Pliko Car Seat Dari Manjaku Baby Mall

Assalammualaikum semua, nak kongsikan pengalaman ruby beli car seat untuk Adam. Kali ini dah pandai beli car seat. Beli Pliko Car Seat Dari Manjaku Baby Mall. Brand Pliko? Ruby pun tak tahu brand tu dari mana. Tetapi tengok keselesaan car seat dan cara memasang di kereta amat-amat mudah. Jadi ruby beli terus. Sebab tali pinggang […]

Salon Muslimah Afiya, Taman Melati

Setelah pencarian bertahun-tahun Salon Muslimah di lokasi yang berdekatan rumah, akhirnya ada salon baru dibuka di sini. Salon Muslimah Afiya, Taman Melati kini beroperasi. Di tingkat 1, Melati Utama. Salon diatas De Templer Restoran dan bersebelahan Felissa Cosmetics Spa yang dah tutup tu. Mudah untuk cari kan? Hehehe. Alhamdulillah! Pada 7 Feb 2015 telah diadakan […]

30 minit Front Outward Bersama Ergobaby 360

Seronok bila ada bayi kan?. Waktu ni kita sebagai ibu bapa teruja untuk berkongsi semua pengalaman dan perjalanan kehidupan bersama si kecil. Dari bayi sampai umur 6 tahun, si kecil sangat teruja dengan apa sahaja perkara yang ibu bapa sedang lakukan. Waktu ini si kecil juga mengikut banyak perkara yang dilakukan oleh ibu atau bapa. […]

Sony Xperia Z3 Menggunakan Nano Sim

Okay setelah 4 bulan menggunakan Sony Xperia Z3, ruby ingin kongsikan ciri-ciri dan fungsi-fungsi yang kerap ruby guna. Ini adalah pengalaman pertama ruby menggunakan telefon pintar menggunakan nano sim. Hahaha. Tetapi bila membeli kad sim di kedai, rilek je cakap nak micro sim. Mana ku tahu Sony Xperia Z3 menggunakan Nano Sim. Serius tak tahu. […]

Dr Alice Face Lifting Program

Akhirnya, ruby akui ruby tertarik dengan Dr Alice Face Lifting Program. Ruby hadir ke Dr Alice Ageless Medi Spa. Kehadiran ruby disambut mesra oleh pembantu Dr Alice. Ruby diarah untuk menukar pakaian dan memakai pakaian yang disediakan. Macam pakaian masuk wad gitu. Hehe. Kemudian sesi ambil gambar wajah muka dan sesi rawatan diteruskan. Pertama sekali, […]