Yakult Sesuai Untuk Bayi

Ruby memang ada stok Yakult kat rumah. Sebab ruby suka Yakult dari Vitagen dan Sustagen. Tapi kadang-kadang bedal juga Vitagen dan Sustagen sebab anak sedara suka jenama tu. Jadi, dalam peti ais memang ada tiga-tiga jenama lah. Hehehe. Yakult sesuai untuk bayi seawal usia bayi 3 bulan.

Betul ke tak ni? Hehehe. Anda boleh tanya sendiri dekat facebook official Yakult untuk kepastian. Sebab Ruby pun rujuk dari facebook Yakult Malaysia. Hehehe.

Pengalaman Ruby minum Yakult masa ruby sekolah menengah, masa mula-mula Yakult masuk pasaran Malaysia. Tidak silap ruby tahun 2004. Masa tu tingkatan 5. Hehe. Yakult ni dah bertahun dah di pasarah dunia. Sejak 1935, Dr Minoru Shirota adalah doktor yang bertanggungjawab dalam kajian mikrobiologi dan kandungan bakteria baik di dalam Yakult.

Dari 1935 dan kini dah 2015. Sudah genap 80 tahun Yakult berjasa untuk memberi kesihatan yang baik kepada kita semua.

image

image

image

Bila dah ada anak, ruby berikan Yakult kepada Adam. Seawal usia 3 bulan. Hehehe. 1 sudu teh Yakult sekali sehari dan disulam dengan air kosong sesudu dan kemudian bila umur Adam sudah 1 tahun, ruby terus beri 1 botol sekali sehari. Kalau ruby yang dewasa ni minum Yakult sekali sedut dah habis. Hahaha.

Setiap Orang, Setiap Hari

facebook.com/yakultmalaysia

xoxo!

Blog dikemaskini secara langsung menggunakan Sony Xperia Z3

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

5 thoughts on “Yakult Sesuai Untuk Bayi

    Puan Syahidah

    (January 28, 2018 - 4:55 pm)

    Assalamualaykum, puan, apa pkembangan anak puan Dr segi ksihatan stlh amalkn yakult Dr usia 3bulan? Sy tfikir nak bg anak sy baru masuk 12bulan minum jg sbb selalu selsema Dan batuk…sy fikir yakult insyaAllah blh bantu boost immune system anak sy

    AZENI AHMAD

    (February 13, 2015 - 2:05 pm)

    Tapi bagus Yakult nie.
    Macam boleh jadi ubat cacing pada bayi.
    Sebab anak saya dah setahun lebih dan perut nampak boroi semacam.
    Macam ada cacing orang cakap.
    Bila bagi yakult nie asyik membuang je.
    Lawas.
    Perisa pun sedap.
    AZENI AHMAD´s last blog post ..Resipi Ayam Masak Halia: Sesuai Untuk Badan BeranginMy Profile

    Shaima

    (February 11, 2015 - 9:59 am)

    Aloo..tomeinya anak minum yakult. adik bongsu kita tak boleh yakult sebab konfom g jamban, walaupun dah jadi anak bujang. Mungkin strain bacteria yang Shirota punya terlalu advance kot, berbanding jenama lain yang ada acidophilus n lactobacillus.

    Selalu beli yakult kat anak, tapi kita dilute sebanyak 3x, kalau tak, proot proot proot je anak. hehe

      Ruby

      (February 11, 2015 - 12:22 pm)

      Shaima, LAJU BETUL. hahaha.. maybe tak serasi. bleh kurangkan pengambilan. Setengah botol ke. Kita tengok cam kecik benar botol Yakult tu. Macam tak cukup, sekali teguk dah boleh setel. Tapi terlupa itu adalah minuman kesihatan, pengmabilan kena pelan-pelan macam baby. hehehe. 1 sudu teh, setengah botol dan kemudian satu botol terus. Kalau nak cuba brand lain pun okay je. hehehehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.