Apple Vinegar Dan Madu Rawat Penghidap Darah Tinggi

Apple Vinegar Dan Madu Rawat Penghidap Darah Tinggi?? Sejak akhir-akhir ni kerap pula mak dan suami sakit kepala. Pada asalnya ingatkan sakit kepala biasa-biasa. Kami pun ke hospital setelah klinik berdekatan maklumkan tekanan darah lebih 150. Terkejut Ruby dengar doktor bagi tau macam tu.

Ruby tahu mak dan suami sibuk kerja. Makan ubat memang akan skip-skip. Jadi inisiatif lain adalah sediakan minuman untuk mereka. Ruby ada google bahawa Apple Vinegar di campur dengan Madu boleh merawat penghidap darah tinggi. Tetapi nak bancuh berasingan memang susah sikit sebab Apple Vinegar ni Cuka Epal kan. Kalau dicampur dengan madu secara berasingan mungkin kita akan terlebih manis. Tenggelam pula rasa cuka yang tajam-tajam tu. Hahaha.

image

image

image

Inisiatif lain adalah beli sebotol yang dah siap cuka epal dan madu. Hehe. Ruby beli semalam di Publika. Ada staff dia bagi rasa. Masa tu berjalan dengan mak, mak pun suka. Terus beli Apple Vinegar 2 botol dan 1 botol Grape Vinegar.

image

Sebotol Apple Vinegar RM 59. Beli 1 botol lagi dapat diskaun 10%. Beli 2 botol dapat 20% diskaun.

Cara minum adalah setiap pagi selepas sarapan pagi. Sekali sehari sahaha. Ruby bancuh dalam botol air 1.5L tu. Jadi Apple Vinegar boleh bertahan selama 3 bulan kalau dah siap bancuh. Kalau tak bancuh, Apple Vinegar boleh disimpan dalam suhu bilik selama 3 tahun.

image

Apple Vinegar ini tiada pewarna, tiada perasa tiruan dan tiada perisa tambahan. Sijil Halal luar negara juga turut ada.

Selamat mencuba!

xoxo!

image

 

Blog dikemaskini secara langsung menggunakan Nokia Lumia 925 & Samsung Galaxy S4

About Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

3 comments on “Apple Vinegar Dan Madu Rawat Penghidap Darah Tinggi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge