Volkswagen Polo Sedan

Bersempena kempen Polo Goes Zero, ruby berpeluang memandu uji kereta Volkswagen Polo Sedan. Menjadi idaman kita semua untuk memandu kereta buatan Eropah. Betul tak? Kali ini Volkswagen telah menawarkan 0% interest bank dan 0 bayaran muka. Anda hanya sediakan bank statement dan dokumen peribadi. Guarantor juga diperlukan bergantung kepada bank mana yang anda mohon. 3 bank yang bekerjasama untuk kempen Polo Goes Zero adalah Affin Bank, Maybank dan Ambank.

Apa yang menarik dengan Volkwagen Polo Sedan? Bagi ruby, ruby suka dengan kiraan purata secara elektronik penggunaan minyak. Jimat dan kita tahu bajet perjalanan mengikut kilometer. Mempunyai 6 Gear Elektronik Automatik. Elektronik akan berfungsi ketika pemandu menekan minyak dan setiap gear akan berubah mengikut kelajuan. D1, D2, D3, D4, D5 dan D6. Sebagai contoh jika anda menekan brek, ia akan berubah ke D1. Manakala ketika mendaki bukit, gear akan berubah ke D4. Bila tekan minyak, lihat RPM (Revolution Per Minute) dan meter. Kiraan 2 per minit membolehkan anda menukar kelajuan.

Volkswagen-Polo-Sedan-12

Kunci kereta Volkswagen Polo Sedan adalah seperti gambar diatas, sistem penguncian kereta menggunakan alat kawalan jauh.

Volkswagen-Polo-Sedan-15

Bahagian tepi pintu pemandu mempunyai butang kawalan tingkap, butang sekuriti penguncian pintu dan butang untuk buka bonet.

Volkswagen-Polo-Sedan-20

Bahagian stereng pemandu mempunyai kawalan volum musik dan hon. Stereng boleh diubah posisi mengikut keselesaan pemanduan anda. Boleh ditarik ke hadapan atau ke belakang dan dinaikkan seikit ke atas atau bawah.

Volkswagen-Polo-Sedan-21

Keluasan Volkswagen Polo Sedan di bahagian hadapan.

Volkswagen-Polo-Sedan-11

Cara untuk membuka lampu hadapan kereta adalah dengan memulas seperti diatas. Ini adalah perkara baru bagi ruby. Hahahaha.

Volkswagen-Polo-Sedan-13

Pembesar suara di bahagian tepi pintu pemandu dan penumpang.

Volkswagen-Polo-Sedan-6

Fungsi pengelap cermin kereta dibahagian kanan.

Volkswagen-Polo-Sedan-7

Isyarat signal kiri dan kanan dibahagian kiri.

Volkswagen-Polo-Sedan-8

Sistem radio, mp3, pen drive, memory card dan cd.

Volkswagen-Polo-Sedan-9

Penghawa dingin Volkswagen Polo Sedan memberi pelbagai fungsi. Anda boleh set kepada auto mengikut suhu kepanasan di luar. Kemudian penghawa dingin akan tukar kepada 16°C supaya anda selesa di dalam kereta.

Volkswagen-Polo-Sedan-10 Volkswagen-Polo-Sedan-18

Penghawa dingin dan pembesar suara di bahagian penumpang belakang.

Volkswagen-Polo-Sedan-16

Bonet yang luas. Car seat Adam dua unit dan bag bagasi 32inch muat dalam ni. Masih ada ruang kosong.

Volkswagen-Polo-Sedan-24

Volkswagen-Polo-Sedan-3

Bahagian gear, anda boleh memandu secara manual atau automatik.

Volkswagen-Polo-Sedan-2

Volkswagen-Polo-Sedan-1

Volkswagen-Polo-Sedan-4

Walaupun Volkswagen Polo Sedan seperti saiz besar, masuk ke ruang parking di tempat sempit seperti di Quill Mall juga muat!

Volkswagen-Polo-Sedan-28

Ketika kesesakan lalu lintas, kebiasaannya kita akan penat memandu. Tetapi tidak dengan Volkswagen Polo Sedan. Anda rasa selesa dan jadi penyabar! Hahahaha.

Volkswagen-Polo-Sedan-27

Ruang yang luas dan selesa. Lampu dibahagian pemandu dan penumpang belakang juga ada. Adam menangis sebab dia nak menyusu. Hehehe.

Volkswagen-Polo-Sedan-26

Sekarang Adam dah tidur, hahahaha.

Kempen Polo Goes Zero berlangsung sehingga 31 March 2015

www.volkswagen.com.my

www.facebook.com/VolkswagenMalaysia

xoxo!

wpid-sign5-1.png.png

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

3 thoughts on “Volkswagen Polo Sedan

    hpmurah2u

    (March 19, 2015 - 1:52 pm)

    wah…besnya dapat drive kreta VW..setakat ni nak merasa tumpang naik kereta vw pun tak dapat lagi…hehehe
    hpmurah2u´s last blog post ..Galaxy S6 vs iPhone 6My Profile

    Mazni Azmi

    (March 18, 2015 - 9:39 am)

    Teringat satu ketika dahulu

    Semasa keluar makan dengan mat saleh semasa kerja

    Mereka tumpang kereta kawan

    Masa tu tempat duduk belakang belum ada tali pinggang lagi. Mereka tak jadi naik

    Sekarang dah lain. Semua tempat duduk belakang ada tali pinggang
    Mazni Azmi´s last blog post ..ELAK Makanan Ibu Hamil INI Semasa Mengandung! PANTANGMy Profile

    akubiomed

    (March 18, 2015 - 9:32 am)

    Kereta eropah memang sarah dengan teknologi dan sedap dipandu. Ciri-ciri keselamatan no 1.
    akubiomed´s last blog post ..Cara pendaftaran tahun 1My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.