Bento Live

Setelah lama bosan melayari internet, tiba-tiba teringat pada Bento Live. Terdetik di hati tengok filem seronok juga sambil-sambil menulis blog. Setelah sekian lama mencari-cari cerita, tertekan satu cerita yang bertajuk “Play The Game”. Play the game ini adalah cerita romantik komedi, cerita ini ditayangkan pada tahun 2009. Yang bagusnya cerita ini adalah mengenai tentang kehidupan dan kekeluargaan.

BentoLive-001

Untuk pengetahuan anda, Bento live ini juga menyediakan dalam kualiti HD. Walaupun cerita ini sudah lama ditayagkan kualiti filem lebih menarik bila dalam mode HD.

BentoLive-002

Pada mulanya, pernah terdengar mengenai bento ni dengan kawan-kawan, cuma tidak pasti sama ada makanan ke? bekas makanan ke? Cuba la google apa benda Bento Live?  Rupa-rupanya bentolive memaparkan pelbagai filem dengan PERCUMA bila melihat “online”. Ini sudah bagus, boleh tengok filem di laptop dengan kualiti HD. Yang menariknya, bentolive tidak memaparkan hanya satu bahasa atau hanya cerita inggeris sahaja malahan ada yang dari indonesia, Afghanistan. Semuanya cerita yang berkualiti. 

Selain itu, Bentolive ini tidak hanya tertumpu pada filem sahaja dokumentari, siri TV dan filem turut di paparkan. 

BentoLive-003

Kepada pengguna jenama Samsung, lagi-lagi jika memiliki Samsung Smart TV. BentoLive ini adalah esklusif untuk anda tidak kira Tv atau peranti mudah alih.

BentoLive TV

Saya telah merasai sendiri pengalaman melihat applikasi Bento Live di ofisnya sendiri. Applikasi itu di paparkan pada skrin 75″ Samsung Smart Tv. Agak terkejut dan terpegun melihat dengan skrin sebesar itu.hehehe. Jom saksikan dahulu iklan Bento Live.

Bento Live ini juga sudah ada di applikasi android google playstore juga. Kesemua orang dapat merasai kenikmatan menonton melalui Bento Live.

Bento lIve android

Bento Live juga mengadakan satu peraduan pada setiap bulan. Hadiahnya juga menarik iaitu sebuah Tv berukuran 40″.  Cara-car untuk menyertainya adalah senang sekali. Anda hanya perlu:

Bento lIve-contest

http://bentolive.com/

https://www.facebook.com/bentolivevod

xoxo!

sign5

 

 

3 thoughts on “Bento Live”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.