Promosi Kuota Ekstra Dan Peraduan Snap, Post & Win Dari P1

Perintis di Asia Tenggara dan pembekal perkhidmatan 4G Malaysia yang pertama, Packet One Networks (Malaysia) Sdn.Bhd. (“P1”) telah melancarkan pelan jalur lebar berkuota tinggi pada kadar yang berpatutan melalui Promosi KUOTA EKSTRA yang terbaru dan peraduan SNAP, POST & WIN.

Promosi Kuota Ekstra ini adalah sesuai untuk pelanggan yang gemar menonton dan menstrim kandungan TV atau filem melalui Internet, yang menurut statistik*, memenuhi keperluan 42% daripada 17 juta pengguna Internet Malaysia.

‘ForHome ™’ adalah pelan pertama saya guna sewaktu P1 mula-mula beroperasi. Saya tinggal di kawasan wangsa maju, makanya liputan luas dan penggunaan internet saya memang sepanjang masa. Hahaha.

P1-Promo-Ekstra-Kuota-Home-Plan

Pelan jalur lebar ‘ForHome ™’ P1 pernah memenangi anugerahg Best Home Broadband bagi tahun 2012. Pakej pelan ini hanya  untuk masa yang terhad, anda akan dibekalkan dengan 50% lebih kuota untuk pelan ‘ForHome ™’ untuk kontrak 24 bulan. Selain itu ereka akan diganjarkan lagi dengan kuota bulanan sehingga 5GB dan sebagai tambahan, perkhidmatan 200 minit panggilan percuma bulanan ke mana-mana nombor IDD tetap, telefon mudah alih beserta nombor IDD yang terpilih. Plan ‘ForHome ™’ sangat sesuai bagi penggunaan seisi rumah.

Selain  ‘ForHome ™’ Plan mendapat Promosi Kuota Ekstra, Pakej OnePlan™ juga turut menawarkan kuota ekstra. Selepas saya gunakan ‘ForHome ™’ pelan, saya mula beralih ke OnePlan™. One Plan adalah salah satu pelan yang sesuai untuk penggunaan seorang blogger. Sangat fleksibel dan mampu milik. Kerana dengan RM 129 saya dapat melakukan kerja dimana sahaja. Di dalam rumah ada internet dan MiFi pula internet bergerak. hehe. Jika saya perlu ke event dan kemaskini blog serta merta. On jer MiFi tu.

P1-Promo-Ekstra-Kuota-One-Plan

Tawaran yang sama juga terdapat di pelan P1 ‘OnePlan ™’, pelan 2-dalam-1 untuk mereka yang memerlukan kedua-dua jalur lebar sama ada di dalam rumah dan kepada yang sentiasa bergerak ( on-the-go ). Pengguna hanya perlu menambah RM30 untuk bil bulanan mereka untuk jalur lebar on-the-go yang dibekalkan bersama MiFi percuma. MiFi adalah berbeza dari pemacu USB konvensional atau dongle kerana peranti MiFi yang bersaiz poket ini membolehkan WiFi 4G peribadi diaktifkan dan ianya berupaya menyediakan sambungan sehingga lapan (8) peranti WiFi yang akan menjimatkan bil penggunaan Internet anda.

Apa lagi jom langgan OnePlan™. Bagi jalur lebar P1 on-the-go , iaitu pelan ToGo ™ , ia menawarkan kuota bulanan sehingga 5GB, dan ia dibekalkan dengan MiFi percuma untuk pelan pertengahan dan pelan tinggi.

Kuota P1 adalah kuota ‘sepanjang masa’, yang bermaksud ianya boleh digunakan sepanjang hari dan malam tanpa batasan masa. 

Ingin tahu liputan P1 dimana? Boleh dikatakan seluruh negeri di Malaysia ada liputan, jom semak kawasan anda. 🙂

1. Pahang – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–phg
2. Penang – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–png
3. Kedah – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–kdh
4. Perak – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–prk
5. Kelantan – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–ktn
6. WP KL – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–kl
7. Selangor – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–sgr
8. Negeri Sembilan – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–ns
9. Melaka – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–mlk
10. Johor – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–jhr
11. Perlis – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–prl
12. Terengganu – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–trg
13. Sarawak – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–swk
14. Sabah – https://foursquare.com/p/packet-one-networks-p1/27724417/list/state–sbh

Pembekal perkhidmatan 4G yang pertama dan terkemuka di Malaysia, Packet One Networks (Malaysia) Sdn. Bhd telah melancarkan kempen konsumer dengan memberikan dua (2) iPad Mini setiap minggu selama sepuluh (10) minggu.

P1-Snap-Photo-Win-4 P1-Snap-Photo-Win-5

 

Caranya mudah sahaja,

1. Berkunjung ke mana- mana agen jualan P1

2. Mengambil foto bersama-sama dengan promoter P1 yang bertugas

3. Daftar diri anda untuk sertai peraduan ini di mana-mana sales point. 🙂

3. Memuat naik foto tersebut di laman Facebook P1, iaitu di P1 Buddy – facebook.com/p1buddy untuk menjana undian (Likes)

Sebagai contoh gambar adalah seperti gambar saya ni?? Hehehe. Bergambar bersama promoter P1 yang bertugas di cawangan P1 Stop Wangsa Maju. Perkenalkan Badrul dan Afif. 🙂

P1-Snap-Photo-Win-3

P1-Snap-Photo-Win-1

P1-Snap-Photo-Win-2

 

Jika anda segan nak bertanya untuk minta kerjasama ambil gambar bersama, anda perlu katakan begini “abang, saya nak ambil gambar dengan abang boleh? Saya nak masuk peraduan Snap, Photo & Win”. Mudahkan??

Dua pemenang mingguan akan dipilih berdasarkan jumlah undian yang tertinggi untuk foto mereka yang telah dimuat-naik. Peraduan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia berumur 18 tahun dan ke atas. Untuk maklumat lanjut, orang ramai adalah dialu-alukan untuk ke laman web rasmi peraduan ini di www.p1.com.my

Peraduan ini akan berlangsung dari 8 Julai hingga 15 September, 2013.

Informasi berkenaan ForHome™ Plan :  www.p1.com.my/change-to-forhome

Informasi berkenaan OnePlan™ : www.p1.com.my/change-to-oneplan

Informasi berkenaan SNAP, POST & WIN :  www.p1.com.my/snap-post-win

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.