 -ruby.my

Harga TevaSphere Speed : RM 459.00

Dapatkan Kasut TevaSphere Speed dimana-mana lokasi World of Sport

URBAN ADVENTURE – MID VALLEY MEGAMALL
Lot T-014D, T-014E & TR-054, 3rd Floor Mid Valley Megamall,
Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur.
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

WORLD OF SPORTS – SUBANG PARADE
Lot LG26A, Subang Parade,
No 5, Jalan SS 16/1, 47500 Subang Jaya, Selangor.
Business Hour : 10.00am – 9.45pm

WORLD OF SPORTS – BANGSAR VILLAGE II
1F–16, 1st Floor, Bangsar Village II,
No 2, Jalan Telawi 1, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur.
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

WORLD OF SPORTS – TROPICANA CITY MALL
Lot L1-08, Level 1, Tropicana City Mall,
No 3, Jalan SS20/27, 47400 Petaling Jaya, Selangor.
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

WORLD OF SPORTS – IOI MALL
Lot EG003A, EG6 & EG7, Ground Floor,
IOI Mall Batu 9, Jalan Puchong,
Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

WORLD OF SPORTS – PARADIGM MALL
Lot No. 2F 07, Paradigm Mall,
No. 1, Jalan SS 7/26A, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya, Selangor.
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

WORLD OF SPORTS – GURNEY PLAZA, PENANG
Lot 170-02-33, Gurney Plaza,
Persiaran Gurney, 10250 Pulau Pinang.
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

WORLD OF SPORTS – MAHKOTA PARADE, MELAKA
Lot F09, First Floor Mahkota Parade,
No 1, Jalan Merdeka, 75000 Melaka.
Business Hour
10.00am – 10.00pm (Mon – Thurs, Sun)
10.00am – 10.30pm (Fri & Sat)

WORLD OF SPORTS – CITY MALL, KOTA KINABALU
BC Design Studio Sdn Bhd
M1-52 & M1-53, 1st Floor, City Mall,
Jalan Lintas 88300 Luyang, Kota Kinabalu, Sabah.
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

WORLD OF OUTDOORS – THE GARDENS
Lot T225B, 3rd Floor, The Gardens, Mid Valley City,
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

WORLD OF OUTDOORS – ECURVE
Lot 1-36 to 1-39A, eCurve, Jalan PJU 7/3,
Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.
Business Hour : 10.00am – 10.00pm

Terima kasih kepada Gaya Travel, Teva dan World Of Sport Malaysia.

www.facebook.com/gayatravel

www.facebook.com/WorldOfSportsMalaysia

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

3 thoughts on “Kasut TevaSphere Speed Untuk Gaya Hidup Aktif

    mebel jati jepara

    (July 1, 2014 - 2:10 pm)

    kasut yang keren dan blog yang berguna , terimakasih buat infonya , selamat menulis blog yang keren lagi
    jika anda mau lihat dan tertarik dengan furniture minimalis yang cantik unik dan keren klik aja http://www.mebeljatijepara.com

    JunAina

    (July 4, 2013 - 5:47 pm)

    Warna ungu tu cantiklah. Tengok tapak kasut tu pun dah tahu mesti selesa pakai untuk jalan jauh.
    JunAina´s last blog post ..Tautan Dua Jiwa Atikah dan SyaifulMy Profile

      Rabiatul Adawiyah

      (July 4, 2013 - 6:05 pm)

      JunAina > hehehe. memang sangat selesa. Saya pun minat warna ungu tu. wuwuwuwuwuuu… hehe.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.