Tempat Menarik Membeli-Belah Di Pulau Langkawi

      6 Comments on Tempat Menarik Membeli-Belah Di Pulau Langkawi

Seperti biasa, kalau ke Pulau Langkawi mesti beli chocolate atau pinggan mangkuk kan? Setelah bertahun bercuti ke Pulau Langkawi, kali ini ruby nak kongsikan dengan anda semua tempat menarik membeli-belah di Pulau Langkawi. Pulau Langkawi, secara rasmi dikenali sebagai Langkawi Permata Kedah, merupakan salah satu dari 104 pulau-pulau di  kepulauan Laut Andaman, kira-kira 30 km di luar pantai tanah besar dari barat laut Malaysia. Pulau Langkawi adalah sebahagian daripada negeri Kedah, yang bersebelahan dengan sempadan Thailand.

Pada 15 Julai 2008, Sultan Kedah iaitu Sultan Abdul Halim telah bersetuju dengan perubahan nama kepada Langkawi Permata Kedah sempena Sambutan Jubli Emas beliau. Langkawi juga merupakan daerah pentadbiran dengan Pekan Kuah sebagai bandar utama. Langkawi adalah sebuah pulau bebas cukai dan ia adalah destinasi percutian yang menyeronokkan!

Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-26

Bersama rakan media yang menyertai rombongan membeli-belah. hahaha. Team Gaya Travel, Team RTM dan Blogger Uzu,

Lokasi membeli-belah pertama kami adalah Haji Ismail Group Sdn Bhd. Ini adalah bangunan yang mempunyai Hotel HIG juga. Mudah kan? Jika anda nak mudah shopping, menginap di hotel ini sahaja. Lepas shopping terus simpan barang-barang tu di bilik. Hahahaha. Lepas tu boleh le berjalan ke tempat lain. Weehhuu.

Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-12 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-13 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-14 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-8 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-9 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-10 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-11 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-7 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-6 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-5

HIG Property Sdn Bhd
Lot 1852 Kompleks HIG,
Jalan Penarak,
Kuah 07000 Langkawi,
Kedah Darul Aman.

Tel: 604-9666005
Fax: 604-9670005

Kemudian dah beli chocolate bernilai RM 200, kita ke kedai jual pinggan mangkuk periuk sudu dan macam-macam lagi. Hehehe. Kalau bawa mak ruby ni mesti dia lagi lama di sini. Ruby kat sini 1 jam je. hahahha. Idaman Suri, memang idaman kami. Hahhahahaa. Di Idaman Suri, ruby beli pinggan untuk hiasan food review. Nanti nak buat resepi masak-masak nak kena hias pinggan kan kan kan. Entah bila nak buat tak tau lagi. Wakakaka.

Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-25 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-20 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-21 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-24 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-18 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-19 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-22 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-23 Tempat-Menarik-Membeli-Belah-Di-Pulau-Langkawi-16

Idaman Suri

Bangunan Idaman Suri,

No. 1, Taman Seri Berlian,

Kedah, 07000 Kuah,

Pulau Langkawi, Malaysia

Phone:+60 4-966 3353

Dua kedai ini memang menjadi kegilaan kita semua untuk membeli-belah. Destinasi wajib apabila ke Pulau Langkawi!

xoxo!

wpid-sign5-1.png.png

P/S : Media Familiarization Trip Sempena Langkawi Tourism Awards (LITA) diterbangkan oleh LADA & Gaya Travel Magazine. Artikel ini dikemaskini menggunakan Sony Xperia Z3.

6 comments on “Tempat Menarik Membeli-Belah Di Pulau Langkawi

 1. Percutian bajet

  Shopping kat Langkawi memang murah tapi masa offer la. Kalau takde offer tak murah sangat. Ada tempat di tanah besar yang boleh dapat harga lagi murah. Anyway, blog sis Ruby best sebab banyak gambar. Hihi…

  Bagi pembaca yang ingin ke Langkawi, laman dibawah ada maklumat lengkap dan tips untuk melancong ke Langkawi. Semoga membantu.

  http://www.percutianbajet.com/kedah/senarai-tempat-menarik-untuk-bercuti-di-langkawi
  Percutian bajet´s last blog post ..Pakej 3hari 2 malam ke Pulau Perhentian KecilMy Profile

  Reply
  1. Ruby Post author

   ahahahahahahaa kan! dekat tempat chocolate lama pula tu. ramai orang lagi. nasib baik la stok mereka sentiasa top up kan.

   Reply
  1. Ruby Post author

   acul, hahahahaaha. nasib baik tak ikot. kahkahkah. ada yang pergi naik bukit dayang bunting juga ler. wakakaka. terima kasih. theme simple je. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge