Program Detox 7 Hari Fresh Code

Jus segar Fresh Code semakin popular di Malaysia. Kerana jus yang ditawarkan adalah dalam betuk paket dan sesuai untuk dikongsikan bersama seisi keluarga. Setiap paket ini dijual berkonsepkan Family Pax dan Program Detox 7 Hari Fresh Code. Mengandungi 7 paket secara keseluruhannya. Freshcode menggunakan teknologi yang paling maju iaitu HPP, mereka memilih buah-buahan segar yang terbaik, memerah buah yang baru dipetik dan mengekalkan warna-warna semula jadi. Semua jus akan di cold-pressure menggunakan High Pressure Processing (HPP) untuk membunuh bakteria yang berbahaya dan mengekalkan nutrien dan rasa pemakanan yang maksimum. Tiada pewarna dan perisa tambahan digunakan.

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-15

Pertama kali ruby mencuba Fresh Code, ruby sudah tertarik dengan keaslian rasa buah dan tekstur. Ruby paling suka Jus Multifruit Vital code 2830 dan Jus Mango Booster code 819. Secawan Multifruit Vital code 2830 iaitu 16oz seperti gambar di atas mengandungi 28 campuran buah Nanas, Mango, Passion Fruit dan Pisang. Kemudian memiliki 30 jenis nutrien. Seperti meningkatkan kesihatan tulang dan membantu mereka yang memiliki tekanan darah rendah. Untuk Mango Booster code 819 pula memilik 8 campuran buah mangga dan 19 nutrisi seperti memberi tahap serat yang tinggi, pectin dan vitamin c membantu menurunkan kadar kolesterol. Oleh kerana informasi sebegini lah nama jus ini Fresh Code. Hebatkan?

Family Pax dan Program Detox 7 Hari Fresh Code.

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-7

Program Detox 7 Hari Fresh Code mengandungi 7 jenis jus. Diantaranya adalah Green Miracle, High Fiber Pineapple, Passion Juice, Soursop  Juice, Multiftruit Vital, Mango Juice dan Durian. Cara untuk minum jus Fresh Code adalah apabila jadual atau mood anda ingin mulakan jus Green Miracle, anda perlu defrost dibahagian penyejuk peti sejuk semalaman. Ini bermaksud dari tempat simpanan beku ke bahagian penyejuk dibawah. Faham kan? Cadangan minuman untuk minggu ini adalah seperti berikut.

Isnin

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-8

Green Miracle (1kg) RM 28.00

Mengandungi campuran Parsley, Pear, Brocoli dan Lotus Root. Nutrien Green Miracle adalah membantu menurunkan tekanan darah tinggi dan meningkatkan sistem imun.

Pagi – Satu gelas (300 – 400ml) Green Miracle tanpa ais. Sarapan roti pun sudah mencukupi. Jika anda sudah rasa kekenyangan dengan Jus Green Miracle tak makan sarapan pun okay juga. 

Sebelum Makan Tengahari – Minum satu gelas Green Miracle

Sebelum Makan Malam – Minum satu gelas Green Miracle. Mesti anda rasa kenyang dan makan malam sedikit je. Hehehe.

Oh ya jangan minum minuman berkafein semasa mengamalkan Green Miracle

Selasa

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-12

High Fiber Pineapple (1kg) RM 22.00

Mengandungi buah Nanas dan nutrien serat yang tinggi baik untuk pencernaan.

Pagi – Satu gelas (300 – 400ml) High Fiber Pineapple tanpa ais. Sarapan roti pun sudah mencukupi. Jika anda sudah rasa kekenyangan dengan Jus High Fiber Pineapple tak makan sarapan pun okay juga. 

Sebelum Makan Tengahari – Minum satu gelas High Fiber Pineapple

Sebelum Makan Malam – Minum satu gelas High Fiber Pineapple.

Rabu

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-11

Passion Juice (1kg) RM 36.00

Mengandungi buah Markisa dan nutrien serat makanan membantu menghapuskan kolesterol.

Pagi – Satu gelas (300 – 400ml) Passion Juice tanpa ais. 

Sebelum Makan Tengahari – Minum satu gelas Passion Juice

Sebelum Makan Malam – Minum satu gelas Passion Juice

Khamis

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-10

Soursop (1kg) RM 28.00

Mengandungi buah Durian Belanda dan nutrien melindungi sistem imun anda dan mengelakkan jangkitan yang boleh membawa maut

Pagi – Satu gelas (300 – 400ml) Soursop tanpa ais. 

Sebelum Makan Tengahari – Minum satu gelas Soursop

Sebelum Makan Malam – Minum satu gelas Soursop

Jumaat

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-9

Multifruit Vital (1kg) RM 28.00

Mengandungi campuran buah Nanas, Mango, Passion Fruit dan Pisang. Memiliki nutrien seperti meningkatkan kesihatan tulang dan membantu mereka yang memiliki tekanan darah rendah

Pagi – Satu gelas (300 – 400ml) Multifruit Vital tanpa ais. 

Sebelum Makan Tengahari – Minum satu gelas Multifruit Vital

Sebelum Makan Malam – Minum satu gelas Multifruit Vital

Sabtu

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-14

Mango Booster (1kg) RM 20.00

Mengandungi buah mangga dan nutrien seperti memberi tahap serat yang tinggi, pectin dan vitamin c membantu menurunkan kadar kolesterol.

Pagi atau sarapan lewat pagi  – Satu gelas (300 – 400ml) Mango Booster tanpa ais. 

Sebelum Makan Malam – Minum satu gelas Mango Booster

Ahad

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-13

Durian Juice (1kg) RM 38.00

Mengandungi buah Durian dan nutrien mengurangkan tahap tekanan oksidatif dan proses penuaan.

Pagi atau sarapan lewat pagi – Satu gelas (300 – 400ml) Durian Juice tanpa ais. 

Sebelum Makan Malam – Minum satu gelas Durian Juice

Setelah 7 hari mengamalkan jus yang sihat dan pemakanan seimbang, ruby rasa badan ringan dan kulit nampak berseri. Hehehe. Detox ni bagus sebab mencuci dan menjaga usus kita.

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-4

Dari kiri En. Jackson, En. Alex Ooi, Ruby dan Alex Cheah

Nikmati-Jus-Segar-Fresh-Code-Bersama-Keluarga-3

Dapatkan Jus kegemaran anda dengan Pek Keluarga & Program Detox 7 Hari dari Fresh Code. Anda boleh order melalui laman facebook atau telefon 016-3641188. Sila buat tempahan awal agar pihak Fresh Code dapat menghantar produk kepada anda dalam masa 2-3 hari.

Fresh Code @ GTower

GTower, LG-25, Off Jalan Tun Razak Kuala Lumpur 50400
Delivery Contact: 018-2388517

Fresh Code @ Jaya Shopping Centre

Level 4, Jalan 14/17, Seksyen 14, 46100 Petaling Jaya, Selangor,
Operation Hour-
Monday – Sunday: 10am – 10pm
Delivery Contact: 018-2722352

www.facebook.com/i.love.freshcode

xoxo!

wpid-sign5-1.png.png

Post Author: Ruby

Ruby is a writer, entrepreneur and youtuber. The content of this blog consisting sponsor and personal experience. As i'm write something might different from other bloggers, alas different type of ideas give different result. Think and stay positive to keep our mind clean and healthy.

5 thoughts on “Program Detox 7 Hari Fresh Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.