Tercalon di World Bloggers And Social Media Awards 2015

| |

Syukur Alhamdulillah ruby.my tercalon di World Bloggers And Social Media Awards 2015!!! Ruby sentiasa menyokong MSMW (Malaysia Social Media Week). Tiap tahun pasti ruby ada untuk memberi sokongan. Ruby juga suka tambah ilmu berkenaan social media. Uniknya program tahunan ini adalaha mereka menjemput panel penceramah dari seluruh dunia. Ada yang popular di negara masing-masing dan sebagai social media influencer dari Malaysia, wajib untuk kita menambah baik tips yang berguna. Betul tak?

Jika zaman dulu myspace, sekarang facebook, instagram, twitter tetap menjadi laman sosial paling aktif di dunia. Jika kita tidak kenal pinterest dan tumblr, di MSMW ruby kenal tumblr. Negara yang sering menggunakan tumble adalah US! Jadi jika anda ingin melangkah dua tiga tapak kehadapan tanpa perlu ke luar negara, di MSMW adalah jawapannya. Selain baca berita di google. Hehehe.

blog

Setiap tahun ruby melihat kawan-kawan blogger memenangi trofi World Bloggers And Social Media Awards. Seronok bila melihat kawan-kawan menang. Isi kandungan blog kawan-kawan ada pelbagai dan kita sebagai blogger harus sokong mereka. Ruby tahu pasti ada yang tidak berpuas hati dengan kemenangan mereka, tetapi cuba kita letakkan diri kita di tempat mereka. Dicalonkan oleh pembaca blog, diminati oleh segelintir peminat sahaja. Tetapi tercalon dalam kategori yang membuka mata para penulis blog. Why not kita menulis blog dengan lebih gigih? Maklumat ini untuk dikongsi bersama kan?

Tahun demi tahun ruby tercalon tetapi masih berasa diri ini tidak layak. Hahaha. Alah biarlah kawan-kawan menang. Tetapi untuk pencalonan tahun 2015 ni ruby rasa ingin memberi usaha dalam menambah undi. VOTE ruby walau dimana anda berada. Hehehe.

World Bloggers And Social Media Awards 2015 ruby tercalon dalam kategori Best Lifestyle Blog. Bertanding bersama 56 blogger yang lain membuatkan ruby terharu kerana semuanya kawan-kawan ruby. Hehehe. Menang kalah adat bertanding. Yang pasti sokongan anda kepada Ruby.MY.

Cara-cara untuk vote :

1. Masuk web http://www.socialmediaweek.com.my/programmes/awards/awards-category.htm

2. Login Facebook menggunakan button yang disediakan.

Malaysia Social Media Week 2015 - Awards

3. Pilih category BEST LIFESTYLE BLOG atau klik link ini http://www.socialmediaweek.com.my/programmes/awards/category.php?id=5

Malaysia Social Media Week 2015 - Awards (3)

4. Scroll ke bawah untuk cari ruby.my.

Malaysia Social Media Week 2015 - Awards (1)

VOTE bermula dari 23 March 2015 hingga 5 April 2015.

Terima kasih.

xoxo!

wpid-sign5-1.png.png

Previous

Perkara Menarik Tentang Coway Water Purifier Villaem

OXFORD Advanced Learners’s Dictionary (OALD) Edisi Ke-9

Next

5 thoughts on “Tercalon di World Bloggers And Social Media Awards 2015”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.