1 Thing that Matters to Ruby.MY

| |

Dalam kehidupan, banyak sisi kehidupan kita bahagikan untuk bahagiakan orang sekeliling. Pastinya kita nak sentiasa ada masa untuk keluarga, untuk diri sendiri pula kita nak percutian dan rehat yang secukupnya. Manakala untuk hubungan suami isteri pastinya kita nak kesihatan yang baik dan kasih sayang yang berpanjangan. Semua ini akan membuatkan kehidupan lebih lengkap. Tetapi jika kerjaya sebagai blogger apa pula 1 Thing that Matters to Ruby.MY?

Sebagai blogger, aset yang sedia ada ini sangat penting. Perlindungan perniagaan memang sesuatu yang perlu dititikberatkan walaupun anda hanyalah seorang blogger. Tiap advertorial berbayar pastikan ia disimpan sewajarnya. Kita sedia maklum bayaran selalunya tidak konsisten, bagaimana seseorang blogger akan rancang cara simpanan wang tiap bulan perlu skill dan teknik. Lagi satu perlu ada sikap jujur pada diri sendiri. Tiap pengeluaran perlu catit! Aset setiap blogger adalah laptop, telefon pintar, wifi gadget, akaun internet, kamera, power bank dan banyak lagi. Sebab tu kena jaga sebaik mungkin apa yang kita miliki. Tidak mustahil kenapa belanja untuk menjadi blogger sepenuh masa sangat banyak RM digunakan. Tetapi pulangan wang ringgit sebagai blogger juga berbaloi dengan apa yang kita dah laburkan. Kekalkan momentum dan teruskan menulis.

Allianz Amazing Hunt 2014

Ada kalanya tiba-tiba telefon pintar rosak, tab rosak. Jadi kita perlu fikir laju-laju sikit dengan menyertai peraduan atau “treasure hunt” untuk memenangi hadiah istimewa. Sabtu 18 Oktober 2014 pada hari lahir Ruby, ruby menyertai Allianz Amazing Hunt 2014. Ruby nak sangat iPad Air tuuuu. Hahahaha.

team FF

#TeamFF : Najeeb, Ruby, Faizal

ipad air

Dengan iPad Air ruby boleh update blog secara langsung, wifi 2 x laju, bateri boleh bertahan selama 10 jam, gambar cantik, 2 x kelajuan CPU, ios 8 dan macam-macam lagi. Sebagai blogger, iPad Air sangat membantu. Doakan Ruby dan ahli kumpulan menang ya.

www.facebook.com/AllianzMalaysia

xoxo!

wpid-sign5-1.png.png

Previous

Laugh Malaysia Bersama Harith Iskander

Gegendang Telinga Berlubang Atau Dimasuki Semut

Next

8 thoughts on “1 Thing that Matters to Ruby.MY”

  1. Good Luck Ruby. Patutnya Che join juga, tp ada event lain bertindih, terpaksa wakilkan member lain join.
    Watch out for Team Budget Good-Good 😛
    Good luck juga Team FF!!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.