Dettol Memberi Perlindungan Kepada Bayi Tahun Kuda

| |

LOGO_DETTOL_

Dettol telah membuat satu kempen mengenai tahun kuda di 10 buah hospital yang terpilih. Kempen tersebut adalah untuk menyambut kelahiran bayi Tahun Kuda.  Tahun kuda merupakan zodiak ke-7 dalam zodiak cina.Dalam tahun Kuda juga mempunyai beberapa unsur, bagi tahun 2014-2015 adalah berunsur kuda kayu.

Karektor bagi sifat kuda ini adalah mudah disayangi, ghairah, berdikari, intelek, kreatif, optimis, kuat, baik hati, suka bergaul, tegas, logik, aktif, spontan, ceria, terus terang, serba boleh dan ingin tahu.

Tujuan kempen ini adalah untuk meraikan kedatangan tahun kuda dan sejajar dengan kerjasama Dettoll dan pihak hospital yang terlibat untuk merealisasikan program pendidikan kebersihan dan persamplelan ibu-ibu baruAntiseptik keluaran Dettol menerapkan praktik kebersihan buat keluarga, lebih sedekah Dettol telah menyediakan kit percubaan kepada ibu-ibu baru yang terkandung dengan sebotol larutan cecair antiseptik, sanitasi tangan dan risalah pendidikan kebersihan tentang penjagaan kebersihan yang betul untuk bayi yang baru dilahirkan.

Hospital yang terlibat adalah Pusat Perubatan Gleneagles Intan, Hospital Pakar KPJ Ampang Puteri, Pusat Perubatan Pantai, Hospital Assunta, Hospital Columbia Asia (Puchong), Hospital Columbia Asia (Bukit Rimau), Hospital Pakar KPJ Damansara, Hospital Pakar KPJ Tawakal, Pusat Perubatan Tropicana dan Pusat Perubatan Sunway.

Antara 10 buah hospital yang mengambil bahagian, 4 buah hospital mempunyai kelahiran pada tahun kuda.

Tahinah kepada Danial Asraaf Bin Rashid yang merupakan bayi pertama kelahiran tahun kuda.

1. Daniel Asyraaf Rashid, KPJ Ampang Puteri Specialist Hospital (2)

Nama Hospital: KPJ Ampang Puteri

Nama Bayi: Daniel Asyraaf Bin Rashid

Jantina: Lelaki

Waktu Kelahiran: 0215 am

Nama Ibu: Siti Hawa Sarpan

Nama Bapa: Rashid Ali

Kata Ungkapan dari Ibu: Saya berasa sungguh bahagia dan teruja di atas kelahiran bayi saya yang kesembilan ini. Saya juga tidak sangka akan mendapat Angpau sebanyak RM888 dan juga hamper dari Dettol. Penjagaan kebersihan amat penting bagi memastikan tumbesaran anak-anak dan kesejahteraan keluarga saya. Saya juga pengguna Dettol. Terima kasih kepada Dettol di atas hadiah ini.

Bayi kedua yang selamat dilahirkan adalah Adelia Darnisa Binti Iezam Afiffan.

4. Baby Boy, Tropicana Medical Centre (2)

Nama Hospital: Columbia Asia Hospiatal Puchong

Nama Bayi: Adelia Darnisa Binti Iezam Afiffan

Jantina: Perempuan

Waktu Kelahiran: 0557 am

Nama Ibu: Shaema Binti Mohd Hamim

Nama Bapa: Iezam Afiffan

Kata Ungkapan dari Ibu: Saya berasa sungguh seronok sekali di atas kelahiran bayi saya yang ketiga ini. Pemberian Angpau sebanyak RM388 dan juga hamper dari Dettol merupakan kejutan yang manis sekali buat saya dan keluarga. Penjagaan kebersihan amat penting bagi memastikan anak saya terlindung dari bakteria. Saya dan keluarga juga pengguna Dettol. Terima kasih kepada Dettol di atas hadiah ini.

Bayi Daryyl Law adalah bayi yang ke-3 selamat dilahirkan.

3.1 Darryl Law, Columbia Asia Hospital Bukit Rimau
Nama Hospital: Columbia Asia Hospital Bukit Rimau

Nama Bayi: Darryl Law

Jantina: Lelaki

Waktu Kelahiran: 0606 am

Nama Ibu: Dr. Tan Sin Yi

Nama Bapa: Dr. Law Hui Ying

Kata Ungkapan dari Ibu: Saya berasa sungguh bertuah. Tuah yang berganda buat saya dan keluarga diatas kelahiran bayi kami dan juga pemberian Angpau sebanyak RM388 dan juga hamper dari Dettol. Penjagaan kebersihan amat penting bagi memastikan anak dan keluarga saya sentiasa sihat. Saya dan keluarga juga pengguna Dettol. Terima kasih kepada Dettol di atas hadiah ini.

Ibu Nur Liyana Dalila Binti Mohd Nasir selamat melahirkan anak lelaki dan merupakan bayi ke-4 dipilih oleh Dettol.

2. Adelia Darnisa Iezam Afiffan, Columbia Asia Hospital Puchong (2)
Nama Hospital: Pusat Perubatan Tropicana

Nama Bayi: (Belum diberi nama)

Jantina: Lelaki

Waktu Kelahiran: 0741 am

Nama Ibu: Nur Liyana Dalila Binti Mohd Nasir

Nama Bapa: Adli bin Azeman

Kata Ungkapan dari Ibu: Saya berasa amat gembira dengan kelahiran cahaya mata kami yang pertama. Saya juga berasa amat bertuah diatas pemberian Angpau sebanyak RM388 dan juga hamper dari Dettol. Kali pertama menjadi seorang ibu, saya amat berterima kasih kepada Dettol atas pemberian barangan hygin dan antisaptik kerana ia dapat membantu saya dalam penjagaan kebersihan bayi saya. Terima kasih kepada Dettol di atas hadiah ini.

Tahniah buat ibubapa yang telah telibat dalam kempen Dettol. Tahun yang cukup bertuah buat semua keluarga dari Dettol. Untuk maklumat lanjut anda boleh melawat di Facebook Dettol Malaysia.

https://www.facebook.com/DettolMalaysia

www.Dettol.com.my

Previous

LOVI Pam Susu Dan Cawan Aktif 360°

Maria Sharapova Duta Celcom First Elite

Next

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.