The Sky Park One City Mall

The Sky di One City meraikan pembukaan besar-besaran pada 24 Januari 2015. Hidangan Mewah Di The Sky Park One City Mall menyediakan makanan dan minuman atas bumbung kawasan terbesar di Malaysia. Diantara hidangan yang disajikan adalah dari masakan tempatan dan hidangan barat Thailand dan Korea.

Antara daya tarikan lain the The Sky adalah bar sukan seperti pemainan dart, meja pool dan live band. Pelbagai aktiviti beriadah bersama keluarga anda boleh buat di sini. Ruby teringin buat anniversary prank di sini. Wakakaka.

The-Sky-One-City-Mall-9 The-Sky-One-City-Mall-10

“Rakyat Malaysia lebih arif apabila ia datang kepada pengalaman makan. Ia bukan sahaja tentang makanan tetapi pengalaman yang lengkap. Dengan pembukaan besar-besaran The Sky di One City, kami di The Sky Holdings berbangga untuk memberikan yang terbaik untuk pelanggan-pelanggan kami. “Kata Encik Lim Kim Sow, Ketua Pegawai Eksekutif The Sky, yang juga pengasas mantap PMP Entertainment Group.

The-Sky-One-City-Mall-3 The-Sky-One-City-Mall-2 The-Sky-One-City-Mall-5 The-Sky-One-City-Mall-1 The-Sky-One-City-Mall-6

The-Sky-One-City-Mall-8

Pada malam gala lebih daripada 1000 tetamu telah disajikan dengan pameran yang menakjubkan oleh barisan selebriti iaitu Henley Hii, Baki Zainal, Dina Nadzir, Shawn Lee dan Zlwin Chew. Acara dimulakan dengan kunjungan tetamu ke enam restoran mewah di The Sky. Mereka kemudian dihiburkan dengan persembahan pembukaan yang menampilkan penari dari RJVN, diikuti dengan duo berbakat Ong & Sim yang menggabungkan tarian dan lukisan, mewujudkan karya seni menggunakan seluruh tubuhnya. Ini diikuti dengan persembahan bertenaga beatboxing oleh juara tempatan Shawn Lee. Henley Hii mengambil pentas dan 30 ahli kelab peminat Henley ini bersama-sama menyanyikan lagu Beyond’s ???? (Under A Vast Sky). Menurut Henley, lagu ini khusus untuk The Sky.

Dina Nadzir kemudian menggegarkan pentas di The Sky, menyampaikan lagu soundtrack filem blockbuster Kepong Gangster 2. Selain persembahan selebriti pada malam itu, tetamu juga telah dihiburkan dengan pelbagai permainan dan aktiviti. Semua tetamu yang berpeluang memenangi hadiah berjumlah RM 16,000 daripada cabutan bertuah, dan mereka juga berpeluang membeli barang-barang dagangan eksklusif dari The Sky “Facebook Shop”, dalam konsep media sosial baru yang inovatif.

SKYPARK,
ONE CITY JLN USJ 25/1A,
47650 SUBANG JAYA,
SELANGOR DARUL EHSAN.

www.onecity.com.my

xoxo!

wpid-sign5-1.png.png

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

5 thoughts on “The Sky Park One City Mall

  Azeni Ahmad

  (February 15, 2015 - 1:43 pm)

  Selalu tengok TV, ada je One City nie menaja rancangan kan.
  Sebagai promosi.
  Nampak dari luar menarik.
  Tapi tak sempat singgah lagi walaupun dekat dengan rumah.

  Sani Yunus

  (January 30, 2015 - 8:30 am)

  Huuu..dekat aje dengan rumah tapi tak pernah perrgi lagi…. Nanti nak pergi lah… 🙂
  Sani Yunus´s last blog post ..Whatsapp Website Version Telah DilancarkanMy Profile

   Ruby

   (January 30, 2015 - 3:23 pm)

   Jom le cuba ke The Sky, cantik permandangan di atas sana. 🙂

  akubiomed

  (January 29, 2015 - 4:50 pm)

  Pelancaran yang gilang gemilang tentu yang hadir turut berasa seronok.
  akubiomed´s last blog post ..weBoost mampu merangsang isyarat selular lemahMy Profile

   Ruby

   (January 30, 2015 - 1:56 am)

   Tulah, tempat tu ekslusif sangat. Tapi makanan di restoran atas rooftop memang yang terbaik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.