Youth United Festival 2014

Pada 14 Disember 2014 telah diadakan acara Youth United Festival 2014 yang dianjurkan oleh Honor 6 di Stadium Malawati, Shah Alam (Tempat Parkir Kereta). Acara ini sesiapa sahaja boleh datang kerana ia PERCUMA! Turut memeriahkan acara ini adalah barisan selebriti, persembahan muzik Indie, sukan, seni, makanan, sesi bersama selebriti dan banyak lagi. Antara aktiviti menarik termasuk bazar selebriti, trak makanan, blogshops, demo BMX, demonstrasi drift kereta, cabutan bertuah, futsal bersama selebriti dan banyak lagi.

YU_Official IG Shoutout Youth-United-Festival-2014-4 Youth-United-Festival-2014-3

Bersama rakan blogger Tatie, JQ Lee dan Suresh.

Youth-United-Festival-2014-1 Youth-United-Festival-2014-11 Youth-United-Festival-2014-10

Hadiah menarik bernilai lebih daripada RM 100,000 untuk dimenangi bagi pelajar yang mengambil bahagian dalam program utama sepanjang acara. Acara Intervarsity Futsal Challenge, diaktifkan oleh Minyak Shell Advance Motosikal dan Revive Isotonik. Ia dimenangi oleh UMB dari Universiti Malaya, yang muncul sebagai pemenang dan membawa pulang wang tunai RM 5,000 dan trofi.

Pasukan-pasukan lain turut menerima beg hadiah ditaja oleh Minyak Shell Advance Motosikal. Peminat juga memainkan terhadap Fahrin Ahmad, Roy Azman, Azrul Raja Lawak, Aidil Aziz, Farid dari band 30 Cent, dan Fiq dari rancangan televisyen, Mentor dalam pusingan selebriti futsal friendly.

Youth-United-Festival-2014-16

Terdapat juga program utama sesi perkongsian daripada usahawan dan selebriti di YouthLab, yang dicetuskan oleh Maybank, Co-Sponsored oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, dan didorong oleh Proton dan sesi pertama R3.The telah kickstarted oleh Zhariff Afandi, Ketua Pegawai Eksekutif The Zhariff Inisiatif. Terdapat sesi perkongsian oleh pelakon merangkap usahawan, Intan Ladyana. Pelakon, Zul datang dan memberi ceramah tentang pengalaman berkongsi. Ramai peminat yang berminat dalam muzik berkumpul untuk klinik muzik dengan anggota dari Bunkface! dan Protokol Kyoto.

Youth-United-Festival-2014-12 Youth-United-Festival-2014-13 Youth-United-Festival-2014-14 Youth-United-Festival-2014-17 Youth-United-Festival-2014-23 Youth-United-Festival-2014-7 Youth-United-Festival-2014-8 Youth-United-Festival-2014-6 Youth-United-Festival-2014-2 Youth-United-Festival-2014-9 Youth-United-Festival-2014-19 Youth-United-Festival-2014-18 Youth-United-Festival-2014-20 Youth-United-Festival-2014-21 Youth-United-Festival-2014-22

Diantara selebriti yang membuka booth jualan adalah Azza Elite, Zul Yahya, dan Intan Ladyana. Beberapa trak makanan juga turut berniaga seperti Sangkaya Creameries, BurgerGilerPower, Cowboys Makanan Truck, Baden2 On Wheels, dan La Famiglia. Penjaja makanan iaitu The Pisang Keju, Babarittos, Cheesy Heart, Sandwich Bar Boys, dan lain-lain turut bersama-sama membuka kedai jualan bagi  memenuhi selera Malaysia. Terdapat juga demo drift menarik daripada Raja Drift, Tengku Djan Ley, dan Pasukan PROTON R3. Atlet antarabangsa, FISE menunjukkan aksi menggunakan basikal BMX, yang mendapat sambutan bagus dari pengunjung.

Youth-United-Festival-2014-15 Youth-United-Festival-2014-24 Youth-United-Festival-2014-25

Persembahan kemuncak pada waktu malam oleh kumpulan rock terkemuka Malaysia seperti Bunkface!, Protokol Kyoto, Hyper Act, IamNeeta, Elizabeth Tan, Hunny Madu & Kayda, Faizul Sany, Azhael, Aisyah Aziz dan Caprice.

Semoga acara ini akan dijadikan acara tahunan kerana ia memberi peluang kepada siswa dan siswi untuk memenuhkah aktiviti masa lapang dengan perkara berfaedah. Bila ada pertandingan futsal, mereka akan bersukan dan berlatih. Jika menang? Tentulah seronok kan? Jadi, mungkin lain kali buat sukan bola jaring ke. Sebab bola jaring ni semua wanita tahu asas permainannya. Hehehehe.

 www.facebook.com/YouthUnitedMY

xoxo!

wpid-sign5-1.png.png

P/S : Artikel ini dikemaskini menggunakanSony Xperia Z3.

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.