Android Tv Box

Dua minggu lepas, masa tengah-tengah survey barang di online store. Ruby perasan satu gajet android tv. Dulu pernah cari tapi tidak la macam nak tengok betul-betul. Rupanya banyak jenis android tv. Dari segi harga yang murah boleh dapat dr Rm 150 – Rm 3++ yang paling mahal.
Zaman sekarang zaman IT, semua masyarakat menggunakan internet dalam kehidupan seharian. Tujuan asal beli android tv sebab dah letih tonton siaran ulangan dari Astro secara tidak langsung menukar televisyen rumah jadi smart tv. Hehehe. Nak beli smart tv rasanya tidak berbaloi sebab masih elok lagikan.
image

Android tv box mempunyai software yang telah di installkan untuk menonton filem secara talian. Menariknya pasal android tv box, ia mempunyai segala media sosial aplikasi dari facebook, twitter dan instagram. Anda juga boleh muat turun segala aplikasi seperti menggunakan telefon pintar.
image

 

wpid-img_20150214_004523.jpg

 

Setelah membuka kotak android tv maka bermulalah pencarian mencari filem-filem baru dan lama, yang penting kualiti video haruslah dalam HD. Baru la puas menonton filem bersama keluarga di ruang tamu. Di dalam kotak android tv mempunyai satu unit MX, satu kabel HDMI, satu remote contoller, satu kabel video biasa dan satu manual mengenai MX android tv box

image

image

Filem-filem yang ingin di tonton harus lah bersesuaian dengan keluargakan. Bagi ruby santai bersama susah sekali sebabnya ruby selalu ada kerja yang perlu buat. Jadi dengan adanya android tv boleh lah adam belajar ABC secara interaktif.

Untuk pengetahuan anda, aplikasi yang digunakan untuk menonton filem secara percuma adalah mengguna aplikasi XBMC.

XBMC sesuai untuk macam-macam “operating system”. Anda hanya perlu muat turun dan rajin cari add-ons nya. Bagi orang yang tidak suka beli dvd @ bluray. Bagi ruby cara ini lagi berbaloi.

Xoxo.

wpid-sign5-1.png.png

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

9 thoughts on “Android Tv Box

    aida

    (May 15, 2015 - 12:53 pm)

    saya nk beli dekat lazada, tapi nak Tanya, senang tak nk install?
    speed 5 mbps boleh tak?

      Ruby

      (May 16, 2015 - 5:48 pm)

      Hi Aida,

      rasanya tiada masalah, cuma internet di Malaysia dari service provider tu yang ikut waktu dia laju atau tidak. android tv box tu akak try software KODI. 🙂

    Aqilah Rohizad

    (May 8, 2015 - 11:11 am)

    Salaam..nak bertanya. BIla dah pakai android tv ni xperlu bayar bil bulan2 macam astro lah ye? boleh dapat channel TV biasa jugak ke?

      Ruby

      (May 10, 2015 - 3:08 pm)

      Salam kak, just guna internet rumah je kak. akak bayar bil internet aje.

    EjamOthman

    (March 3, 2015 - 9:19 am)

    selalu juga nampak benda alah ni, tapi belum rasa nak teringin miliki…mungkin sikit hari lagi siapa tahu kan…hehe

    Syahril Hafiz

    (February 25, 2015 - 8:34 pm)

    Dok ingatkan mahal Android TV ni. Yang Chromecast pun saya tak cuba lagi apatah yang ini. Hmmm kerja sampai lupa dunia. Semua benda nak cuba tapi tak reti..hehe

    akubiomed

    (February 22, 2015 - 10:47 pm)

    XBMC nama lama sekarang sudah ditukar kepada nama Kodi. Dekat rumah saya pasang RaspberryPi yang boleh main Kodi.
    akubiomed´s last blog post ..Famili outing merasai aiskrim pasu pantai Klebang MelakaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.