Western Digital My Cloud Storage Baharu

Western Digital My Cloud Storage. Assalammualaikum semua! Western Digital atau lebih mesra dipanggil sebagai WD telah mengeluarkan storan baharu yang lebis sesuai untuk pemilik perniagaan dan usahawan. Anda boleh kongsikan ia seperti intranet di dalam pejabat anda. Lebih ruang storan dan mudah diakses. Sistem sekuriti juga dimantapkan lagi, setiap fail hanya boleh dikases jika dibenarkan. Ibarat macam server kecil di pejabat. Tetapi ia tempat simpanan data.

Western Digital My Cloud StorageWestern Digital My Cloud Storage Baharu

Western Digital syarikat gergasi dalam bisnes pembuatan sistem simpanan telah mengembangkan produk barunya. Empat keluaran baru untuk menampung kenaikan permintaan untuk simpanan bahan dokumen, gamabar dan video meningkat dari hari ke hari.

Western Digital My Cloud Storage Baharu

“My cloud expert series” adalah sesuai untuk orang yang suka tangkap gambar, buat video dan pereka grafik kerana saiznya selalu meningkat dari RAW hingga ke 4K video rakaman. “My cloud expert series” ini mempunyai teknologi terkini dan mempunyai chip pemprosesan dual-core Marvell AMARDA 385 untuk kelajuan dan chip 388 untuk pretasi tinggi layanan media, tahap simpanan sehingga 24TB dan memastikan fail yg disimpan dengan selamat dan boleh di akses tidak kira dimana-mana.

Ciri utama produk ini adalah:

  • simpan dan susun semua gambar, video dan musik dalam satu tempat yang selamat.
  • Boleh di akses dan konsi media anda di mana-mana.
  • Aliran media HD kepada pemain media, smart tv dan konsol permainan.
  • Automatik salin fail dari USB atau kamera denga funsi satu butang.

Western Digital My Cloud Storage Baharu

“My cloud bussiness series” pula untuk golongan yang mempunyai bisnes kecil. Simpanan datanya lebih pretasi tinggi untuk menyediakan kebolehpercayaan, keselamatan dan berkala untuk menolong anda memenuhi kerpeluan bisnes.

Ciri utama produk ini adalah:

  • Mempunyai pelbagai pilihan sandaran :- local backup, NAS kepada NAs, NAS kepada USB, USb kepada NAS
  • RAID 0, 1 atau JBOD dan spanning (DL2100)
  • 256 AES Volume enkirpsi untuk keselamatan.
  • Memaksimumkan produktivity
  • Di Bina untuk keteguhan.

WD telah membuat peralatan yang sangat membantu kerana zaman sekarang kesemuanya memerlukan perkakasan simpanan yang besar untuk menampung teknologi yang sedang pesat maju. Dengan adanya produk ini, sedikit sebanyak simpanan anda selamat dari hilang dan rosak datanya. Bagi ruby yang juga menggunakan external WD MYbook sangat bagus untuk simpan gambar-gambar dan video. Segala memori kita dapat disimpan dengan lebih selamat.

1 thought on “Western Digital My Cloud Storage Baharu”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.