Shaklee Cares Dan YES Young Entrepreneurs System

Selain dari produk yang bagus, Shaklee Malaysia telah melancarkan Shaklee Cares Dan YES Young Entrepreneurs System. Hebat kan? Produk Shaklee semakin dikenali di Malaysia. Ruby mula mengenali Shaklee semasa hamilkan Adam. Ketika itu sibuk mencari vitamin untuk kandungan. Sebab Ruby terlalu sibuk sehinggakan minum susu pun sering tidak teratur, makan makanan berkhasiat pun jarang, ada ketika tidak makan langsung pun ada juga. Sedangkan ketika hamil ni la makan kena ikut jadual. Kalau sarapan pagi kena makan, makan tengahari makan banyakkan ikan, minum petang kena minum susu dan makan malam kena makan salad. Hahahaha. Kalau Ruby ada bibik atau pembantu yang akan mengingatkan semua ni takpe la kan. Jadi, untuk memudahkan segala-galanya amalkan Shaklee.

DSC_0701

Ruby amalkan B-Complex sebagai pengganti Folic Acid yang sebiji tu, makan B-Complex ada macam-macam khasiat kan. Kemudian amalkan Ostematrix dan Zinc Complex sebagai pengganti susu. Ruby minum juga susu, cuma sebagai langkah keselamatan. Makan Ostematrix juga. Hehehe. Bila dah lahir Adam, ruby amalkan minum ESP (Energizing Soys Protein) untuk menggalakkan susu badan. Masa ni terfikir, “kenapa la aku tak amalkan sejak hamil lagi???” Susu soya ni tak manis macam susu-susu ibu hamil yang dijual dipasaran tu. Tapi takpelah, masih belum terlambat kan. Hahaha. Adam dah usia 1 tahun 6 bulan dan Ruby masih giat menyusu badan lagi!

Lawatan Ke HQ Shaklee Malaysia

DSC_0690 DSC_0693DSC_0668 DSC_0672 DSC_0673 DSC_0677 DSC_0683

Buat pengetahuan anda semua Shaklee Malaysia menyediakan produk-produk vitamin makanan tambahan dan produk isi rumah lebih daripada 15 tahun di Malaysia dan produk ini boleh didapati melalui rangkaian pengedar seluruh negara. Shaklee Malaysia beroperasi dari Ibu Pejabatnya di The Pinnacle Sunway dan mempunyai cawangan di Pulau Pinang, Ipoh, Kuala Lumpur, Johor Bahru, Kota Bharu dan Kota Kinabalu.

Meneruskan komitmen untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa sahaja, Shaklee Malaysia memperkenalkan YES (Young Entrepreneurs System) program di bawah Shaklee Cares Youth. Ini adalah inisiatif CSR oleh Shaklee Malaysia di bawah Shaklee Cares. Sebelum Shaklee Cares Youth, Shaklee Cares telah melancarkan Shaklee Cares untuk Kanak-Kanak, iaitu untuk kanak-kanak yang kurang bernasib baik.

DSC_0682

YES (Young Entrepreneurs System) sangat sesuai untuk golongan muda yang mencari kebebasan kewangan dan kebebasan masa. Penekanan ini adalah usaha memupuk, menggalakkan golongan muda di Malaysia untuk memberi tumpuan kepada keusahawanan di Malaysia dan membuat YES sesuai untuk mereka yang ingin mencipta masa depan yang lebih sihat dan lebih baik untuk diri mereka sendiri. YES membantu golongan muda untuk membina perniagaan sendiri dengan modal yang minimum tetapi menyediakan pulangan yang baik.

Always Safe, Always Works, Always Green adalah komitmen Shaklee Malaysia untuk menyediakan produk yang selamat dan berkesan untuk gaya hidup yang sihat. Shaklee Malaysia telah meletakkan bersama-sama empat pek Wellness di bawah program YES – Healthy Young Living, Healthy Fitness, Healthy Prenatal and Healthy Postnatal untuk golongan muda yang aktif, gila kerja, wanita mempunyai keluarga yang kecil dan yang berusaha untuk memperbaiki kesihatan mereka secara keseluruhan.

“Dengan menjadi seorang usahawan dengan YES semudah menyertai Shaklee, dengan menggunakan produk kami dan berkongsi produk-produk ini dengan komuniti anda rakan-rakan dan keluarga,” kata Victor.

Program YES meliputi insentif kewangan, latihan kemahiran, pengetahuan produk dan sokongan rangkaian mentor untuk membantu usahawan muda mencapai impian mereka untuk menjadi bos kepada mereka sendiri. YES boleh menjadi batu loncatan untuk usahawan wanita yang berhasrat untuk menikmati kualiti hidup yang lebih baik, kerja-kerja untuk meningkatkan pendapatan isi rumah mereka – terutama bagi mereka yang ingin menjadi atau bercita-cita untuk menjadi ibu tunggal di rumah dan menghasilkan generasi masa depan yang lebih sihat.

 

Sebagai sokongan kepada program ini, Shaklee Malaysia telah meletakkan program YES di bawah Shaklee Cares dan Encik Victor akan mendedahkan dengan lebih lanjut lagi tentang program ini di Shaklee National Conference yang berlangsung di Mines International Exhibition & Convention Centre. Kemudian pada tahun ini, perancangan telah dibuat untuk melancarkan Shaklee Cares untuk Wanita, satu lagi inisiatif Shaklee CSR.

Jika anda ingin menikmati semua kelebihan yang ditawarkan Shaklee Malaysia. jangan segan silu belajar dan bertanya kepada mentor. Shaklee ada produk makanan kesihatan, ada program kebajikan dan ada program YES. Sudah tentu aktiviti anda akan dipenuhi dengan perkara yang bermanfaat. Gaya hidup sihat!

www.shaklee.com.my

www.facebook.com/shakleeproductsmalaysia

www.instagram.com/shakleeproductsmalaysia

1 comment on “Shaklee Cares Dan YES Young Entrepreneurs System

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.