Heliza Helmi Duta Sunsilk Lively Clean & Fresh

Sunsilk memang pandai mencuri hati ruby dengan iklannya dulu. Kini Heliza Helmi sebagai duta Sunsilk Lively Clean & Fresh. Masih ingat lagi iklan pertama Sunsilk yang anda tonton? Hehehe. Ruby masih teringat iklan pelajar universiti yang merindu pakwe dia tu. So sweet iklan tu. Masa tu nama syampu Sunsilk adalah Segar Murni. Masa tahun 1998 ruby masih ingat lagi lori Sunsilk datang ke Pantai Dalam untuk berikan sampel syampu dari rangkaian Sunsilk. Masa tu suruh abah isi borang kaji selidik sebab lalu tepi lori tu bau wangi sangat syampu tu. Hehehe.

Sunsilk Lively Clean & Fresh

Lepas tu bagi mak pakai. Wangi je rambut mak. Mak bertudung, sesuai la syampu tu. Kemudian baru la iklan sweet sweet muncul. Masa tu ruby remaja. Iklan gatal ngenyam macam tu berjaya menarik perhatian ku! Hahahaha. Hensem dan cantik model iklan tu. Lepas tu pelajar universiti pula, memang inspired la nak masuk universiti UIA tu. Hahaha. Tahun 2000 kot iklan tu. Bila iklan dah bertukar model, ruby still pakai syampu Sunsilk dan terkejutnya jumpa model wanita Sunsilk yang bertudung comel tu di Sendayu Tinggi! Kerja kat situ! Hah mak dan ruby duk selfie ngan dia la. Peluang jangan dilepaskan! Hahaha.

Sunsilk Lively Clean & Fresh

 

Sunsilk Lively Clean & Fresh

Sebagai peneraju dalam penjagaan rambut bagi wanita yang berhijab, Sunsilk memahami sama ada berhijab atau tidak, keadaan rambut wanita sering dikaitkan secara langsung dengan tahap keyakinannya. Sejak 15 tahun yang lalu, Sunsilk Lively Clean & Fresh sentiasa bersama dengan wanita yangberhijab ketika mereka mencipta perjalanan kehidupan, mereka cerita yang tersendiri, dan mengejar impian serta aspirasi mereka. Tahun ini, Sunsilk meletakkan perhatian pada golongan wanita ini dan menjemput mereka untuk berkongsi dengan dunia tentang perjalanan hijab peribadi mereka.

Jenama tersebut mengumumkan hari ini bahawa, Heliza Helmi ialah permulaan bagi kempen tersebut sebagai penyokong paling kuat Sunsilk, dan kini sebagai duta jenama kami. Heliza mewakili salah satu daripada wanita yang berhijab dengan sentuhan kehidupan oleh Sunsilk, jenama yang didedikasikan dalam menyediakan platform bagi wanita yang berhijab untuk mencapai kejayaan. Sebagai wanita yang berhijab yang sudah membesar melalui peluang dengan Sunsilk, Heliza berkongsi dengan penonton tentang cabaran dan halangan yang dihadapi oleh beliau, dan kisah yang tidak terceritakan tentang pencapaian beliau hari ini. Perjalanan yang bermakna Heliza dengan Sunsilk direalisasikan dalam kehidupan melalui siri imej secara visual yang menawan dipaparkan dalam galeri foto dalam acara tersebut.

Sunsilk Lively Clean & Fresh

(Dari kiri ke kanan) Najwa Latif, penyanyi, Nell Yee, Penolong Pengurus Jenama Sunsilk, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd. Ashlee Ng, Pengarah Produk Penjagaan Diri, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd., Heliza Helmi, Duta Jenama Sunsilk Lively Clean & Fresh dan Phoenix Ho, Pengurus Jenama Sunsilk, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd. menunjukkan rangkaian Sunsilk Lively Clean & Fresh, Faatin Akib, Pengacara TV dan Hatta Dolmat, pereka tempatan yang terkenal. 

“Sebagai penyokong yang paling kuat, kami berasa Heliza adalah contoh unggul wanita yang berhijab yang sudah merasai kehidupan dan mencapai impian bersama dengan Sunsilk. Lebih daripada itu, kami berharap untuk menginspirasi dan memperkasakan wanita Malaysia yang berhijab agar yakin untuk hidup dengan sihat dan mengejar peluang, sama seperti gadis-gadis yang lain. Dalam merealisasikan visi ini dalam kehidupan, kami telah memilih Heliza agar mengetuai kempen Lively Clean & Fresh tahun ini, kerana kami percaya beliau adalah wanita yang paling sesuai untuk memimpin siri perjalanan hidup sebenar ini,” Ashlee Ng berkata, Pengarah Jenama Penjagaan Peribadi, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd.

Kempen Sunsilk tahun ini adalah sambutan terhadap wanita yang berhijab, dalam berkongsi kisah impian mereka yang tidak terceritakan, aspirasi dan cabaran mereka. Bagi golongan wanita ini di sebalik hijab tersebut, wujud keinginan yang mahu difahami dan ingin mempunyai peluang sama rata seperti gadis yang lain. Hari ini, jenama tersebut kembali kepada asasnya dalam memberi sokongan untuk wanita yang berhijab, dan memberi fokus pada personaliti sebenarnya serta menginspirasinya untuk berkongsi kisah dengan penuh keyakinan.

“Setiap wanita yang berhijab mengalami pelbagai masalah penjagaan rambut unik yang disebabkan dari pemakaianhijab. Sebagai wanita yang berhijab, saya sentiasa mengambil berat tentang bau rambut saya selepas sepanjang hari bekerja di luar, dan ini boleh menjejaskan keyakinan diri saya. Hakikatnya, Sunsilk merupakan satu-satunya jenama penjagaan rambut yang saya dapati menyediakan rangkaian khusus untuk wanita yang berhijab, ini juga satu jenama yang saya tertarik dengannya, kerana saya telah membesar dengan jenama tersebut, bukan sahaja dari segi kerjaya, tetapi juga dari segi keyakinan diri saya. Selepas semua peluang bekerja dengan Sunsilk selama ini, saya amat berbesar hati kerana kini saya adalah duta jenama Lively Clean & Fresh,” dijelaskan oleh Heliza Helmi.

Sunsilk sentiasa memahami bahawa setiap wanita mempunyai keperluan penjagaan rambut yang berbeza, termasuk wanita yang berhijab. Ini telah memberi peluang kepada mereka untuk menjadi peneraju dalam penjagaan rambut bagi wanita yang berhijab sejak 14 tahun yang lalu, dari pelancaran Sunsilk Lively Clean & Fresh.  Sunsilk mencipta Lively Clean & Fresh bersama dengan Dr Francesca Fusco, pakar penjagaan kulit kepala dunia yang terkemuka, untuk menangani keperluan penjagaan rambut yang unik bagi wanita yang berhijab. Diperkayakan dengan Vitamin Citrus ComplexTM, variasi ini dicipta untuk menyingkirkan pembentukan sebum kulit kepala yang berlebihan, menyegarkan kulit kepala dengan cuma satu cucian sahaja. Hasilnya adalah kulit kepala yang tidak gatal dan berbau wangi, memberi wanita yang berhijab rasa yang menyegarkan sepanjang hari, meningkatkan keyakinan diri mereka.

Sunsilk Lively Clean & Fresh

Selain daripada menyediakan wanita yang berhijab rangkaian penjagaan rambut khas yang memenuhi keperluan mereka, iklan pertama Sunsilk untuk Lively Clean & Fresh memaparkan Wardina Safiyyah dalam pemakaian hijab. Pada masa itu, ini merupakan berita gempar dalam pasaran penjagaan rambut Malaysia kerana Sunsilk adalah jenama pertama yang cukup berani menyiarkan iklan syampu yang tidak menonjolkan apa-apa rambut. Sebagai jenama penjagaan rambut pertama di Malaysia dalam mencirikan wanita yang berhijab dalam iklannya, Sunsilk telah membuka pintu untuk wanita yang berhijab dan menginspirasi mereka untuk bercita-cita lebih tinggi lagi.

