Shell FuelSave Challenge 2014

Pertandingan tahunan kini bermula lagi! Tahun ini lebih meriah dan lebih penjimatan! Hehehe. Sebagai seorang yang memiliki kenderaan, pastinya inginkan penjimatan dari segi wang ringgit dan penggunaan minyak kereta. Malah dengan berkongsi tips penjimatan minyak, anda berpeluang menyertai peraduan Shell FuelSave Challenge 2014. Caranya mudah sahaja dengan menjawab kuiz mudah di laman web Shell.

Ruby memang menggunakan minyak Shell FuelSave 95. Kadang-kadang guna Shell FuelSave 97. Hehehe. Memang terasa banyak perubahan pemanduan apabila menggunakan minyak dari Shell.  Isi minyak RM 40 untuk kereta boleh bertahan sehingga 4 hari balik pergi kerja dan pergi event. Memang membantu dari segi kewangan. Lagi satu dengan trafik di Kuala Lumpur ni, memang dah biasa bawa kereta dalam keadaan relax. Kalau laju-laju asik tekan pedal minyak dan break juga tidak bagus. Jadi, kita ikuti perjalanan dengan selamat.

Shell FuelSave Challenge 2014

Shell Malaysia lagi sekali mengadakan Shell FuelSave Challenge kali ke-6, acara tahunan memandu yang mempamerkan betapa mudahnya setiap individu mendapat penjimatan dengan minyak Shell. Disamping itu anda  diberi ganjaran apabila mereka mengamalkan tips Shell FuelSave. Setiap penggunaan Shell FuelSave 95 – bahan api yang direka untuk bertahan lebih lama bagi setiap tangki.

Shell membantu pengguna jalan raya Malaysia menjadi lebih cekap dalam membuat pilihan bijak di jalan raya dengan menggunakan bahan api Shell FuelSave 95, yang meningkatkan kecekapan bahan api dan enjin serta menjimatkan kos. Tahun ini, para peserta akan dapat meningkatkan pengetahuan mereka dan berpeluang untuk menyertai cabaran memandu bersama Shell FuelSave.

Diantara soalan kuiz Shell FuelSave Challenge 2014 ruby sertakan contoh dibawah. Semuanya mudah sahaja! Melangkah lebih jauh dengan Shell FuelSave Driving Challenge! Berminat untuk meningkatkan ekonomi bahan api anda? Daftar untuk Shell FuelSave Challenge 2014 sekarang dan tambah kecekapan bahan api anda! Adakah anda tahu bagaimana untuk berjimat dengan bahan api anda? Jika anda cekap tentang bahan api kenderaan anda, anda perlu menjadi sebahagian daripada cabaran Shell FuelSave! Pemandu pintar membuat pilihan yang bijak di jalan raya dengan menggunakan Shell.

Shell FuelSave Challenge 2014

Shell FuelSave Challenge 2014

Shell FuelSave Challenge 2014

Shell FuelSave Challenge 2014

Shell FuelSave Challenge 2014

Apakah  tips penjimatan minyak anda?
Bagaimana anda membuat bahan api anda tahan lebih lama semasa di jalan raya? Mulakan Perjalanan Shell FuelSave anda sekarang dan belajar bagaimana untuk meningkatkan ekonomi bahan api anda dengan Shell!

www.shell.com.my/fschallenge

xoxo!

sign5

2 thoughts on “Shell FuelSave Challenge 2014”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.