Bertukar Ke ALTEL

Bertukar ke ALTEL? Minggu lepas, ruby pergi pasar malam berhampiran rumah. Nampak kiosk ALTEL. Saja la ambil flyers mereka. Baca la sikit-sikit berkenaan pakej internet mereka. Hehehe.

Kemudian teringat pula kawan-kawan yang guna ALTEL ni cakap coverage bagus. Cuma pelan dia 2GB utk RM 48. Mahal ke? Ramai cakap pelan dia mahal dan 2GB mana la cukup.

Tapi bila rubt fikir kan balik. TELCO sedia ada ruby ni pun tawarkan 1GB RM 30. Itu pun ikut promosi. Kalau tiada promosi, ikut harga asal le. Maka, ruby pun beli kad sim ALTEL untuk cuba. Al maklumlah busy berjalan. Kadang-kadang line tiada untuk kemas kini blog memang sakit jiwa lah.

Lagi pun ruby ada wifi di rumah. Boleh lah nanti set data bila keluar aje. Hoppefully ALTEL tak sedut data kuat sangat ya. Hahaha.

image

Cuma yang payah berkenaan ALTEL ni adalah top up. Ruby kalau beli top up akan beli monthly terus RM 50 di the curve. Dekat situ ada kedai jual top up ALTEL dan berdekatan dengan pejabat. Memang senang la cari. Tapi kalau balik rumah, satu kedai runcit pun tiada kad tambah nilai ALTEL. Hohoho.

Semoga ALTEL berkhidmat dengan cemerlang dengan ruby ya. Saya kerap guna data ta ta ta ta. Hahaha.

xoxo!

image

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

6 thoughts on “Bertukar Ke ALTEL

    Azhar

    (November 5, 2014 - 10:32 am)

    Assalamualaikum kawan kawan semua. Maafkan saya mencelah sedikit. Altel ni katanya milik Al Bukhary Group kan. Cuma hari tu bercadang untuk bertukar ke Altel tetapi member cadangkan tone excel (te) pula. TE ini pula ada konsep referral dimana kita ajak kawan pakai kita dapat ganjaran. Bila kawan top up kita dapat komisyen. Bila dia introduce kat kawan lain kita juga dapat komisyen. Setiap kali kita top up ada point boleh tukar utk tiket penerbangan percuma dengan air asia. kalau duduk tune hotel dapat 30% diskaun. Ada pakej umrah percuma, insentif malancong dan cabutan bertuah bulanan. Yang saya suka ada coverage insuran kemalangan RM100,000. dan bermacam-macam lagi. Jangan risau no lama boleh kekal kalau mendapat kelulusan telco dulu. Setakat saya pakai tiada masalah, ada je internet lain. Lagipun prepaid lagi mudah kalau jadi apa-apa pada kita tiadalah hutang dengan telco ni. Persediaan sebelum pergi. Saya hanya berkongsi ya pasal ianya baik bukan benda yang tak baik terutama pada sesiapa yang nak cari pendapatan lebih. Sekali lagi saya minta maaf kalau nukilan saya ada menyebabkan perasaan talk puas hati pada sesiapa jua. Sekadar perkongsian dari hamba yang lemah. Namun sekiranya anda berminat boleh email saya.

    Azlan Fazil

    (October 22, 2014 - 12:18 am)

    Saya ada menjual simkad dan topup Altel.
    Bagi yang nak kekalkan no lama juga boleh.
    SMS/Whatsapp : 011-3251 4596

    EjamOthman

    (September 29, 2014 - 10:28 am)

    best Altel ni sebab laju, bayangkan kat kampung mertua di kelantan line celcom dan maxis pun nazak jer.
    bila cuba Altel tak sangka boleh buka youtube tanpa buffering pun.

    laju ok dah Altel tapi bab pakej datanya yang sakit hati sebab masih pakai sistem kuno agaknya, lebih dari had penggunaan akan dikenakan caj per/kb
    telco lain kalau dah lebih had akan diperlahankan jer kelajuan asal, tapi Altel tidak…habis kredit disedutnya.
    EjamOthman´s last blog post ..Daris Aqil Genap Setahun.My Profile

    Mummy Dina

    (September 25, 2014 - 6:10 pm)

    ok ke Altel ni yek?saya dan husband pun tengah consider nak guna Altel jugak ni tapi dok survey2 review orang lagi ni..
    Mummy Dina´s last blog post ..Lahirnya Sebuah Cinta..Aira SyahirahMy Profile

    Suriaamanda

    (September 24, 2014 - 9:05 am)

    Kalau x salah kat 7 eleven ada jual top up dia nisbb adim ipar SA mmg guna Altel…

    akubiomed

    (September 24, 2014 - 9:03 am)

    Saya guna Altel sebelum Hari Raya tempoh hari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.