Sebagai jenama yang mendahulukan wanita, Sunsilk sentiasa menyokong wanita yang berhijab melalui kempen yang berkait rapat dengan golongan wanita ini. Kempen HijabkuGayaku tahun lepas membawa sepuluh orang pereka fesyen dan model yang bertuah ke pentas antarabangsa Pesta Fesyen Islam (IFF), di mana pemenang pertunjukkan fesyen diberi batu loncatan agar dapat berkecimpung dalam industri fesyen. Tahun ini, Sunsilk menumpukan perhatian dalam kempen Lively Clean & Fresh untuk 2014 pada golongan wanita yang menyokong jenama selama 15 tahun yang lepas.

Sunsilk Menemanimu Sejak Tahun 2000 adalah pertandingan jenama untuk kempen ini, di mana wanita yang pernah menggunakan Sunsilk dijemput untuk berkongsi kisah mereka yang tidak terceritakan dan kenangan mereka menggunakan Sunsilk pada halaman Facebook jenama tersebut. Semua kisah bermakna wanita ini akan dikumpulkan dalam satu garis masa yang memaparkan perjalanan Sunsilk Lively Clean & Fresh sejak 2000 sehingga ke hari ini. Pemenang hadiah utama akan diberi hadiah wang tunai RM20,000 untuk mencapai aspirasi beliau. Beliau juga akan diberi peluang untuk bersuara dan berkongsi kisah beliau yang menginspirasikan sebagai wanita yang berhijab dengan seluruh dunia .

Untuk menyertai pertandingan dan menjadi sebahagian daripada perjalanan Sunsilk Menemanimu Sejak Tahun 2000, wanita perlu:

  1. Membeli produk Sunsilk daripada rangkaian Lively Clean & Fresh sebanyak RM15
  2. Berkongsi kisah perjalanan hijab peribadi beliau dengan Sunsilk pada aplikasi Sunsilk Menemanimu Sejak Tahun 2000 (didapati pada halaman Facebook Sunsilk Malaysia)

Sunsilk Menemanimu Sejak Tahun 2000 akan berlangsung dari penghujung July tahun ini. Sunsilk akan memberikan hadiah berjumlah RM50.000 kesemuanya bagi menghargai wanita –wanita ini yang telah menyokong Sunsilk selama ini.

http://www.facebook.com/SunsilkMalaysia

xoxo!

sign5

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

5 thoughts on “Heliza Helmi Duta Sunsilk Lively Clean & Fresh

    Mazni Azmi

    (July 15, 2014 - 12:36 pm)

    Ada juga tempat untuk artis bertudung. Ini satu perubahan positif.

    Semoga semakin banyak syarikat menampilkan artis yang sopan bertudung sebagai duta
    Mazni Azmi´s last blog post ..Tudung Lotus Fesyen Tudung Terkini Muslimah 2014My Profile

      Ruby

      (July 16, 2014 - 3:01 am)

      Alhamdulillah sis. Heliza pun memiliki personaliti yang boleh dicontohi. Murah rezeki Heliza. 🙂

    akubiomed

    (July 11, 2014 - 10:06 am)

    Bertualah badan dapat menjadi duta Sunsilk. Dirumah shampoo Sunsilk Anti Dandruff Blue menjadi pilihan kami.
    akubiomed´s last blog post ..Ada apa dengan jumlah entri 888My Profile

      Ruby

      (July 16, 2014 - 3:05 am)

      Wahhh pengguna tegar Sunsilk rupanya. Hehehehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.