Wind Chimes in a Bakery Drama Korea Menggunakan Samsung Galaxy S4

Drama Korea sememangnya tidak boleh dipisahkan dari hobi orang Malaysia. Apa je drama Korea yang kita tidak tonton. Saya peminat drama korea, kebiasaannya saya tonton di mysoju.com. Kalau ada drama baru, gigih saya menunggu episod baru pada tengah malam keesokannya. Siap ingat hari apa mysoju akan upload drama. Sebab mereka nak letak english subtitle lagi, banyak kerja juga kan. 🙂

Wind-Chimes-in-a-Bakery-3

Wind-Chimes-in-a-Bakery-4

Wind-Chimes-in-a-Bakery-2

Wind-Chimes-in-a-Bakery-1

Wind-Chimes-in-a-Bakery-8

Mr Vincent Chong, Head of Mobile Phone Division, Samsung Malaysia Electronics

Wind-Chimes-in-a-Bakery-9

Wind-Chimes-in-a-Bakery-10

Wind-Chimes-in-a-Bakery-11

So, untuk menyemarakkan lagi mood drama korea, kini pihak Samsung Malaysia dan pengarah tersohor korea iaitu Jang Jae Hyuk telah selamat membikin satu drama korea 8 episod! Yahoo! Saya baru je tonton trailer dah teruja. Drama Korea yang dimaksudkan adalah Wind Chimes in a Bakery, 100% menggunakan telefon pintar Samsung Galaxy S4. Perggghhh tak sangka S4 boleh juga digunakan untuk membuat drama. Mungkin teknik dan kedudukan jalan cerita perlu di ambil berat dari awal. Yelah pakai telefon pintar nampak mudah, tapi kesabaran tuan pengarah beromabak juga. Hehehehe.

Drama ini diarahkan oleh pengarah yang berasal dari Korea, konsep drama shooting pun style Korea. Tetapi para pelakon adalah orang Malaysia. Dengan sentuhan Jang Jae Hyuk, pelakon Malaysia pun macam orang Korea. Hehehehe.

Wind Chimes in a Bakery Trailer

Wind Chimes in a Bakery – Special appearance: Awal and Liyana

Walaupun watak Awal Ashaari dan Liyana Jasmay hanya watak khas, tetapi saya tidak sabar nak tonton mereka berdua ni. Awal jadi doktor, Liyana jadi nurse. Comel!!!


Wind Chimes in a Bakery – Adam and Sue

Barisan Pelakon adalah Ahmad Nabil, Koe Yeet, Awal Ashaari dan Liyana Jasmay. Tatkala emcee mengumumkan pelakon drama Wind Chimes in a Bakery ni saya keliru dengan penampilan Ahmad Nabil. Siapa pula Ahmad Nabil tu? Ahmad Nabil Raja Lawak ke? Tapi kelibat Ahmad Nabil Raja Lawak tu saya tidak nampak pun kelibat beliau. Sekali Ahmad Nabil yang selalu dalam iklan TVC tu lah. Yang iklan Vitagen, Digi, Pizza dan banyak lagi. Mungkin Ahmad Nabil perlu tukar nama dia yang lebih mudah untuk diingati. Better Ahmad Nabil beserta nama ayah ke? Nabil Mahir? Nabil Billy? Billy Nabil? Ahmad Nabil Mahir?  Billyjeanz? Mana-mana nama yang boleh menjadi doa yang baik-baik daripada orang panggil nabil vitagen kan.

Koe Yeet pula adalah gadis yang berasal dari Selangor, Malaysia. Jangan tertipu dengan kecomelan beliau. Ya betul belaiu memang sangat comel. Skin care Koe Yeet sangat mulus, gebu. Argghhh mesti dia pandai jaga kecantikan. Sekali dia senyum cair semua orang. Mata dia sangat cute.

Wind Chimes in a Bakery – Director Jang Jae Hyuk


Selamat menonton! Drama Wind Chimes in a Bakery akan di siarkan di laman youtube Samsung Malaysia bermula Sabtu 20 July 2013 selama lapan minggu.
http://instagram.com/liyanajasmay
http://instagram.com/awalashaari
http://instagram.com/koeyeet
http://instagram.com/billjeanz
http://www.samsung.com/my
www.youtube.com/SamsungMalaysia

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

2 thoughts on “Wind Chimes in a Bakery Drama Korea Menggunakan Samsung Galaxy S4

    ejam

    (Jul 25, 2013 - 8:02 am)

    kena tengok ni, macam menarik jer…tapi kalau tengok sekaligus baru best..hehe
    ejam´s last blog post ..Sweetnya Anak Papa.My Profile

      Rabiatul Adawiyah

      (Jul 25, 2013 - 12:34 pm)

      Ejam > Tunggu hari sabtu yg ke lapan. Lagi 6 sabtu kena tunggu. hehehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.