OtterBox Defender Galaxy S4 RM 189

Anda semua sedia maklum bahawa Samsung Galaxy S4 sangat nipis dan ringan. Bila-bila masa boleh jatuh dan juga boleh bersepai diantara sarung plastik dan bateri.

Samsung-Galaxy-S4-11

 

S4 sangat nipis dan ringan. Sesuai sangat untuk blogger seperti saya. Tetapi disebabkan nipis, saya selalu nyaris-nyaris terlepas Galaxy S4 dari genggaman. Inisiatif kita sebagai pengguna adalah mencari sarung Galaxy S4 yang kukuh dan berkualiti. Kalau diikutkan dah sarung Galaxy S4 ruby dah ada 3. Semuanya tidak sesuai dengan gaya hidup ruby yang sememangnya lasak, tersalah letak dan pelupa. Hehehe.

Ruby diperkenalkan dengan sarung OtterBox Defender Galaxy S4 dari seorang rakan dan terus jatuh cinta.  Jatuh cinta dengan warna, dengan stailnya dan paling penting sedap digenggam. Tetapi ramai yang keliru, sejak ruby menggunakan OtterBox Defender ni mereka cakap ruby dah tukar telefon pintar baru iaitu Galaxy NOTE 3. Hahahaha. Tidak! Ruby menggunakan Galaxy S4 la.

OtterBox-Defender-Galaxy-S4-Giveaway-9

Sudah baca blog post berkenaan OtterBox Defender? Anda boleh baca disini http://ruby.my/2013/12/otterbox-defender-untuk-samsung-galaxy-s4/

Ruby telah gunakan OtterBox Defender genab sebulan dan hasilnya memuaskan. OtterBox Defender yang ruby miliki adalah dari campuran warna Slipcover Color – Gunmental Grey dan Shell Color – White. Simple dan Nice. Hehehe.

Otterbox Defender For Galaxy S4 Otterbox Defender For Galaxy S4-2

 

Untuk Pembaca Blog Ruby sekalian. Ruby ingin memberi Giveaway 1 unit OtterBox Defender kepada Pengguna Samsung Galaxy S4 yang bernilai RM 189.

Sarung OtterBox Defender terdapat dalam dua jenis yang ruby dan pihak OtterBox sudah pilih. Jika anda terpilih sebagai pemenang, anda boleh pilih salah satu OtterBox Defender seperti dibawah. 🙂

OtterBox-Defender-Galaxy-S4-Giveaway-5

Slipcover Color – Admiral Blue + Shell Color – Gunmetal Blue

OtterBox-Defender-Galaxy-S4-Giveaway-6 OtterBox-Defender-Galaxy-S4-Giveaway-7

 atau / or

OtterBox-Defender-Galaxy-S4-Giveaway-1

Slipcover Color – Sienna Blue + Shell Color – Raspberry Pink

OtterBox-Defender-Galaxy-S4-Giveaway-2 OtterBox-Defender-Galaxy-S4-Giveaway-3

Caranya mudah sahaja.

1. Follow Instagram @rubydotmy

2. Follow Twitter @rubydotmy

3. LIKE Facebook Blog Ruby.MY

4. Jawapan anda perlu diisi di ruang komen di blog ini dengan  menyambung ayat ini “Saya memerlukan OtterBox Defender untuk Galaxy S4 kerana..” tidak lebih dari 20 patah perkataan.

5. Setelah menyambung ayat tersebut. Tweet perkataan ini “Saya join Giveaway OtterBox Defender untuk Galaxy S4 dari @rubydotmy #OtterBoxMY #OtterBoxDefender

6. Pemenang akan dipilih melalui panel hakim OtterBox dan Ruby sendiri.

7. Tarikh tamat penyertaan pada 12 Jan 2013.

8. 13 Jan 2014 adalah pengumuman pemenang. 🙂

9. Giveaway terbuka kepada semua yang berada di Malaysia sahaja.

www.otterbox.com

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

5 thoughts on “OtterBox Defender Galaxy S4 RM 189

  Robin

  (January 12, 2014 - 11:27 pm)

  Saya memerlukan OtterBox Defender untuk Galaxy S4 kerana saya dapat menikmati fungsi lengkap Galaxy S4 tanpa mengira tempat terutama apabila melakukan activiti lasak dan bersukan.

  Ahmad Daud

  (January 9, 2014 - 9:25 am)

  Saya memerlukan OtterBox Defender untuk Galaxy S4 kerana :
  gaya hidup lasak risau kufikirkan,
  OtterBox hadir jawapan segala kerungsingan,
  senantiasa aktif semestinya bukan halangan,
  trendy dan ketahanan pastinya pilihan,

  farid laham

  (January 8, 2014 - 10:58 pm)

  wah macam best aje produk ni..nti nk try la pasang kt samsung satu

  akubiomed

  (January 8, 2014 - 5:33 pm)

  Wah menarik contest yang dianjurkan. Kena duduk didalam keadaan tenang untuk mendapat ide menarik.

   akubiomed

   (January 9, 2014 - 1:11 pm)

   Saya memerlukan OtterBox Defender untuk Galaxy S4 kerana ia nya dibuat dari material yang tahan lasak dan kalis air. Sebagai blogger yang aktif menghadiri event ada kemungkinan Smartphone terjatuh secara tidak sengaja kalau tidak mempunyai OtterBox Defender tentu menangis tidak berlagu melihat buah hati Smartphone jatuh berderai. Sebagai mengelak hati meruntum eloklah pasang OtterBoxDefender untuk Galaxy S4.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.