Pregnancy 101 : Katil Bayi Murah Dari IKEA

      3 Comments on Pregnancy 101 : Katil Bayi Murah Dari IKEA

Kehamilan memang best. sebab banyak benar teka teki.Kadang-kadang tidur malam kalau tidak dengar degupan jantung bayi, rasa risau sangat. Masa tu mulalah panggil suami, ce dengar, ce dengar. Ada tak? Hehehehe.

Part beli barang bayi memang dah jadi satu simptom untuk ibu-ibu. Pergi je ke shopping mall, mesti beli satu barang. Kalau pergi dengan suami, dia akan remind “beli la sebulan sebelum bersalin nanti, ada mega sale kan.. ada expo.. ada lagi cantik dari yang ini”.. hahaha.. adeh bagusnya la suami saya ni. kalau berjalan sorang-sorang mesti dah beli macam-macam. Hahahaha. Okay takpelah, kita gi expo november nanti ya.

Tapi…. saya tidak tahan tengok baby cot.. katil baby yang comel ni. actually kan katil bayi ni saya tidak perlukan sebab nanti dia tido sesama ngan husbad kat katil king size kan. king size sangat kan. tapi.. terfikir pula yang kami ni tidur bua. kesian baby saya nanti kena smack down. hahahaha. so saya berjalan-jalan lah ke IKEA.

Ermm kenapa IKEA juga saya nak gi jalan-jalan. Hahahaha. IKEA ni dah macam rumah saya sendiri gamaknya. Sebab mak saya dulu kerja di IKEA dari saya umur 11 tahun. Tahun 1998. Masa IKEA masih di One Utama tu. Kalau pergi IKEA memang tak sah kalau tidak beli apa-apa. Tak boleh tahan! Hahahaha. Kekadang pergi IKEA dah niat dalam hati yang nak survey dulu. Sekali.. Jeng Jengg Jeng. Beli lampu la, beli lilin la, selimut la. ada je la yang akan dibeli!

So masa saya dah mengandung sekarang ni, Alhamdulillah rezeki jumpa barangan masa jualan murah sangat kerap! Hahahaha. Ya Allah, bersyukur sangat.

Baby-2

 

Katil Bayi RM 99 (harga asal : RM 165)

Baby Cot

Tapi tilam untuk katil bayi belum beli lagi. InsyaAllah november nanti. Sebab nanti excited nak pasang awal-awal. Miahahahaha. Harap-harap ada lagi jualan murah ye. 🙂

Baby Cot Mattress

Baby Cot Mattress Pad

 

Nanti sekeliling pagar katil baby tu saya akan ikat dengan bantal nipis. Alah jahit sendiri je. Hehehehe.

Saya print screen harga asal di website http://www.ikea.com.my/

3 comments on “Pregnancy 101 : Katil Bayi Murah Dari IKEA

  1. Pingback: Katil Cantik | Hiasan-dalaman.com

  2. razif

    Salam… murahnya …. berbaloi-baloi… agak2 bila lg ikea ada buat sale utk katil bayi tu ye… sy duduk johor… anak saya yg kedua baru berusia 2 minggu… yg kakaknya baru sethn 3 bln… faham-faham je la… plan nk beli.. ni tgh survey2…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge