Avengers : Age Of Ultron

Avengers : Age of Ultron ini adalah sekuel kepada filem Avengers. Kali ini Avengers memfokuskan penghapusan organisasi Hydra. Filem ini bermula di Sokovia, kesemua ahli avengers melancar serangan keatas markas kecil hydra. Semasa misi tersebut avenger mencari tongkat Loki yang dipercayai digunakan untuk eksperimen keatas manusia. Mereka bertembung dengan kembar yang di jadikan eksperimen dan membolehkan […]

MSMW Twitterthon

Kali pertama marathon masa darjah 4. Lepas tu taknak masuk dah. Hahaha. Tapi bila umur dah 27 tahun, rasa macam boleh berlari. Cuma tak pasti lutut dah okay ke tak. Ruby main hoki masa darjah 6 dulu. Ada kecederaan di lutut. Hehehe. Jadi, untuk MSMW Twitterthon. Mampukah aku? Bermonolog dalam diri. Sebab join MSMW Twitterthon […]

Day 3 : Malaysia Social Media Week 2015 Workshop

Setelah dua hari mendengar dan belajar perkara baru tentang dunia social media. Hari ini ruby sertai workshop. Yay! Day 3 : Malaysia Social Media Week 2015 Workshop! Workshop bermula dari jam 9 pagi hingga jam 12 tengahari. Kemudian makan tengahari di Big Apple Restaurant, Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur. Workshop 1 : Social Media for Personal […]

Drypers Moms of Malaysia

Menyedari hakikat bahawa ikatan ibu dan anak sebagai hubungan semula jadi paling erat, jenama lampin pakai buang no 1 Malaysia, Drypers melancarkan kempen Moms of Malaysia untuk menyampaikan mesej kepada ibu-ibu seluruh negara bukan sekadar meraikan peristiwa besar, tetapi juga menghargai detik- detik harian bersama anak. Dalam erti kata lain, setiap hari ialah Hari Ibu! Kempen Drypers Moms of […]

Day 2 : Malaysia Social Media Week 2015

Jika ada forum seperti MSMW (Malaysia Social Media Week), pastikan anda sertai semua sesi. Kerana perkongsian setiap sesi sangat menarik dan boleh membuka minda anda. Bagi ruby MSMW adalah acara tahunan yang memberi semangat baru. Setiap tahun sebelum MSMW pasti ruby buat check list. “Apa yang aku dah capai pada tahun sebelum ni dan ap […]

Day 1: Malaysia Social Media Week 2015

Bermula dari 22 April 2015 hingga 24 April 2015 Ruby akan hadiri Malaysia Social Media Week 2015 seperti tahun sebelumnya. Ruby suka ke majlis ilmu begini dan dengar pendapat serta berkongsi idea. Setiap tahun panel speaker akan membincangkan pelbagai isu dan berkongsi cara mereka menangani isu. Day 1 Malaysia Social Media Week 2015, apa ruby […]

Program Detox 7 Hari Fresh Code

Jus segar Fresh Code semakin popular di Malaysia. Kerana jus yang ditawarkan adalah dalam betuk paket dan sesuai untuk dikongsikan bersama seisi keluarga. Setiap paket ini dijual berkonsepkan Family Pax dan Program Detox 7 Hari Fresh Code. Mengandungi 7 paket secara keseluruhannya. Freshcode menggunakan teknologi yang paling maju iaitu HPP, mereka memilih buah-buahan segar yang terbaik, memerah […]

Restoran Nasi Lemak Antarabangsa Kampung Baru

Restoran Nasi Lemak Antarabangsa Kampung Baru memang terkenal. Ruby menetap di Kuala Lumpur pun suka makan di sini. Sebabnya sambal di warung ni sedap. Hahaha. Memang kegemaran ruby dari dulu. Kalau makan di sini, tidak kisah beratur lama dan menunggu kerusi meja. Sebab bila makanan sedap. Rasa penat menunggu terus hilang. Hahaha. Pada 28 March […]

Larian 50 Meter The High Heel Dash

Seronoknya bila dapat menyertai larian sebegini. Acara yang paling ruby nantikan. Hahahaha. Bukan senang nak berlari dengan kasut tumit tinggi. Tapi setakat 50 meter tu, rasanya boleh sangat. Sebab pernah lari ke parkir kereta dengan tumit tinggi dan sejauh 50 meter. Lebih kurang begitu. Tapi kalau di shopping mall Publika tu tidak pernah lagi. Mesti […]

Menu Terkini Boat Noodle

Selepas kehadirannya selama setahun di Malaysia, Boat Noodle dengan bangganya memperkenalkan penambahan menu baru kepada anda. Menu yang sesuai untuk seisi keluarga, malah Adam pun boleh makan! Hehehe. Menu terkini Boat Noodle kali ini ada nasi dan telur dadar. Walaupun nampak mudah, tetapi berselera bila makan tau. Rasa dia lain dari masak dekat rumah. Sangat sedap. […]