Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah

Ruby sudah beberapa kali ke Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah. Hari ni baru berkesempatan nak cerita di blog. Hahaha. Lokasi yang sering ruby pergi adalah di Taman Melawati dan hidangan yang sering ruby order adalah tetap sama. Tiap kali datang ke sini. Inilah menu ruby akan pesan.

1. Nasi Putih 2 Pinggan
2. Butter Prawn
3. Kam Heong Mussels
4. Lemon Chicken
5. Tom Yam Seafood
6. Air Limau Asam Boi
7. Air Suam
8. Ais Kosong 2 gelas

Jumlah keseluruhannya adalah RM 93 sahaja! Kenyang!

image

image

image

Butter Prawn

image

Tom Yam Seafood

image

image

Lemon Chicken

image

image

Kam Heong Mussels

image

Jus Limau Asam Boi

Makan di Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah sentiasa memberi kesegaran rasa makanan laut, kualiti dan kuantiti yang sama. Malah suasana restoran amat bersih, ruang solat disediakan dan sebab itu ruby sekeluarga suka ke sini selalu. Alhamdulillah semoga restoran begini kekal maju dan terus menjaga kualiti tiap hidangan sampai bila-bila.

Taman Melawati

60, Jalan Negara,
Taman Melawati,
53100 Kuala Lumpur.

Tel: 03 – 4105 6125
Mob: 012 – 648 0680

www.mohdchan.com.my

xoxo!

Blog dikemaskini secara langsung menggunakan Sony Xperia Z3

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

6 thoughts on “Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan Abdullah

    Hazman Fadzil

    (February 24, 2015 - 5:19 pm)

    Dan kebanyakan menu yang paling best kalau kita pergi mesti lauk lemon chicken tu akan jadi pilihan yang best kan….
    Hazman Fadzil´s last blog post ..Ayam Kampung Salai Masak Lemak Cili Api jadi menu unik di gerai D’Laila MMA SANTAI CORNERMy Profile

    Dulu Lain Sekarang Lain

    (February 19, 2015 - 5:36 pm)

    Chinese food mmg terbaik ehhh.. Yang ponting halal jer kan?

      Ruby

      (February 23, 2015 - 12:53 am)

      Salam, Masakan cina memang best sebab resepi mereka unik. Guna telur itik, minyak bijan, minyak less kolestrol dan paling best masakan cina ni menyihatkan. Nak cari yang halal memang susah, kadang bila lalu depan restoran cina bau sos tiram menusuk kalbu. Hehehe. Apa pun sabar je la. Teruskan mencari yang halal. 🙂

    diyana badrul

    (February 18, 2015 - 3:33 pm)

    butter prawn memang wajib kalau ke restoran ni..
    ini buat nak balik keramat ni 🙂

    salam perkenalan sis & jemput ke blog nana

    akubiomed

    (February 18, 2015 - 1:02 pm)

    Selalu pergi di restoran Chan Abdullah ini. Serius tidak mengecewakan untuk famili saya. 🙂
    akubiomed´s last blog post ..Tebus mata ganjaran di Astro CircleMy Profile

    azneyshamsuddin

    (February 18, 2015 - 11:13 am)

    waaaa nampak sedapnya butter prawn tueeee
    azneyshamsuddin´s last blog post ..Perempuan PemalasMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.