Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me

Diabetes, ini adalah punca kematian utama di Malaysia. Sebabnya? Pemakanan dan penyakit keturunan. Kita pun tidak boleh menolak maut, tetapi sebagai manusia kita ada peluang untuk menjaga kesihatan. Dengan Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me anda boleh mengamalkan pemakanan seimbang dan bersukan.

Pemakanan seimbang memang susah nak dilakukan jika anda dari Malaysia! Hahaha. Ruby pun gagal mengawal pemakanan seimbang. Boleh dikatakan family ruby lagi la masak sedap-sedap. Kalau keluar beli makanan, restoran pun menyajikan makanan yang lazat! Arggh macam mana? Kita boleh menikmati kesemua makanan itu dengan mengawal pengambilan kuantiti makanan. Mungkin nasi separuh? suku? atau makan lauk sahaja? Hehehe.

Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me

Jika anda penghidap Diabetes, anda berhak menikmati makanan enak dengan mengamalkan pengambilan yang sesuai. Selain mengawal pemakanan, anda juga mengamalkan makanan tambahan bagi memberi tenaga. Ruby pun pernah ada pengalaman tiba-tiba disahkan penghidap diabetes semasa hamil. Memang takut dan rasa risau. Tidak tahu nak buat apa. Diet dah jaga, tapi still tahap gula naik. Hari-hari selepas 2 jam makan mesti ruby cek. Risau dengan kesihatan ruby dan juga bayi.

Accu-Chek

 

Pregnancy 101 : Kencing Manis Semasa Hamil Atau Diabetis Gestasi Pregnancy 101 : Kencing Manis Semasa Hamil Atau Diabetis Gestasi Pregnancy 101 : Kencing Manis Semasa Hamil Atau Diabetis Gestasi

Alat bantuan untuk cek kadar gula dalam darah. Semasa hamil ruby gunakan. 6.8 ni pun tahap bahaya untuk kehamilan. Beli alat ni pun mahal tau. Tetapi untuk long term bagus. Ruby diet pun guna lagi Accu-Chek. Risau juga overdose makan menu lazat. Haha.

Apa itu Glucerna Challenge Me?

 

Aplikasi-Diabetis-Glucerna-Challenge-Me-13

Produk Glucerna direka khusus untuk membantu penghidap diabetes menguruskan paras glukosa dalam darah mereka sebagai sebahagian daripada pelan pengurusan diabetes secara keseluruhan. Produk unik ini membantu mencerna karbohidrat secara perlahan-lahan yang mengurangkan tindak balas glycemic. Bijirin Glucerna, bar, dan shake boleh didapati dalam perisa mesra pengguna di kedai-kedai runcit.

Aplikasi-Diabetis-Glucerna-Challenge-Me-14Dr Shaalani Ramachandran dari Abbott Nutrition Malaysia

Pemakanan yang betul, bersenam, dan termasuk produk pemakanan seperti Glucerna ke dalam pelan makanan sihat anda, boleh memberi kesan positif kepada kesihatan anda. Itulah sebabnya kami membangunkan Cabaran Glucerna Challenge Me untuk membantu menunjukkan cara kepada anda!

Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge MeIsaac the emcee. 🙂

Cabaran Glucerna Challenge Me adalah pelan mudah 12 Minggu untuk membantu anda menguruskan diabetes anda dengan gaya hidup yang sihat. Ia disesuaikan untuk keperluan anda dan yang direka bentuk untuk membantu anda membina tabiat baharu yang sihat anda dan yang direka bentuk untuk membantu anda membina tabiat baharu yang sihat, dan menyediakan anda dengan alat yang berguna dan penyelesaian untuk membantu membuang tekanan dalam menguruskan diabetes anda.

Muat turun aplikasi Glucerna Challenge Me di IOS dan Android Play Store. GlucernaMY.

Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me

Glucerna dan Kek Cawan?

 

Ramai yang mengamalkan makanan tambahan dengan cara tradisional. Minum ikut masa dan kadang-kadang ia menjadi bosan. Hari-hari buat perkara yang sama? Lain la kalau kita yang muda ni banyak kerja nak buat, minum selamba pasa masa yang ditetapkan. Bagi orang tua pula bagaimana? Ia membosankan. Ibarat macam makan ubat pula kan. Jadi kita kreatif sedikit dengan membuat kek cawan? Ruby janji ia bawah 100 kalori. Hehehe.

Aplikasi-Diabetis-Glucerna-Challenge-Me-12

Dr Shaalani Ramachandran dari Abbott Nutrition Malaysia dan Chef Suraiya dari Culinary 19 sedang membuat kek cawan menggunakan Glucerna!

Aplikasi-Diabetis-Glucerna-Challenge-Me-11 Aplikasi-Diabetis-Glucerna-Challenge-Me-10 Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me

Kami pula sibuk menghias kek cawan mengikut kreativiti masing-masing. Kreatif ke? Hentam je sebenarnya! Hahaha! Walau apa pun memang best sebab masa ni kita boleh lihat kawan-kawan buat dekorasi kek cawan yang memang di luar jangkaan. Hahaha.

Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge MeAplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me

Jadi, jika anda penghidap diabetes atau tidak mengidap diabetes pun boleh membuat kek cawan untuk insan tersayang. Kita jaga kesihatan bersama!

www.glucernachallengeme.com.my

#ChallengeMeMY

xoxo!

sign5

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

4 thoughts on “Aplikasi Diabetis Glucerna Challenge Me

    Shyma

    (November 30, 2016 - 7:25 pm)

    Salam sis, akk pun try susu glucerna. Tp akk bkn pgidap diabetes. Akk ni obes jer. Akk nk trun kan berat badan bg ideal. Bole kan susu ni bantu akk trun kan berat badan.

    Hasnul Mutawif

    (September 5, 2014 - 3:19 pm)

    Selalu masa pergi umrah.. Kesian tengok makcik dan pakcik yang kena diabetis

    Susah nak laksanakan ibadah

    Jadi peringatan untuk kita jaga kesihatan
    Hasnul Mutawif´s last blog post ..Hukum Umrah Tidak Wajib Pergi ?My Profile

    akubiomed

    (September 4, 2014 - 1:26 pm)

    Penyakit diabetes antara pembunuh utama di Malaysia dan ibu segala penyakit. Penting memantau pengambilan gula didalam makana harian. Kurang pengambilan gula dan lebihkan senyuman. Macam Ruby katanya suka ketawa. 🙂
    akubiomed´s last blog post ..Makan angin di Colmar Tropicle Bukit Tinggi di PahangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.