Hari 1 : Serat Kiwi Zespri Baik Untuk Usus

Kita sedia maklum fungsi usus besar dan kecil memerlukan serat supaya ia dapat mencerna dan hadam makanan yang kita makan sebaik mungkin. Banyak juga kerja encik usus ni. Kesian hari-hari kena bekerja. Apa kata kita bantu dengan memakan serat dari sumber Kiwi Zespri? Serat Kiwi Zespri baik untuk usus. Sangat baik! Pengambilan Kiwi Zespri seeloknya 2 biji sehari.

Anda boleh pelbagaikan cara pengambilan Kiwi Zespri ni. Mungkin dah bosan buat smoothies, kita makan guna sudu je pun boleh. Hehehe. Scoop scoop ngap je. Siap!

image

image

image

Ruby amalkan buah Kiwi Zespri sebab ia lagi banyak khasiat dari buah-buah yang lain. Walaupun harga agak mahal tapi mengandungi nutrisi magnesium, vitamin E dan serat. Malah ia dua kali ganda lebih Vitamin C dari buah Oren.

Rasa buah Kiwi Zespri masam-sama manis. Cuma ia boleh makan isi keseluruhannya berbanding buah oren yang Ruby hanya sedut jus sahaja. Serat buah oren agak sukar untuk dikunyah dan telan. Hahahaha.

Jom kita sahut Cababaran 14 Hari bersama Kiwi Zespri! Jika dah berlatih makan Kiwi insyaAllah boleh teruskan sampai bila-bila.

xoxo!

image

Blog dikemaskini secara langsung menggunakan Nokia Lumia 925 & Samsung Galaxy S4

6 thoughts on “Hari 1 : Serat Kiwi Zespri Baik Untuk Usus”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.