Aksesori Zaman 1920’s Great Gatsby

Aksesori Zaman 1920’s Great Gatsby ni memang meriah. Ada yang cakap sama seperti Christmas Tree sebab meriah dan cantik seperti pokok itu. Memang ya pun, semua tertumpu kepada anda jika menggayakan aksesori Zaman 1920’s Great Gatsby.

Jom kita mulakan dari atas hingga ke bawah ya. Aksesori yang anda perlu ada adalah flappers headbands / headpiece yang ada bulu ayam dan manik permata tu. Berkilau-kilau dari jauh. Awwww. Lepas tu anda perlu ada rantai leher yang banyak. Ruby suka memakai rantai mutiara yang banyak-banyak. Untuk gelang, pakai gelang mutiara juga. Fesyen mutiara ini tidak akan di telan zaman. Jika anda pengumpul koleksi mutiara macam ruby ni, anda tidak akan rasa membazir membelinya. Pasti akan digunakan kelak.

image

image

image

Kemudian untuk lengan, anda boleh pakai bulu-bulu tu. Nampak seksi dan bergaya.

image

image

Di mana beli aksesori fesyen 1920’s Great Gatsby?

Ruby ada pergi cari di H&M Sunway Pyramid, Forever 21 Sunway Pyramid, Lovisa Nu Sentral. Banyak yang ditawarkan disana, tetapi ruby tetap ingin mencari aksesori berasaskan mutiara. Hehehehe. Nampak esklusif dan bergaya. Kedai pertama ruby pergi adalah H&M, memang banyak koleksi mutiara semua tu, cuma ia tidak labuh seperti yang ruby inginkan. Kemudian ruby berjalan ke Forever 21. Di sini rambang mata ruby memilih aksesori. Tetapi tetapkan pendirian nak cari vintage atau pearl sahaja. Kemudian ruby tengok juga aksesori lain. Sangat tempting! Rasa nak beli semua! Hahahaha!

image

image

image

image

image

Masa di Forever 21 ni ruby bertuah sebab mereka buat promosi untuk semua koleksi pakaian dan aksesori Buy 2 FREE 1. Lepas tu rantai labuh pearl tu RM 5 jer dari RM 49.90! Set 3 gelang RM 20.00 dan cermin ala-ala zaman dulu RM 15. Semuanya RM 45. Hahahahaha. Murah giler kan.

image

Di Lovisa pula lagi ruby gila memilih. Sebab mereka ada bahagian Great Gatsby terus. Adui susahnya nak memilih. Di sini ruby beli headbands dan pearl necklace. Again!!! Hahahaha.

image

image

image

image

image

image

Harga di sini agak mahal bergantung kepada apa aksesori yang anda pilih. Ruby habis RM 157.80. Headpiece RM 109.90 dan Long Pearl Necklace RM 47.90. Hehehehe. Hasilnya?

image

Ruby dan suami semasa di Empire City. Hehehe.

xoxo!

wpid-sign5-1.png.png

Blog dikemaskini secara langsung menggunakan Sony Xperia Z3

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

5 thoughts on “Aksesori Zaman 1920’s Great Gatsby

    Nur aziera Hassan

    (February 24, 2018 - 12:36 pm)

    assalamualaikum, hai.. saya nak tanya awk masih ada simpan ke baju utk theme great gatsby ni.. n segala accessories… klu ade sy nak sewa boleh, boleh wassap sy at 01129446828

    akubiomed

    (January 25, 2015 - 11:16 pm)

    Ya filem Great Gatsby boleh dijadikan contoh untuk mendapatkan contoh pemakaian tahun 1920an.
    akubiomed´s last blog post ..Projek restore basikal BMX anakMy Profile

      Ruby

      (January 30, 2015 - 2:34 am)

      Tapi dalam filem tu memang cantik-cantik pakaian dan aksesori mereka. Rambang mata nak cari idea.

        Myza Akma

        (April 17, 2017 - 4:26 pm)

        Hi Ruby,

        Nak tanya.. baju nak cari kat mana ye?

          Ruby

          (April 17, 2017 - 9:09 pm)

          Baju blink blink banyak dekat Times Square. Cubalah jalan-jalan di sana. InsyaAllah jumpa. Atau sewa di kedai costume. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.