Tempat Menarik Membeli-Belah Di Pulau Langkawi

Seperti biasa, kalau ke Pulau Langkawi mesti beli chocolate atau pinggan mangkuk kan? Setelah bertahun bercuti ke Pulau Langkawi, kali ini ruby nak kongsikan dengan anda semua tempat menarik membeli-belah di Pulau Langkawi. Pulau Langkawi, secara rasmi dikenali sebagai Langkawi Permata Kedah, merupakan salah satu dari 104 pulau-pulau di  kepulauan Laut Andaman, kira-kira 30 km di […]

Borobudur International 10K

Pada bulan November 2014 semasa mengikuti FAM Trip Air Asia, ruby berkesempatan join Borobudur International 10K. Tapi bukanlah untuk sertai larian. Hahaha. Sebab ruby sakit lutut cedera masa main hoki masa sekolah dulu. Sampai sekarang tak berani nak berlari marathon ni. Tapi insyaAllah akan datang akan cuba sertai larian begini sebab best sangat. Macam merentas desa. […]

Borobudur, Central Java

Borobudur, Central Java adalah lokasi tempat bersejarah yang ruby ingin sangat pergi. Bukan kerana perbezaan ikutan agama tetapi lebih kepada ingin melihat sendiri struktur keunikan bangunan itu sendiri. Borobudur, banyak kisah menarik yang ruby dengar dan paling tertarik adalah ia ada kaitan dengan kisah Dewa-dewa, Bunga Teratai, Sambutan Hari Wesak, Negeri Saba’, kisah Nabi Sulaiman […]

Kopi Di MesaStila Resort, Central Java

Bagi anda yang mencintai keindahan alam dan kedaimaian udara segar, MesaStila Resort adalah jawapannya. Tetapi perkara yang unik dan ingin Ruby rungkaikan adalah Kopi Di MesaStila Resort, Central Java. Di sini tanaman kopi terdapat pelbagai jenis malah turut di jual. MesaStila terletak di antara Semarang, Lapangan Terbang Jogjakarta dan Lapangan Terbang Solo. Ia mengambil masa 45 minit dengan pesawat […]

Hotel Grand Artos Aerowisata, Magelang, Central Java

Hotel Grand Artos Aerowisata, Magelang, Central Java. Ruby berkesempatan menginap di sini semasa Trip Central Java bersama Air Asia. Hotel ini terletak di jalan utama segitiga emas di Provinsi Jawa Tengah yang dikelilingi oleh pemandangan alam yang indah. Grand Artos Aerowisata Hotel & Convention adalah hotel bertaraf 4 bintang dengan dilengkapi fasiliti yang menyambung ke Artos Mall, […]

Revolusi Blog Ruby.My

Bercerita berkenaan revolusi. Anda pun patut buat perkara ini. Revolusi adalah perubahan. Perubahan dari masa lalu ke masa hadapan. Apa perancangan dan apa yang ingin diperbetulkan perlu difikirkan sekarang. Untuk kehidupan yang lebih teratur dab bermakna. Takkan nak ulang kesilapan yang sama dan tidak berubah? Jadi, inilah revolusi blog ruby.my Ruby dah berblog dari zaman […]

Bila Adam Selsema

Bila Adam Selsema, memang ruby susah hati. Sebab? Kesian tengok dia merengek susah bernafas dan paling ruby sangat-sangat risau adalah bila bunyi mukus sewaktu Adam bernafas. Adoi. Memang bawa lari ke toilet untuj direct sedut mukus dari hidung dia. Guna mulut. Part ni memang ramai geli nak lakukan. Tapi, demi anak? Ku buang jauh-jauh rasa […]

Pengalaman Memakai Pewarna Kuku

Pengalaman memakai pewarna kuku?? Ya pewarna kuku yang kebiasaanya dipakai oleh rakan-rakan non muslim. Ruby bukan sengaja pakai. Tapi lebih kepada ingin tahu apa perasaannya pakai pewarna kuku. Maafkan ruby jika terlalu ingin tahu. Tapi, ruby cuba sehari ketika datang haid. Elok pula haid habis dan mula risau macam mana nak bersihkan kuku ni untuk […]

XES Premium Quill City Mall

XES Shoes memang terkenal dengan koleksi kasut yang kerap tukar-tukar design dan harga berpatutan. Berpatutan untuk ruby lah. Sebab mereka selalu buat kempen beli 1 kasut dan percuma 1 kasut. Ada kalanya kempen 100 pelanggan pertama akan dapat beli kasut dengan nilai sekian-sekian untuk pembelian kasut kedua. Kebiasaanya ruby ke XES Studio cawangan Wangsa Walk […]

Aileen See, Marketing Manager, Kimberly-Clark Malaysia

Sponsored Video : Kotex Soft & Smooth Baru

Setiap wanita pasti pernah mengalami situasi tidak selesa semasa datang haid. Kali ini Ruby nak kongsikan video pendek Kotex Soft & Smooth baru dengan anda semua. Hehehe. Bukannya mudah ingin menjaga kebersihan dan keselesaan semasa datang haid. Ada kalanya sehingga boleh merangsang emosi yang tidak stabil. Marah dan moody? Itu perkara biasa. Tetapi untuk orang […]